Soutěž Colours Talents vyhrály Posmrtné zkušenosti

18.07.2005 08:02 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Posmrtné zkušenosti N
© Karel Tůma
Koncem března jsme vás informovali o vyhledávací soutěži zaměřené na mladé talenty world music, kterou pod názvem Česká spořitelna Colours Talents pořádalo vydavatelství Indies, Česká spořitelna a organizátoři festivalu Colours Of Ostrava. Finále proběhlo v pátek 8. července na scéně ostravského klubu Boomerang. Vítězem, který má v kapse smlouvu s Indies, se stali Pražané Posmrtné zkušenosti.

Komu by se název této početné partičky zdál povědomý, s největší pravděpodobností se s ním již setkal v jednom z několika článků předních periodik (MF Dnes, Reflex, Rock & Pop i Blesk), na vlnách českého éteru (ČRo) či v televizi (Óčko). Nadto již tito muzikanti stihli vydat jednu desku u EMI ("Babylon") a na vlastní náklady pak maxisingl "Iguo" (navzdory označení má více než čtyřicetiminutovou stopáž). Repertoár kapely je ovlivněn jak lidovou tvorbou, tak i rockem a popem. Že opravdu čerpají z celého světa, dokazují Zkušenosti i v textech písní, které jsou v češtině, slovenštině, francouzštině, španělštině, ruštině, angličtině i němčině. Krom klasických a lidových nástrojů se nebrání ani samplům a smyčkám. Svoje koncerty rádi spojují s videoprojekcí či vystoupením tanečnic.

Před porotou, v níž usedli hudební kritici Petr Dorůžka a Jiří Moravčík, zástupce Colours Vláďa Vrchovský, Milan Páleš z Indies Records a koordinátor soutěže Pavel Ovesný, Posmrtné zkušenosti soutěžily s pěti dalšími finalisty, skupinami Taliesyn, Vibra Etherna, Tua Borta, Šajtar a SM Lomoz. Do studia vyrazí během podzimu a křtít by mohli už 20. listopadu v pražském Paláci Akropolis, kde by měl být zároveň vyhlášen start nového ročníku soutěže.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY