Podívejte se na videoklip Gorillaz 'Dare'

27.07.2005 05:00 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Gorillaz - Demon Days
© facebook interpreta
V dnešní době je těžké být v umění originální, zvláště pokud jde o odvětví, na které narážíte denně a jemuž se aktivně věnují miliony a miliony lidí. Přitom stačí málo, třeba stvořit kreslené postavičky, promakat je do posledního detailu a nějakou tu chvíli se skrývat v anonymitě navzdory faktu, že na svém pravém jménu máte možnost vytřískat balík. Přesně to v roce 2001 udělal zpěvák skupiny Blur Damon Albarn. Jelikož si tehdy spolu s Nakamurou, Homosapienem a Hewlettem dal záležet, mohl se (spolu s jinou partou) pod hlavičkou Gorillaz vrátit s deskou "Demon Days", jíž jsme se věnovali v recenzi i makrorecenzi.

Prvním singlem tohoto rozhodně zdařilého počinu se stala píseň "Feel Good Inc.", po níž okamžitě skočili i dramaturgové tuzemských rádií a televizních pořadů. Ostudu desce rozhodně neudělá ani ochutnávka číslo dvě, píseň "Dare", v jejímž rámci krom jiných přijali angažmá něžná zpěvačka Neneh Cherry a Shaun Ryder z Happy Mondays. Pokud hudebnímu smýšlení Gorillaz jenom trochu rozumíte, tato věc se vám určitě zalíbí.

Na videoklip "Dare" se můžete podívat ve formátu Windows Media pro pomalé a rychlé připojení, i ve formátu Real Media, taktéž ve verzi pro připojení pomalejší a rychlejší.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY