Spojené ostrovy odstartuje pražský primátor Bém

03.06.2005 09:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

United Islands Of Prague 2005 N
© facebook interpreta
Festival United Islands Of Prague 2005, během kterého vystoupí o víkendu v Praze přes 60 kapel z 15 zemí, začíná dnes odpoledne. Pátek je ideálním dnem pro návštěvu všech tří festivalových scén, protože jejich program na sebe logicky navazuje.

Večer vyrostou festivalová městečka na hlavních scénách - Střeleckém ostrově, Žlutých lázních a Císařské Louce. Střelecký ostrov otevře své brány po čtvrté hodině. Na patřičnou teplotu rozehřejí diváky první vystupující Trombenik. Po té čeká festival oficiální slavnostní zahájení. Návštěvníky festivalu uvítá pražský primátor Pavel Bém, který nad festivalem převzal záštitu, a posléze promluví k divákům i další patroni festivalu. Střelecký ostrov se pak naplno rozjede nejprve pod taktovkou tuzemské kapely Bengas, po kterých následuje první z vrcholů festivalu, ve světě nejznámější romská kapela z Maďarska Romano Drom.

Rekonstruovaný areál Žlutých lázní bude pro diváky připraven ve stejný den již po osmnácté hodině. Legendární slovenský klávesista Marián Varga a violoncellista Jozef Lupták vstoupí na pódium po osmé hodině. Přes řeku naproti Žlutým lázním, jen pár minut jízdy festivalovou tramvají číslo 44, se rozprostírá obrovský areál Císařské louky. Po deváté hodině se na něm rozpoutá ska-party, kterou odstartuje kapela Sto Zvířat. Následovat budou polští Paprika Korps, pražští Vertigo a ašští Skaskadéři. První den festivalu pak uzavře DJ Gadjo aka Skalalai/one Love Banditos.

Sobota a neděle už budou ve znamení intenzivního koncertování na všech třech scénách současně, a to od brzkého dopoledne. Hudbymilovný návštěvník si užije, ať už patří jeho sympatie folku, jazzu, rocku, blues, funky nebo třeba world music. Na spojených ostrovech si každý najde své. Vstupné je velice příznivé - 150 korun jednorázový vstup na celý den na kterýkoliv z ostrovů, 300 korun celodenní permanentka na všechny ostrovy a 450 korun permanentka na všechny koncerty po celý víkend.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY