Sametový revolver pojednaapůlté

16.08.2005 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Rok a něco po vydání debutového alba Velvet Revolver "Contraband" je jasné, že se nejedná o jednorázový projekt, ale o regulérní kapelu. Než se budeme moci těšit z druhého dlouhohrajícího počinu, přichystala skupina pro nedočkavé fandy alespoň dvoudiskovou edici debutu.
8/10

Velvet Revolver - Contraband (Tour Edition)

Skladby: Sucker Train Blues, Do It For The Kids, Big Machine, Illegal i Song, Spectacle, Fall To Pieces, Headspace, Superhuman, Set Me Free, You Got No Right, Slither, Dirty Little Thing, Loving The Alien / bonus CD - Surrender, No More, No More, Fall To Pieces (Acoustic), Slither (Video), Fall To Pieces (Video), Dirty Little Thing (Video)
Celkový čas: 56:57 + 14:19
Vydavatel: Sony BMG
Když počátkem léta minulého roku Velvet Revolver, superskupina složená hlavně z ex-členů Guns N' Roses a zpěváka Stone Temple Pilots Scotta Weilanda, konečně po několika odkladech vydala debutové album "Contraband", visely nad nimi hlavně dva otazníky - zda budou vůbec někoho zajímat a zda Scott opět neskončí na protidrogovém léčení. Nyní už je jasné, že fanoušci desku kupovali v ne sice ohromujícím, přesto však dostatečně vysokém množství, takže má cenu pokračovat, stejně tak Weiland se snažil držet a s kapelou absolvoval spousty koncertů a propagačních cest.

S koncerty souvisí i tato recenze, protože se týká nové verze debutové desky, která vyšla právě na podporu turné. Album zůstalo nezměněno, ale přibylo k němu druhé cédéčko se třemi bonusovými skladbami a třemi videoklipy. Samotnou desku samozřejmě nemá smysl znovu recenzovat, když to v červnu minulého roku udělal už kolega Pavel Parikrupa, jen se koukneme na zoubek bonusovému disku.

Trojka videoklipů nabízí samozřejmě obrazová ztvárnění trojice singlů. "Slither" se částečně natáčel i u nás a má tu správnou rockovou šťávu. "Fall To Pieces", jednu z nejlepších balad, které jsem kdy slyšel, bohužel doprovázejí ordinérní obrázky nějakého pseudopříběhu, "Dirty Little Thing" naopak kombinuje hrané záběry s kreslenými a videoklip je stejný nářez jako písnička. Tři audiostopy přinášejí dvě spíše veselé a nijak objevné coververze, v nichž kapela místy zní spíše jako Mötley Crüe. Je slyšet, že se při jejich nahrávání hlavně bavili. Akustická verze "Fall To Pieces" pak na závěr po té kytarové smršti příjemně pohladí.

"Tour Edition" debutové desky Velvet Revolver je hezkým dárkem k nedávno oslaveným ročním narozeninám této nahrávky. Ti, kdo si desku nepořídili v době jejího původního vydání, tak mají o důvod víc si ji koupit, tři klipy a tři další skladby na bonusovém disku jsou fajn přídavek. Ale základem je samozřejmě výtečné album na disku prvním, které za ten rok rozhodně nevyčichlo a stále pulsuje dravou rockovou energií.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY