Návštěvníci Colours Of Ostrava se mohou těšit i na film

24.06.2005 12:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Colours Of Ostrava 2005 plakát N
© facebook interpreta
Jednou z letošních novinek festivalu Colours Of Ostrava je kinokavárna MOFFOM, která představí nejzajímavější videoklipy z nabídky americké nekomerční satelitní stanice Link TV. Program s názvem "Musical Visions: Voices From Around The World" vzniká ve spolupráci s filmovým festivalem Music On Film - Film on Music (MOFFOM), návštěvníci zde budou moci relaxovat u hudebních videoklipů ze všech koutů světa - ze zemí jako Dominikánská republika (Juan Luis Guerra), Rumunsko (Nightlosers), Jordánsko (Zafer Younis a Jamal Khleif), Benin (Angelique Kidjo), Island (Kila), Fidži, Mexiko, USA, Turecko apod.

Vedle videoklipů festival MOFFOM představí v Ostravě film "Festival In The Desert: The Tent Sessions", který vznikl v koprodukci Link TV a rozhlasového pořadu Afropop Worldwide v roce 2003 na festivalu world music Festival In The Desert v západní Africe nedaleko města Timbuktu. Ali Farka Touré, Tartit, Robert Plant, Justin Adam a řada dalších muzikantů jsou protagonisty tohoto zajímavého filmu, který ukazuje zákulisí hudebního setkání uprostřed pouště.

Dále jsou pro návštěvníky připraveny dokumentární filmy z minulých ročníků Colours Of Ostrava. Kinokavárna MOFFOM bude fungovat každý den a je významnou součástí bohatého doprovodného festivalu Colours Of Ostrava.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY