MP3 Novinky 10.3.2000

10.03.2000 00:24 - Michal Novotný | foto: facebook interpreta

Universita v problémech kvůli MP3

Berkeley University of California
© facebook interpreta

Kalifornská univerzita v Berkeley se dostala do potíží se svou konektivitou, a to díky stahování MP3. Zjistilo se totiž, že většina studentů používá program Napster, pro sdílení souborů mezi uživateli, a tím zpomalují přístup na Internet. Čas stahování či vůbec používání Internetu se tak více než zdvojnásobil. Jiné uuniverzity jednoduše zakázaly používání tohoto populárního programu. Jak to bude v Berkeley se ještě neví.

Vyhrajte na Internetu se svou kapelou

iTurf.com logo
© facebook interpreta
iTurf.com, online síť teenagerů, a Capital Records, domov skupin Radiohead a Beastie Boys, zahájili soutěž nazvanou "Ven z garáže". Soutěž začala včera a poběží až do 14.dubna. Skupiny, sólový umělci či hudebníci z jakékoliv kategorie se mohou registrovat na webu iTurf. Jako přihlášku stačí poslat kazetu, CD, video či MP3, převzaté skladby nejsou uznávány. Poté hudební specialisté a znalci vyberou nejlepších deset skladeb dle originality, hudební kvality či stylu. Těchto deset skladeb bude prezentováno na iTurf,com až do konce května 2000.
Capitol Records logo
© facebook interpreta
Zde internetoví surfaři vyberou dle obliby tři největší favority, a poté jeden z vítězů bude vybrán pro spolupráci s Capitol Records. První cena bude Roland VS-880EX multi-track digital recorder, Philips CDR-880 CD recorder, dva mikrofony Shure SM-57 a dva mikrofonni kabely Proco Mastermike. Jako druhá cena bude Roland VS-840EX Digital Multitrack a třetí cena Roland Groovebox. Vybraný výherce Capitol Records získá kompletní katalog CD a zboží s autogramy od Capitol Records.

Celá alba ke stažení

EMusic.com logo
© facebook interpreta
EMusic.com oznámil zásadní změnu v technologii pro fanoušky digitální hudby. Od včerejška mohou jejich zákazníci automaticky stahovat celá MP3 alba najednou, kdežto většina jiných sajt poskytuje stahování skladeb zvlášť. "EMusic se chce soustředit na usnadnění práce zákazníků" říká CEO a presiden Gene Hoffman. "Tato nová služba EMusic je perfektním příkladem jak pomoci vytvářet zkušenosti s digitální hudbou mnohem rychleji a intuitivněji." Tato novinka umožňuje automaticky zabalit a uspořádat stahování více různých skladeb ze zakoupeného alba. Album je pak uloženo jako jednotlivé skladby v MP3 na pevném disku.

OrangeAlley.com další hosting pro hudebníky

OrangeAlley.com logo
© facebook interpreta
Další server na Internetu poskytující zdarma prostor pro hudebníky a skupiny je na světě již delší dobu. Dnes nabízí již stovky dříve neznámých umělců. OrangeAlley je srovnáván s nezávislou hudbou, svobodou vyjádření, a umělci mají možnost si zde vydělat peníze z digitální distribuce jejich nahrávek. Ale co dělá tento server odlišný od jiných podobných je jejich takzvaný Bootlegal. Normálně můžete koupit Bootlegal licenci za US$0.99/skladba nebo US$5.99/album a umělec získá více než 60% z výnosu. Díky tomuto počinu vyplní OrangeAlley díru na trhu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY