Do Ostravy se v létě sjedou George Clinton i Fun-Da-Mental

04.05.2005 13:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Fun-Da-Mental N
© Luboš Kreč / musicserver.cz
Mezinárodní hudební festival Colours Of Ostrava, který se uskuteční počtvrté od 8. do 10. července, zná již své hlavní hvězdy. K největším lákadlům bude patřit nedělní tříapůlhodinové vystoupení "otce funku" George Clintona a jeho 20členné kapely Parliament/Funkadelic. Dále také koncert hvězdy světové world music, portugalské zpěvačky stylu fadó Marizy, vystoupení hvězdná trojice etno-tanečních kapel z Velké Británie Asian Dub Foundation, Fun-Da-Mental a Trans-Global Underground.

Za pozornost bude stát i vystoupení proslulé klezmer skupiny The Klezmatics a kubánské kapely nominované na Grammy Septeto Nacional. Z Británie dorazí Alabama 3, z Makedonie Kočani Orkestar, z Itálie pak Enzo Avitabile & Bottari, který spolupracoval např. s Tinou Turner či Jamesem Brownem. Během tří dnů nabídnou organizátoři hudebním fanouškům celkem přes 100 kapel a DJů z různých koutů světa, silné zastoupení mají letos samozřejmě i tuzemské kapely.

Z českých kapel v první den vystoupí skupina Čechomor, která v květnu vydává novou desku a pro níž to bude vůbec první letošní koncert na Moravě. Čechomor chystá do Ostravy řadu překvapení, pozve si např. ke společnému vystoupení ruského muzikanta Sergeje Starostina, držitele ceny BBC World Music Award, a jeho domovskou skupinu Farlanders. V letošním roce je výčet předních českých kapel opět velmi bohatý, vystoupí např. Sunshine, Monkey Business, Ohm Square, Kryštof, Miro Žbirka, Dan Bárta s Illustratosphere, Umakart, Děda Mládek Illegal Band, Marián Varga a Moimir Papalescu And The Nihilists.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY