Další album vydané pouze na internetu

28.04.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Internet začíná mít stále lepší jméno ve světě velkých hvězd hudebního businessu (pokud se ovšem nejedná zrovna o pirátské šíření jejich nahrávek). Ty se snaží nejen vypilovávat své oficiální stránky a nabízet svým fanouškům co nejvíce nových informací, resp. raritních nahrávek, ale některé nahrávky už vycházejí pouze na internetu.

PM Dawn
© www.pmdawn.net
Příkladem může být společné živé album, které společně nahráli Jimmy Page (ex-Led Zeppelin) a Black Crowes. Nyní se ke stejnému kroku rozhodli i PM Dawn, které si možná pamatujete z velkého hitu "Set Adrift On Memory Bliss", který byl postavený na samplu jedné skladby Spandau Ballet nebo "Looking Through The Patient Eyes" z filmu "Bumerang" s Eddiem Murphym. Jinak jsou to ti dva černí bratři, kde jeden je strašně tlustý, asi tak jako dnes už nebožtík Jiří Růžička.

Právě PM Dawn nedávno oznámili, že své nové album, jehož pracovní název je "There's No Spoon", vydají pouze na internetu skrze svůj oficiální sajt a to už 1. června tohoto roku. Album bude obsahovat pouze nové skladby a bude jejich první plně nezávislou nahrávkou. Fanoušky však možná odradí, že album se bude prodávat za 35 dolarů. Jako hodně neuvěřitelná se mi zdá také skutečnost, že všechna prodaná alba budou osobně podepsány jedním z bratrů, Princem Be. Buď očekávají, že jich prodají strašně málo, nebo je ten chlap grafoman. PM Dawn se kromě práce na své novince zabývají produkováním, například pro Mandy Moore.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY