One More Time... James Blunt

08.08.2005 11:20 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Velmi nudný týden zažila britská hitparáda. První tři singly i první čtyři alba zůstávají na svých pozicích. Všem tedy znovu vládne James Blunt se singlem "You're Beautiful" a albem "Back To Bedlam". V první destíce singlového pořadí alespoň tři novinky v čele s Ciarou na čtyřce a Texas na šestce.
James Blunt - You're Beautiful
© facebook interpreta
Říkejte tomu ospalá letní sezóna - první tři singly v britském žebříčku zůstávají na svém místě. James Blunt si připočítává čtvrté vítězství, druhý je stejně jako minule Kanaďan Daniel Powter s "Bad Day" a třetí zůstávají 2 Pac a Elton John s "Ghetto Gospel". Novinky se musely spokojit až s nižšími příčkami. Mladá r'n'b hvězda Ciara je s hostujícím Ludacrisem a "Oh" na čtyřce a připisuje si tak už svůj třetí singl v Top 5. Na šestce se do UK Chart vrací po dvou letech skupina Texas. "Getaway" je už jejich devatenáctý singl v britské čtyřicítce a takhle vysoko byli naposledy v lednu 2001 s "Inner Smile". Osmička patří americkému rapperovi Game, který navazuje na úspěchy dvou předchozích singlů s "Dream", který mu produkoval Kanye West. Ve druhé desítce se neděje nic zvláštního, všechny singly klesají a jedinou vzrušující zprávou je, že po jedenácti týdnech vypadl z Top 10 Crazy Frog, který je třináctý. Třetí desítka startuje s britským r'n'b zpěvákem Lemarem, který po pěti singlech v řadě v Top 10 poprvé nezabodoval, když za to může singl "Don't Give It Up". Na čísle 28 se podruhé v žebříčku objevují The Rakes, jejichž trpký pohled na život s názvem "Work Work Work (Pub Club Sleep)" startuje o čtyři příčky níže než jejich debut "Retreat". Na čísle 31 se ještě vrací do žebříčku Kaiser Chiefs s "I Predict A Riot". Za týden čekejte v žebříčku Craiga Davida, Supergrass, Goldfrapp, Akona nebo americký hit Frankie J "Obsessions".

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

James Blunt - Back To Bedlam
© facebook interpreta
Albové pořadí také patří Bluntovi. "Back To Bedlam" už popáté porazil Coldplay, kteří jsou stále druzí s "X & Y". V celkovém počtu prodaných desek jsou ale druzí jmenovaní díky bombastickým prvním týdnům o dobrý milion vepředu. Třetí jsou znovu Faithless, čtvrtí Kaiser Chiefs a pátý Jeff Wayne s muzikálovou verzí "The War Of The Worlds". První novinka se objevila až na čísle šest, kde debutuje na sólové kariéře zpěvák skupiny Blue Lee Ryan s eponymní deskou. Na čísle jedenáct testují svůj comeback Madness, "The Dangermen Sessions - Vol 1" jsou coververze klasických ska hitů. Číslo sedmnáct patří výběru "The Best Of" před pěti lety tragicky zesnulé zpěvačky Kirsty MacColl. Ve třetí destíce startuje výběr hitů Chrise Rey "Heartbeats - Greatest Hits" a na konci zveřejňované Top 40 ještě najdete výběr největších hitů rapových buřičů Public Enemy s názvem "Power To The People And The Beats". Za týden by mohl Blunta z vrcholu albového pořadí srazit Daniel Powter se svým bezejmenným debutem.

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY