Za odložením novinky Gulo Čar stojí Robert Plant

22.09.2005 07:27 - Radek Londin | foto: facebook interpreta

Gulo čar N
© www.unikat.cz/gulocar
S napětím očekávaná nová nahrávka Gulo Čar se odkládá. Jak jsme již dříve avizovali, producentem novinky českých soul-funkerů není nikdo jiný než světoznámý baskytarista Doug Wimbish (Living Colour, Jungle Funk, Head Fake). Tento mimořádně agilní muzikant také dlouhodobě spolupracuje s Little Axem, což je umělecký pseudonym Skipa McDonalda, jenž je jedním z hlavních představitelů progresivních tendencí v současném blues. Právě Little Axeho si pozval Robert Plant na společné letní turné, a tak se Doug Wimbish nemohl dostavit na plánované dokončení nahrávky.

Vydání alba se proto odkládá na únor 2005. "Jsme přesvědčení, že se bude jednat o v tuzemsku výjimečně kvalitní a našlápnutou nahrávku a byla by škoda ji dávat na trh těsně před Vánoci, kdy poptávka směřuje zejména k tuzemským popovým hvězdám," míní Zbyněk Knobloch, ředitel vydavatelství Sony BMG.

Záplatou zklamaným může být první singlová ochutnávka z alba "Džas Dureder", která je součástí soundtracku k filmu Petra Vachlera "Doblba!" ( funk v něm zastupují také J.A.R.). Dnes ve 20 hodin také ČT2 uvede speciální hodinový dokument zachycující celý průběh nahrávání alba. K vidění v něm bude také koncert kapely na festivalu United Islands Of Prague 2005, kde si Wimbish s kapelou zahrál jako exkluzivní host.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY