shop.musicserver.cz
Kygo - Kygo 6/10
Kygo - Kygo Za jednu dekádu si Kygo vydobyl slušnou pozici na elektronické taneční scéně. Jeho ve frázování zasekávané hitovky nejdříve působily svěže, pak ale začal znásilňovat staré fláky - někdy úspěšně, jindy ne. Bezejmenné album toto vše shrnuje do jednoho celistvého balíčku: chvíli se mu na něm daří a chvíli zase ne. čtěte zde
Vydáno: 16.07.2024 08:30 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Washed Out - Notes From a Quiet Life 8/10
Washed Out - Notes From a Quiet Life Pátá řadovka projektu Washed Out "Notes From a Quiet Life" svým pojetím nabádá k hledání vlastní rovnováhy a vnitřního klidu, zároveň nese i nostalgické prvky. Ernest Greene vsadil na minimalističtější pojetí a zacílil na to, co mu jde nejlépe. Ve výsledku tedy nabízí snové sekvence a důraz na vyprávění. čtěte zde
Vydáno: 15.07.2024 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Silversun Pickups definovali debutem "Carnavas" svůj uřvaný a na emoce bohatý zvuk Těžko uvěřit, že letos Silversun Pickups oslaví už osmnáct let od vydání debutové desky "Carnavas". Čtveřice vtrhla v roce 2006 na alternativní scénu jako hurikán. Od té doby stihla představit ještě pět dalších řadových alb, jejichž kvalita s postupujícími roky v žádném případě neklesá. čtěte zde
Vydáno: 13.07.2024 08:00 v sekci Zaprášenosti - Kateřina Spacek
Johnny Cash - Songwriter 7/10
Johnny Cash - Songwriter O tom, jak ošemetné může být vydávání nového materiálu již nežijících hudebníků, už byly prodiskutovány hodiny. Výsledek většinou nostalgicky zahřeje u srdce, ale zároveň vyvolává otázky, zda by ho takto dotyčný umělec skutečně vypustil ze tmy archivu. To platí i o počinu "Songwriter" Johnnyho Cashe. čtěte zde
Vydáno: 12.07.2024 09:20 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Zakk Wylde na albu "Pride & Glory" dokázal, že je nejen famózním kytaristou, ale i zpěvákem Po letech ve službách Pána temnot Ozzyho Osbournea přišel čas, aby se Zakk Wylde prezentoval i jako samostatný interpret svého vlastního materiálu. Učinil tak pod hlavičkou kapely Pride & Glory na stejnojmenném albu, jež vyšlo právě před třiceti lety - v červnu 1994. čtěte zde
Vydáno: 09.07.2024 08:00 v sekci Zaprášenosti - Pavel Parikrupa
Clarinet Factory - Towers 8/10
Clarinet Factory - Towers Pokud by po mně někdo chtěl doporučit něco, co v domácí hudbě výrazem a originalitou dalece přesahuje hranice české kotliny, zkusil bych si vzpomenout na Clarinet Factory. Čtveřice vynikajících hráčů se už od roku 1994 vzpírá jakémukoliv škatulkování. Pokračuje v tom i na letošní desce "Towers". čtěte zde
Vydáno: 08.07.2024 13:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Marien - Světla je víc... 8/10
Marien - Světla je víc... Marien se sami stále řadí do kategorie nová krev českého folku, i když hrají už dvacet let. Svoji současnou pozici a oblibu si vybudovali nevykalkulovaným a ryzím přístupem k muzice i posluchačům. Novinka "Světla je víc..." znovu nabízí oázu naděje a víry v dobro. čtěte zde
Vydáno: 08.07.2024 00:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Phil Shoenfelt & Southern Cross - Dead Flowers For Alice (vinylová reedice 2024) 8/10
Phil Shoenfelt & Southern Cross - Dead Flowers For Alice (vinylová reedice 2024) Devedesátky byly svým způsobem kouzelné. Samozřejmě, těžko pominout nárůst kriminality a další problematické jevy nově svobodné společnosti, hudebně se toho ale u nás dělo hodně. K zásadním albům té doby patří i "Dead Flowers For Alice" od Phila Shoenfelta. Letos slaví pětadvacet let a poprvé vyšlo na vinylu. čtěte zde
Vydáno: 05.07.2024 15:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Fukanec - Na niti 7/10
Fukanec - Na niti Už několik let nás kapela Fukanec přesvědčuje o tom, že i v Novém Městě nad Metují vzniká dobrá folková muzika. Pět let po vydání debutu "Smím prosit?" přichází s následovníkem "Na niti". Na zmíněnou povedenou prvotinu tímto novým titulem zdařile navázala. čtěte zde
Vydáno: 03.07.2024 10:30 v sekci Recenze - Milan Menčík
Guided By Voices - Strut of Kings 7/10
Guided By Voices - Strut of Kings Guided By Voices i v loňském roce dokazovali, že do starého železa nepatří ani za mák. Posluchačům totiž představili rovnou tři alba. Zdá se ale, že letos se americká skupina rozhodla přece jen trochu zpomalit vydáním jen jedné studiovky "Strut of Kings". čtěte zde
Vydáno: 02.07.2024 09:00 v sekci Recenze - Kateřina Spacek
Emiliana Torrini - Miss Flower 8/10
Emiliana Torrini - Miss Flower Na "Miss Flower" vypráví Emiliana Torrini znovu objevené příběhy mnoha zamilovaných dvojic. Přistoupila k nim však zcela po svém, s určitou mírou tajuplnosti, ale zároveň neopomenula žádný z milníků, které mohou čekat na společné cestě. Album vás uhrane svým komorním pojetím emocí a temperamentem. čtěte zde
Vydáno: 01.07.2024 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Lukáš Oravec Orchestra - Big City Moods 8/10
Lukáš Oravec Orchestra - Big City Moods O síle a vnitřní energii Lukáš Oravec Orchestra netřeba dlouze diskutovat. Přední hráči i aranžéři, koncepční uvažování, svěží přístup k bigbandovému hraní - to jsou základní pilíře tvorby tělesa kolem trumpetisty Lukáše Oravce, jenž se realizuje i ve svém Quartetu. S orchestrem letos vydal desku "Big City Moods". čtěte zde
Vydáno: 29.06.2024 18:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet - Our Stories 8/10
Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet - Our Stories Když se střetnou dvě svébytné energie, vznikne nová kvalita. Platí to i v hudbě. Příkladem budiž před pěti lety vydané album "Journeys" od souboru Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet. Nyní se formace vrací s deskou "Our Stories", která se široce rozkročuje do mnoha směrů. čtěte zde
Vydáno: 28.06.2024 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Black Velvet Suicide - Digging Deeper 7/10
Black Velvet Suicide - Digging Deeper Stoner rock to nemá snadné. V ranku tvrdší rockové muziky jde o poměrně populární styl - jen služba Bandcamp nabízí za poslední roky několik desítek domácích počinů v jeho duchu - a najít své místo na slunci není snadné. Proč by v této mase nemělo zapadnout ípíčko "Digging Deeper" od Black Velvet Suicide? čtěte zde
Vydáno: 26.06.2024 17:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Bren - Tmou 7/10
Bren - Tmou Jihomoravská metropole už vyslala do světa celou řadu výborných muzikantů a projektů. Nyní se mezi ně zařadilo také uskupení Bren, které vzniklo na konci covidových prázdnin spojením zkušených hudebníků z kapel Science Killer nebo TRYO. Výsledkem snažení všech zúčastněných je debutová nahrávka "Tmou". čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 17:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Becky Hill - Believe Me Now? 9/10
Becky Hill - Believe Me Now? Na více či méně úspěšné účastníky talentových soutěží se sice často díváme skrz prsty, z některých se ale vylíhne opravdový talent. Patří mezi ně i britská interpretka Becky Hill. Ta na albové dvojce "Believe Me Now?" dorostla v působivou zpěvačku, která se ale rozhodně nevzdává svých kořenů v taneční hudbě. čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 14:30 v sekci Recenze - Honza Balušek
Ghost - Rite Here Rite Now 8/10
Ghost - Rite Here Rite Now Ghost dokázali za téměř dvě dekády z malých klubů a stanů na festivalech vyrůst do pozice globálního fenoménu, který vyprodává haly. Nyní završují albový cyklus dalším krokem kupředu - filmem. Snímek "Rite Here Rite Now" měl premiéru ve čtvrtek 20. června a na vybraných místech bude k vidění ještě celý víkend. čtěte zde
Vydáno: 22.06.2024 08:00 v sekci Hudba v TV - Jiří V. Matýsek
Hrozidlo! - Electronic Spells and Incantations 7/10
Hrozidlo! - Electronic Spells and Incantations Elektronika všeho druhu - a zvlášť ta s přídomkem retro - prožívá renesanci. Dílem to můžeme připsat seriálovému fenoménu "Stranger Things", dílem dostupnosti technologií. Subžánr dungeon synth se zrodil v devadesátkách, chytá ale novou energii. Na domácí scéně ho čerstvě reprezentuje projekt Hrozidlo!. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2024 13:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
K.K. Downing - Heavy Duty: Dny a noci v Judas Priest 7/10
K.K. Downing - Heavy Duty: Dny a noci v Judas Priest K.K. Downing patří mezi kováře, kteří dali podobu žánru známému jako heavy metal. Jistě, po něm přišli tací, kteří tvrdé kytary převedli do dalších extrémů. V každém případě na kapely jako Judas Priest dodnes přísahá dlouhá řada následovníků. Kdo jiný by měl k příběhu této party dodat svůj pohled než právě on? čtěte zde
Vydáno: 21.06.2024 08:40 v sekci Hudba v tisku - Jiří V. Matýsek
Pet Shop Boys - Nonetheless 8/10
Pet Shop Boys - Nonetheless Na následovnici desky "Hotspot" jsme si museli počkat čtyři roky. Tohoto času však Pet Shop Boys na "Nonetheless" naplno využili - předkládají nám totiž svou nejkomplexněji pojatou nahrávku za dlouhé roky. Zároveň ukazují své aktuální rozložení a tvůrčí nastavení, které výtečně ukočíroval producent James Ford. čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 15:15 v sekci Recenze - Dan Hájek

ALBUM TÝDNE 29/2024

Washed Out
Notes From a Quiet Life

Pátá řadovka projektu Washed Out "Notes From a Quiet Life" svým pojetím nabádá k hledání vlastní rovnováhy a vnitřního klidu, zároveň nese i nostalgické prvky. Ernest Greene vsadil na minimalističtější pojetí a zacílil na to, co mu jde nejlépe. Ve výsledku tedy nabízí snové sekvence a důraz na vyprávění.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 26.07.
Jazz ve městě (Zámek, Frýdek-Místek)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
So 10.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Lucie Vondráčková Adele mp3.com Taylor Swift Miley Cyrus Dua Lipa Queen Mirai Kesha Kabát Doja Cat Madonna The Beatles Katy Perry Judy Garland Beyoncé
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe