Dough Wimbish netrpělivě očekává United Islands Of Prague

31.05.2005 08:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

United Islands Of Prague 2005 N
© facebook interpreta
Basák Dough Wimbish a bubeník Will Calhoun aneb rytmická sekce legendárních Living Colour si Česko opravdu oblíbili. Společně se svým projektem Jungle Funk už Prahu roztančili mnohokrát, ale coby Heak Fake je zatím zas tak dobře neznáme. Jejich letošní návštěva na United Islands Of Prague 2005 navíc není koncertem v rámci turné. Naopak oba umělci si v Praze dávají sraz, aby si na festivalu zahráli (v neděli 5. června v 18:30 na Císařské louce), užili několik kapel a nahráli tu svou novou desku.

Zvláště Dough Wimbish je v Čechách v poslední době opravdu aktivní. O tom, jak se vůbec dostal k nápadu natočit tu novou desku Head Fake, říká: "Studio Sono si mě hrozně získalo pro svou rodinnou atmosféru, není to takový ten přeprofesionalizovaný přístup, při kterém si člověk za chvíli připadá, že dělá housky a ne, že skládá písničku. Navíc jsem tu před nějakou dobou objevil Gulo Čar, kteří mě úplně omráčili. Natáčíme spolu jejich novou desku, kterou všem vyrazíme dech. Už se těším, až ji přivezu do Ameriky. Myslím, že se bude hodně líbit, třeba De La Soul."

Ke každé třídenní permanentce zakoupené v síti Ticketpro nebo v čítárně Unijazzu dostane návštěvník United Islands Of Prague 2005 zdarma festivalový CD sampler. Disk obsahuje 18 skladeb zahraničních hvězd i některých domácích spolků a je ideálním festivalovým průvodcem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY