Black Eyed Peas dobyli česká rádia

15.07.2005 20:30 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 28. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Black Eyed Peas trpělivě vyčkávali a dočkali. S hitem "Don't Phunk With My Heart" dobyli vrchol rádiového žebříčku.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 28. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Black Eyed Peas - Monkey Business
© facebook interpreta
Tak se jim to nakonec podařilo. Hiphopoví popaři (nebo popoví hiphopeři?) Black Eyed Peas se probojovali s novým singlem "Don't Phunk With My Heart" na vrchol české rádiové hitparády. Trvalo jim to sice nějaký ten týden, ale nakonec se zadařilo. Překvapení? Ani v nejmenším. To už ale nelze tvrdit o úspěších dosud nepříliš známého písničkáře Daniela Powtera, jehož "Bad Day" se protentokrát muselo zdekovat z jedničky na stříbrnou pozici. Třetí je "Lonely" Akona, tedy zářná skladba soudobé urban music, která se může pochlubit solidními zářezy na obou stranách Atlantiku. Z Británie do Česka dorazila také virová infekce zvaná šílené žabáctví alias "Crazy Frog" Axela F. Původně vyzváněcí melodie je čtvrtá a vzhledem k razantním skokům žebříčkem lze předpokládat, že půjde ještě výš. Top 5 uzavírají tuzemští Clou s "Island Sun". Směrem vzhůru si velmi ambiciózně vykročil Eminem s písní "Mockingbird", jež se posunula o třicet devět pozic na 24. Do hitparády se už vřítila další remixová stupidita z pera Global Deejays - "What A Feeling" z "Flashdance" startuje na devětadvacítce. Naopak další novinky jsou kousky, které rozhodně stojí za poslech. Jednačtyřicátí jsou rappeři The Game a 50 Cent s excelentním hitem "Hate It Or Love It", neméně dobrá pecka "Be Yourself" Audioslave je padesátá sedmá. Humorný název má jednadevadesátá příčka pro Vláďu Hrona. Skladba se jmenuje "Když trápení je dvou" a k tomu lze dodat jediné: Těch, kteří se budou trápit při poslechu tohoto tracku, bude rozhodně víc než jen dva...

Úplnou rádiovou hitparádu pro 28. týden najdete zde.

Různí - Česko hledá SuperStar Top 12
© facebook interpreta
Jak už jsme si mohli zvyknout, na čele prodejního Top 80 se toho moc neděje a nejinak tomu je ve dvacátém osmém týdnu roku 2005. První zůstávají finalisté soutěže "Česko hledá SuperStar" a zuby nehty se snaží urvat něco z té prchavé slávy. Taková Aneta Langerová už to má na háku, v klidu si stepuje na dvojce a ví své. S nohama na stole, bez zbytečné nervozity, žebříčky sledují i pánové z Čechomoru, jejichž novince "Co sa stalo nové:" se daří nadmíru dobře, nyní je třetí. Black Eyed Peas potvrzují, že je Češi a Češky mají rádi a dlí s "Monkey Business" na čtyřce. Na chvost Top 5 se vrátili chlapci z Divokýho Billa, jejichž "Lucerna" je jedním z nejúspěšnějších koncertních alb, jaká za posledních několik let v Česku vyšla. S novinkami to tentokrát je bída. Na třiatřicítce debutuje Country Beat J. Brabce se všeříkající nahrávkou "Zlaté hity", "Blue Tatoo" Vanilla Ninja je padesáté páté.

Úplnou prodejní hitparádu pro 28. týden najdete zde.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY