Pátek nabídne dvě hvězdy: Duran Duran a Trail Of Dead

06.06.2005 20:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Duran Duran N
© facebook interpreta
V pátek 10. června se mají čeští hudební fanoušci na co těšit. A to jak ti rockověji založení, tak ti popovější. V Praze totiž vystoupí jednak HC a punkem načichlí Trail Of Dead v Rock Café, jednak sem zavítají slovutní Duran Duran, kteří rozezvučí T-Mobile Arénu.

Dosud Duran Duran prodali přes sedmdesát milionů desek a jejich výjimečná kariéra z nich dělá jednu z nejúspěšnějších skupin posledních desetiletí. Dali dohromady popmusic s uměním a módou na dosud nevídané úrovni a díky nim se rozjela tvorba videoklipů jako nikdy předtím. To, co předtím byla jednoduchá marketingová hříčka, se díky nim stalo jedním z nejcennějších aspektů hudebního byznysu.

Trojice Trail Of Dead pochází z texaského Austinu. Její začátky se datují do roku 1996, kdy fungovala skupina ještě jako duo. První, bezejmennou dlouhohrající desku vydali Trail Of Dead o dva roky později, ovšem mnohem zásadnějším počinem je následující album "Madonna", kterým na sebe výrazně upozornili v roce 1999. Následující "Source Tags And Codes" je považována za jednu z nejlepších rockových desek roku 2002. K dnešnímu dni stihli vydat pět alb, z nichž to poslední vyšlo v letošním roce. Dostalo jméno "Worlds Apart" a dá se říci, že kapela se na něm představuje ve vrcholné formě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY