Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Queen - Jazz V dnešní znovuoživené queenománii způsobené vpádem filmu "Bohemian Rhapsody" do světových kin se lehce pozapomnělo na loňské výročí přelomové nahrávky této rockové legendy. Před čtyřiceti lety totiž vyšlo album se zavádějícím názvem "Jazz". čtěte zde
Vydáno: 21.03.2019 11:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
Makrorecenze filmu "Leaving Neverland" Dana Reeda Ano, jsme primárně hudební server. Dokument Dana Reeda "Leaving Neverland" ale začíná mít větší dopady, než se možná čekalo. A protože Michael Jackson je ikonou, bez které by zřejmě nebyl ani musicserver, a přestože (nebo možná taky protože) tenhle film nemá být o něm, podívali jsme se na snímek makropohledem. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2019 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Sigrid - Sucker Punch 8/10
Sigrid - Sucker Punch Norský popový zázrak, guilty pleasure, nebo odpad, který někdo (musicsever) z nějakého důvodu ("určitě je to zaplacený") musí pořád tlačit? Sigrid svým debutem "Sucker Punch" zasazuje všem pochybovačům přesně mířenou ránu. Ne pod pás, ale rovnou do uší. A dlouho nebyla žádná bolest sladší. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Totální nasazení - Kazoo Or Die! 6/10
Totální nasazení - Kazoo Or Die! Slánští punkoví veteráni Totální nasazení se vracejí jako kvartet se svým již jedenáctým řadovým albem "Kazoo Or Die!". Autorsky se na něm podíleli všichni členové kapely, včetně navrátilce P.P.Cvoka. Zda znovu zafungovala chemie, vám povíme v naší recenzi. čtěte zde
Vydáno: 15.03.2019 18:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Switchfoot - Native Tongue 9/10
Switchfoot - Native Tongue Poprockový trůn zůstává neohrožen. Switchfoot si ho před lety dovezli do domovského San Diega a ne a ne ho přenechat někomu jinému. I jedenáctá studiovka "Native Tongue" tak opět potvrzuje mimořádné postavení a stěží uvěřitelnou skladatelskou kvalitu. Nepostrádá hity, hluboké texty ani skvělé nápady. čtěte zde
Vydáno: 11.03.2019 00:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Drenge - Strange Creatures 8/10
Drenge - Strange Creatures Bratři Eoin a Rory Lovelessovi si společně s basákem Robem Grahamem dali od posledního výborného počinu "Undertow" čtyři roky tvůrčí pauzy, aby načerpali inspiraci a sílu do další hudební etapy. Navázat na tak zdařilé a oceňované album bude těžké. Jak se s tím trio s novinkou "Strange Creatures" popralo? čtěte zde
Vydáno: 10.03.2019 11:13 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Houpací koně - Desolation Peak 9/10
Houpací koně - Desolation Peak Když už jsou jeseničtí Priessnitz asi definitivně minulostí, zůstávají Houpací koně. Kytarová jistota z Ústí nad Labem si za těch několik desetiletí vybudovala neotřesitelnou pozici na klubové rockové scéně. Mimo jiné i proto, že její desky kypí silným materiálem. "Desolation Peak" není výjimkou. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2019 16:31 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Mark Morton - Anesthetic 6/10
Mark Morton - Anesthetic Jacoby Shaddix, Mark Lanegan, Myles Kennedy nebo Chester Bennington. Nejen tato hvězdná jména přilákal na své debutové sólové album "Anesthetic" kytarista thrashmetalistů Lamb Of God Mark Morton. Desítka skladeb je prestižní přehlídkou prvoligových hlasů nejen z metalové scény. čtěte zde
Vydáno: 08.03.2019 17:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Makrorecenze "EvoLucie" Lucie Na počátku bylo usmíření čtyř rozhádaných eg, na konci jsou dvě čerstvé Ceny Anděl. Značka Lucie táhne dnes stejně jako před lety. A vlastně i úplně stejně zní, což se občas objevuje ve výčtu záporných vlastností comebackového alba "EvoLucie". Co na to redaktorská čtveřice v naší makrorecenzi? čtěte zde
Vydáno: 08.03.2019 11:15 v sekci Makrorecenze - Redakce
Crystal Fighters - Gaia And Friends 3/10
Crystal Fighters - Gaia And Friends Londýnští hipíci Crystal Fighters před více než dvěma lety překvapili stylovou obměnou, kdy moderní folk vyměnili za tuctový electropop. Kritika je nepochválila a ani prodejní žebříčky o úspěchu pranic neprozradily. Slibně nastartovaná kariéra se tak nelítostně zadrhla. Uspějí novinkou "Gaia And Friends"? čtěte zde
Vydáno: 07.03.2019 17:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Queen - The Works Osmdesátá léta se i dnes jeví jako poměrně invazivní. Proto ani nepřekvapí, že jejich popové zaměření ovlivnilo i rockové skupiny. Mezi nimi i Queen s deskou "The Works", která koncem února oslavila 35 let od vydání. Po nepřijatém albu "Hot Space" to byl opět návrat do první ligy, který vygradoval vystoupením na Live Aid. čtěte zde
Vydáno: 07.03.2019 10:30 v sekci Zaprášenosti - Jana Kloučková
The Shabs - Can You Hear Us At The Back 7/10
The Shabs - Can You Hear Us At The Back Již za pár dní k nám z velké dálky, až z Jihoafrické republiky, dorazí partička The Shabs. V Česku hned v sedmi městech představí svou novou studiovku "Can You Hear Us At The Back". Na ní se muzikanti sice zaobírají vážnými tématy, prezentují je ale osobitým, skočným folk punkem. čtěte zde
Vydáno: 05.03.2019 16:12 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Fever 333 - Strength In Numb333rs 8/10
The Fever 333 - Strength In Numb333rs Nominace na Grammy hned za píseň z debutového EP? Právě to se povedlo kalifornskému triu The Fever 333, jehož historie se píše teprve od roku 2017. Získat cenu se muzikantům sice nakonec nepodařilo, ale již letos budou mít další šanci - v lednu totiž vydali skvělý plnohodnotný debut "Strength In Numb333rs". čtěte zde
Vydáno: 04.03.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Sorath - Orízontas gegonóton 8/10
Sorath - Orízontas gegonóton Plzeňští Sorath nejsou na domácí blackové scéně žádní nováčci, vznikli ostatně už v roce 1993. Jen se tak nějak šetří, zejména pokud jde o vydávání desek. Jedna taková, "Orízontas Gogonóton", vyšla nedávno. A je o to příjemnější překvapení, že se jí dostalo plnohodnotného vydání v podobě digipaku. čtěte zde
Vydáno: 03.03.2019 12:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Ariana Grande - Thank U, Next 5/10
Ariana Grande - Thank U, Next Vydat dvě alba půl roku po sobě, to chce už notnou dávku troufalosti. Ale pokud jste Ariana Grande a v současnosti sedíte na trůnu mainstreamové scény, proč to do fanoušků nenavalit. A tak je tu "Thank U, Next". Otázkou ale zůstává, jestli se ta holka svojí neustálou přítomností úplně všude nezačíná trochu zajídat. čtěte zde
Vydáno: 01.03.2019 13:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Daniel Brandt - Channels 8/10
Daniel Brandt - Channels "Channels" je pro Daniela Brandta a jeho doprovodný band Eternal Something důmyslným vývojovým krokem. Na desce jsou ještě více slyšet vlivy taneční hudby, zejména detroitského techna, nezastupitelný prostor ale dostává akustika. Jak to vše zní naživo, ukáže Brandt 28. února v pražském Paláci Akropolis. čtěte zde
Vydáno: 28.02.2019 11:16 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
David Allred - The Transition 7/10
David Allred - The Transition "The Transition" představuje Davida Allreda coby folkového písničkáře, který čerpá z odkazu Great American Songbook. Ve svých skladbách vypráví příběhy v netradičních aranžích nejen pro vokální party. "The Transition" je poklidně hloubavé album. David je představí v pražském Paláci Akropolis 28. února. čtěte zde
Vydáno: 27.02.2019 13:35 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Perkele - Leaders Of Tomorrow 9/10
Perkele - Leaders Of Tomorrow Göteborg, to není jen proslulá švédská deathmetalová líheň, ale také místo zrodu punkové formace Perkele. Podivný název pocházející z finštiny skrývá jednu z nejpopulárnějších severských oi punkových formací v Evropě. Ta nyní přichází se svou již osmou nahrávkou "Leaders Of Tomorrow". čtěte zde
Vydáno: 25.02.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Big Joanie - Sistahs 7/10
Big Joanie - Sistahs Big Joanie je pro Českou republiku jméno zcela neznámé, na ostrovech však tyto dámy rozviřují vody tamní post-punkové scény již pár let. Na co se dosud čekalo, byl první studiový materiál. A jejich "Sistahs" je velmi přesvědčivým a sebevědomým vstupem na scénu. čtěte zde
Vydáno: 23.02.2019 10:23 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Avantasia - Moonglow 6/10
Avantasia - Moonglow Letos už to bude osmnáct roků, co Tobiase Sammeta z Edguy napadlo stvořit epickou metalovou operu. Rozprostřel ji na dva disky a dal si pauzu. Po šesti letech se k projektu vrátil a udělal z něj regulérně fungující a vystupující kapelu Avantasia. Letos pod její hlavičkou vydal již sedmý počin, "Moonglow". čtěte zde
Vydáno: 22.02.2019 08:46 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 11/2019

Sigrid
Sucker Punch

Norský popový zázrak, guilty pleasure, nebo odpad, který někdo (musicsever) z nějakého důvodu ("určitě je to zaplacený") musí pořád tlačit? Sigrid svým debutem "Sucker Punch" zasazuje všem pochybovačům přesně mířenou ránu. Ne pod pás, ale rovnou do uší. A dlouho nebyla žádná bolest sladší.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 23.03.
Gus Dapperton (USA) (Rock Café, Praha)
Ne 24.03.
Dope D.O.D (NL) (Storm Club, Praha)
Po 25.03.
Dope D.O.D (NL) (Fléda, Brno)
Út 26.03.
[loveit] sound: Sofi Tukker (USA) (Roxy, Praha)
St 27.03.
Dave Matthews Band (USA) (Forum Karlín, Praha)
Út 02.04.
Ady Suleiman (UK) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 04.04.
Mogli (DE) (Chapeau Rouge, Praha)
Ne 07.04.
Bob Dylan (USA) (Lucerna - Velký sál, Praha)
Po 08.04.
Lukas Rieger (DE) (Semilasso, Brno)
Po 08.04.
Bob Dylan (USA) (Lucerna - Velký sál, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Rihanna Ava Max Kryštof Queen Madonna Adele Sia Ewa Farna Beyoncé Coldplay Linkin Park The Cure Ariana Grande Imagine Dragons Ed Sheeran AC/DC Bradley Cooper Drake Camila Cabello
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver