Ska je lepší naživo a né, že né...

31.08.2005 16:50 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

The Chancers pracují na třetím studiovém albu a rozhodli se, že fanouškům zpříjemní čekání limitovaným singlem "Away From The Flock". Pět set štastných si tak za asistence dvou skladeb může udělat hrubou představu o tom, jaká by nová deska mohla být.
6/10

The Chancers - Away From The Flock

Skladby: Away From The Flock, Speedbomb (From Chorlton)
Celkový čas: 6:47
Mizerný ráno. Prší. Už třetí den za sebou. Hlava mi třeští. Vedle postele se válí moje oblečení. Tričko, kalhoty, mikina, trenky - všechno zmačkaný do jedný velký koule. Boty mám ale pořád na sobě. To musela bejt noc. Kolik je hodin? Na budíku něco kolem druhý. V kolik jsem přitáh'? Dřív jak ve čtyři to nebylo. Ale jistej si nejsem. Udělám si kafe. Kofein do žil, když tak do zrcadla na sebe koukám, můžu bejt rád, že jsem se rána dožil. Monokl, poctivý black-eye. Zaschlá krev u nosu. Odřená brada. Very nice. Ještě tak vědět proč. (po pěti minutách) Z červeného hranatého hrníčku se kouří a já si pomalu začínám vzpomínat. Z kapsy jsem totiž vyhrabal vstupenku na přátelák místních šašků s West Didsbury & Chorlton. Vim, že jsem tam šel kvůli tomu, že minule to bylo jenom vo gól a celkově docela dobrej match.

Včera jsem tam přišel mezi prvníma. Pršelo. Už druhej den. Nehrálo se ještě ani deset minut a už jsme jim nasázeli čtyři banány. U každýho gólu byl ten zmetek McFadden, co se mnou chodil na střední. Jako člověk děsnej kripl, ale fotbal, to von uměl vždycky. Nakonec to skončilo 6:1. Ti jelimánci, co přijeli, West Didsbury & Chorlton, byli dost nakrknutý. Víc než dost. Při vodchodu jsem se snažil, abych se jim vyhnul, ale jeden si schválně stoupnul tak, že jsem do něj omylem vrazil. Ani jsem nestihnul říct sorry a už jsem ležel na zemi. Pak si pamatuju akorát to, jak sedim ve svym oblíbenym podniku vedle svýho kámoše Iana a jako z dálky slyšim: "...a já řikám, kde ten tatar je, vždyť jsme se domlouvali, že po fotbale přijde na Chancers do 'Kadie's Pub'. Tak jsme se chtěli jít zeptat správce, jestlis tam byl, a našli jsme tě u brány v bezvědomí."

Přitáhli mě včas. Když na improvizovaný pódium naběhli Chancers, už jsem byl trochu vzpamatovanej. Byli tam všichni - zpěváci Simon a Stephen, kytarista a zpěvák Marco, Honza Vedral se saxíkem, klávesák Pavel, basák BigB a Vagi za bubnama. Hráli se pecky z vobou desek. Dost mě překvapilo, že dávali spíš věci z "Rudeboy Polka". Ian objednával jeden ležák za druhym. Pak to přišlo - Chancers na nás vytasili dvě novinky. Ochutnávku třetí desky prej. "Away From The Flock" a "Speedbomb (From Chorlton)". Naživo jsou to věci dost dobrý. (zvonek / po pěti minutách) Ian mi přines' výlisek těch dvou novinek. Prej to tam včera prodávali. Nevim. (po sedmi minutách) Na tý platně to tak nefunguje. Je to slabší. Hodnotit to v ňáký track review, tak je to šestka. Vy, co Chancers znáte naživo, si klidně dva punkty přiložte a vy ostatní na ně zaskočte. Fakt. Ska live je ouplně něco jinýho než ska z CD.

P.S.: To kafe fakt pomohlo a jen tak mimochodem - "Away From The Flock" je lepší než "Speedbomb (From Chorlton)".

Singl k recenzi poskytla kapela The Chancers.

Album: The Chancers - Away From The Flock
Hodnocení: 6/10
Celkový čas: 6:47
Skladby: Away From The Flock, Speedbomb (From Chorlton)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY