Skupina TV on the Radio vyhrála cenu pro nejinvenčnější album

23.11.2004 11:03 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

TV On The Radio
© facebook interpreta
The Shortlist Music Prize je cena, která má ohodnotit "nejinvenčnější a nejkreativnější desku bez ohledu na hudební žánry". Jejím čtvrtým držitelem se stala americká indie-rocková skupina TV On The Radio s albem "Desperate Youth, Blood Thirsty Babes".

TV On The Radio obstáli v konkurenci Franz Ferdinand, Dizzee Rascala, Ghostface, The Killers, Wilco nebo Loretty Lynn, kteří se objevili ve finálové nominaci. Ceny se předávaly v Hollywoodu a byly bedlivě sledovány hudebními médii. Kytarista TVOTR Kyp Malone prohlásil: "Jsem překvapený. Doufám, že deska se takhle dostane k více lidem. Čím více posluchačů ji uslyší, tím lépe."

The Shortlist Music Prize je americkou obdobou britské Mercury Award, je však mezinárodní, proto mohli být v nominaci i vítězové letošní Mercury Franz Ferdinand ze Skotska. Jediným pravidlem je, že desky se nesmí v USA prodat více než půl milionu kusů. O vítězi rozhodovala porota složená z aktivních hudebníků, mezi nimiž byla jména jako Norah Jones, Robert Smith z The Cure, ?uestlove z The Roots nebo Dixie Chicks. Předchozí ročníky vyhráli N.E.R.D., Sigur Ros a Damien Rice.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY