Do finále Bitev o Sázavafest schází jen pár dní

07.06.2005 12:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bitva o Sázavafest N
© facebook interpreta
Již popáté budete mít možnost navštívit multikulturní festival Sázavafest, který kromě kvalitní hudební produkce návštěvníkům nabízí i různé workshopy, koupání a jiné sportovní vyžití. Novinkou letošního ročníku je soutěž nazvaná Bitvy o Sázavafest, která byla podpořena královským pivovarem Krušovice a městem Kutná Hora. Jedná se o klání nových talentovaných domácích kapel, které měly možnost do konce dubna zaslat své demo snímky do Radia 1.

Pořadatelé Sázavafestu za pomoci Radia 1 vybrali z téměř dvou set přihlášených 16 nejlepších, přičemž největší důraz byl kladen nejen na hudební pestrost, ale i na podporu okolních regionů. První souboj se uskuteční 10. června v Kutné Hoře v prostoru pod Vlaššským dvorem, kde se představí prvních osm skupin. Podpořit je přijdou chlapci z formace Wohnout, jejichž živé koncerty umí publikum dostat do pořádného varu.

Zbytek přijde na řadu o den později 11. června ve Skrýchově na Táborsku, kde se jako hosté večera představí skupiny Visací zámek a Zina  Stereophonic Punx. Vítěze těchto předkol určí z menší části odborní porotci, ale hlavní slovo bude mít lid. Příchozí diváci budou mít možnost hlasovat pomocí zakoupeného lístku, který je již v prodeji za 120,- Kč, na místě bude k mání za 140,- Kč. Kdo z boje vyjde jako "neporažený hrdina" bude záviset na každém příchozím. Dvě nejlepší kapely se pak představí a několikrát si zahrají v Pražském klubu Solidní Nejistota, kde přesvědčí o svých kvalitách publikum, které bude "proloženo" zástupci velkých gramofirem a médií. Vyvrcholením celé této soutěže bude představení se těchto vítězných hudebních těles návštěvníkům letního Sázavafestu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY