Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Himalayan Dalai Lama - Hyper Real 8/10
Himalayan Dalai Lama - Hyper Real Virtuální realita se zpravidla nepotkává se skutečností. Nejenom o tom je nové épéčko "Hyper Real" dvojice Himalayan Dalai Lama. Na svět nahlíží vlastní optikou, používá k tomu přitom své osvědčené postupy, které známe z její předchozí tvorby, a zároveň zužitkovává zkušenosti z koncertů. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2019 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
The Dark Element - Songs The Night Sings 7/10
The Dark Element - Songs The Night Sings Od odchodu Anette Olzon z Nightwish uplynul už nějaký ten pátek, černovlasá zpěvačka se tak, podobně jako její předchůdkyně Tarja Turunen, pokouší postavit na vlastní nohy. Po sólové desce nyní přichází s druhým albem své nové kapely The Dark Element, ve které se spojila s exčlenem Sonata Arctica Janim Liimatainenem. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2019 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Floex - Machinarium Remixed 7/10
Floex - Machinarium Remixed Jedna dekáda, to už je celkem důležitý milník. Floexův soundtrack k "Machinariu" se za ty roky stal již legendární nahrávkou a ve světě počítačových her stále patří mezi vyhledávané artikly. Jeho připomínka v podobě "Machinarium Remixed" funguje a nabídne i několik povedených momentů. čtěte zde
Vydáno: 20.11.2019 15:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
USB Band - Intermezzo 6/10
USB Band - Intermezzo USB Band je relativně mladým spolkem zkušených muzikantů a tvůrců, který se nyní prezentuje novým EP "Intermezzo". Své posluchače si jistě najde i díky propojení se Spirituál kvintetem. Jeho tvorba stojí za pozornost a určitě si své místo na naší folkové scéně najde. čtěte zde
Vydáno: 19.11.2019 16:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Saint Asonia - Flawed Design 8/10
Saint Asonia - Flawed Design Už jste si říkali, kam zmizel bývalý skvělý hlas Three Days Grace? Známe odpověď. Adam Gontier totiž přichystal druhou desku své nové kapely Saint Asonia. Nazval ji "Flawed Design" a pozval si na ni také hosty v podobě Sharon Den Adel a Sullyho Ernu. Jak se mu nahrávka povedla? čtěte zde
Vydáno: 18.11.2019 17:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Livin Free - Voices From Beyond 9/10
Livin Free - Voices From Beyond Podzim českému blues očividně přeje. Letos už máme za sebou podařené druhé album Band of Heysek, barvitou sólovku Marka Hlavici a teď se, celkem v tichosti, na svět vyklubala deska "Voices From Beyond" formace Livin Free. Jak se debut čtveřice muzikantů známých z dalších povedených projektů podařil? čtěte zde
Vydáno: 18.11.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Post Malone - Hollywood's Bleeding 7/10
Post Malone - Hollywood's Bleeding Kdo ví, jak se to stalo, ale najednou je chlápek, co neumí zrovna moc dobře zpívat a rapuje jen obstojně, jednou z největších globálních hvězd s kupou hitů v zádech. A zatímco na prvních dvou deskách Post Malone jen nabíral dech, na albové trojce "Hollywood's Bleeding" už pořádně roztahuje křídla. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2019 08:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Bastille - Doom Days 8/10
Bastille - Doom Days Jsou v kariérách kapel nejdůležitější druhé desky, nebo až ty třetí? Teprve tehdy už muzikanti opravdu nemají žádné zásoby písniček ze svých počátků a musejí dokázat, že v nich něco opravdu je. U britských Bastille každopádně platí, že stále umějí - i jejich třetí album "Doom Days" je povedené. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2019 14:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Shakespears Sister - Ride Again 7/10
Shakespears Sister - Ride Again Pětadvacet let. Tak dlouho spolu prý vůbec nepromluvily dvě tváře Shakespears Sister - Siobhan Fahey a Marcella Detroit. Projekt byl sice na počátku i později spíše sólovkou první jmenované, letos se ale dámy daly opět dohromady pro výběrovku, pár koncertů a i nové EP s názvem "Ride Again". čtěte zde
Vydáno: 15.11.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Manon Meurt - Manon Meurt (reedice 2019) 8/10
Manon Meurt - Manon Meurt (reedice 2019) Rakovničtí Manon Meurt za sebou mají velmi úspěšný rok. (Konečně) vydali svou první velkou desku "MMXVIII", šestiminutový singl "Beyond Beside" a nedávno na narozeninových oslavách klubu Roxy odehráli svůj dosud největší koncert kariéry. A nový materiál je na spadnutí. Ještě předtím ale jeden návrat. čtěte zde
Vydáno: 14.11.2019 12:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Blanch - Delusion 6/10
Blanch - Delusion Za pseudonymem Blanch se schovává mladá slovenská zpěvačka a kytaristka Bianca Macková, která letos vydala své první album "Delusion". To by mělo padnout do noty fanouškům dream-popu, art-popu a všem milovníkům hudební melancholie, kterou je tato prvotina doslova prodchnutá. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2019 14:40 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Charli XCX - Charli 7/10
Charli XCX - Charli Deska "Sucker" sice vyšla už v roce 2014, těžko bychom ovšem mohli Charli XCX nařknout z lenosti. Právě naopak. V mezičase vydala spoustu singlů, spoluprací či mixtapeů a i třetí řadovka by vyšla už před dvěma lety, kdyby ji nějaký hacker neukradl. Na "Charli" jsme si tak museli počkat až do letoška. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2019 17:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Highly Suspect - MCID 4/10
Highly Suspect - MCID Highly Suspect byli v minulých letech vysoce podezřelými adepty na ovládnutí kytarového trůnu. Štafetu rockových velikánů se však z neznámých důvodů rozhodli zahodit a na třetí desce "MCID" představují multižánrový guláš, který má pro každého něco, ale v závěru vlastně pro nikoho nic. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2019 10:30 v sekci Recenze - Simona Knotková
Jinjer - Macro 8/10
Jinjer - Macro Když na vás emotivně, ale bezmyšlenkovitě řve nějaký fakan, velký dojem to neudělá. Když vás ale seřve někdo starší, berete to většinou sakra vážně. Asi tak nějak by se dal popsat vývoj Jinjer, kteří z metalcorové partičky neurvalců pokročili na novince "Macro" k metalové vytříbenosti bez ztráty osobité agresivity. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Alphabeat - Don't Know What's Cool Anymore 8/10
Alphabeat - Don't Know What's Cool Anymore Dánská šestice Alphabeat vydala tři desky nabité hity a energií a posléze se na několik let odmlčela, aby se její členové mohli věnovat i jiným projektům. Nyní jsou ovšem všichni zpátky s novou studiovkou "Don't Know What's Cool Anymore", která opět přináší spoustu slunce do našich (občas) temných životů. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2019 00:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Gesaffelstein - Hyperion 5/10
Gesaffelstein - Hyperion Francouzský producent Mike Levy, známý jako Gesaffelstein, slavil před lety úspěch s debutem "Aleph". Po dlouhých šesti letech se vrátil s druhou nahrávkou "Reset", kam si pozval řadu známých hostů a přiblížil se mainstreamové hudbě. Tím bohužel ztratil svou jedinečnou tvář. A nenachází ji ani na "Hyperion" čtěte zde
Vydáno: 10.11.2019 13:00 v sekci Recenze - Jaroslav Hrách
Mika - My Name Is Michael Holbrook 8/10
Mika - My Name Is Michael Holbrook Už od dob debutového alba "Life in Cartoon Motion" patří Mika k představitelům neskutečně zábavného, ale na druhé straně také kvalitního a svou škatulku často přesahujícího popu. Podařilo se mu vysokou laťku podržet i na páté řadovce "My Name Is Michael Holbrook"? čtěte zde
Vydáno: 09.11.2019 11:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Babymetal - Metal Galaxy 5/10
Babymetal - Metal Galaxy Máme japonskou hudební šílenost jménem Babymetal brát vážně, nebo jde jen o bizarní asijskou zábavu? To je otázka, která rezonuje metalovou scénou a nemá jasné odpovědi. Jasný názor vyjádřili třeba Joakim Bardén ze Sabaton či Alissa White-Gluz z Arch Enemy, kteří si dokonce na třetím albu "Metal Galaxy" zahostovali. čtěte zde
Vydáno: 08.11.2019 14:10 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ringo Starr - What's My Name 4/10
Ringo Starr - What's My Name Zatímco desky Paula McCartneyho bývají hudebními událostmi sezóny, ty od druhého žijícího brouka Ringo Starra tolik očekávání nevzbuzují. Pravdou je, že oproti jeho bývalému spoluhráči Starr příliš neexperimentuje a drží se velmi tradičního ostrovního rocku. Je tomu tak i na novince "What's My Name"? čtěte zde
Vydáno: 07.11.2019 14:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent 7/10
Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent Když Lewis Capaldi minulý rok nakonec nepřijel na Colours of Ostrava, pálilo to málokoho. Ještě letos v únoru, když předskakoval v Praze Bastille, byl to jen docela zajímavý písničkář. Na druhý pokus do Ostravy však už přijel jako velká hvězda a jeho listopadový koncert v Praze je dávno vyprodaný. Stojí jeho debut za ten hype? čtěte zde
Vydáno: 06.11.2019 17:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 46/2019

Livin Free
Voices From Beyond

Podzim českému blues očividně přeje. Letos už máme za sebou podařené druhé album Band of Heysek, barvitou sólovku Marka Hlavici a teď se, celkem v tichosti, na svět vyklubala deska "Voices From Beyond" formace Livin Free. Jak se debut čtveřice muzikantů známých z dalších povedených projektů podařil?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 23.11.
Injury Reserve (USA) (Chapeau Rouge, Praha)
So 23.11.
Fallgrapp (SK) (Metro Music Bar, Brno)
Ne 24.11.
The Regrettes (USA) (Café V lese, Praha)
Ne 24.11.
Lamb (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 24.11.
Dennis Lloyd (ISR) (Roxy, Praha)
Po 25.11.
The Paper Kites (AU) (Rock Café, Praha)
Po 25.11.
Temples (UK) (Roxy, Praha)
Po 25.11.
Kadebostany (CH) (Futurum Music Bar, Praha)
Pá 29.11.
Parov Stelar (AT) (Tipsport Arena, Praha)
So 30.11.
Warbly Jets (USA) (Café V lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Rihanna Coldplay Kryštof Lady Gaga Nik Tendo Sia Adele Beyoncé The Cure Ewa Farna Madonna Chinaski Karel Gott AC/DC Metallica Marek Ztracený Ed Sheeran Lenny Depeche Mode Shawn Mendes
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver