Hiphopový hitmaker Scott Storch skládá pro mobily

30.09.2005 18:41 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Scott Storch N
© facebook interpreta
Sílící trh s mobilním vyzváněním se zdá být lukrativním místem, kam budou čím dál častěji utíkat hudební producenti. Další, který si to zkusí, je jeden z nejvýkonnějších hitmakerů současnosti Scott Storch.

Následuje tak příkladu svého kolegy Timbalanda, který vydal minulý měsíc dokonce celé album vyzváněcích melodií "Get By". Jeho melodie skládané exkluzivně pro mobilní telefony vyjdou u společnosti 9 Squared a budou k dispozici pro všechny druhy telefonů.

Scott Storch vstoupil do hudebního světa jako klávesista The Roots na albu "Organix", později nahrál "Still D.R.E." s Dr. Dre a začal se naplno věnovat produkování. Je držitelem ceny Skladatel roku společnosti ASCAP za rok 2005 a také ceny Grammy. Za posledních dvanáct měsíců se třem jeho skladbám podařilo dobýt vrchol amerického žebříčku. Byly to skladby "Lean Back" Terror Squad, "Let Me Love You" Maria a "Candy Shop" 50 Centa. Dále spolupracoval s Beyoncé Knowles ("Baby Boy", "Naughty Girl"), Bustou Rhymesem ("Break Your Neck") nebo s The Roots ("Say Sumtin").


DOPORUČENÉ ČLÁNKY