Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Ava Max - Heaven & Hell 6/10
Ava Max - Heaven & Hell Slečna s albánskými kořeny, která si neumí rovnoměrně zastřihnout vlasy, konečně po dvou letech od prvního singlu přichází s albem. Na "Heaven & Hell" se Ava Max představuje jako anděl s ďáblem v těle, vše je ale zabaleno do jednoduchého přímočarého popu, který vám brzy začne lézt na nervy. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2020 08:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Jacob Collier - Djesse Vol. 3 9/10
Jacob Collier - Djesse Vol. 3 Některé desky jsou tak dobré, že se o nich v podstatě nedá psát. Jednoduše se musejí slyšet. To je případ i počinu s názvem "Djesse Vol. 3". Natočil jej Jacob Collier a je to neskutečná jízda, během níž se míhají styly jak na horské dráze, ale vozítko zároveň pevně drží na kolejích. čtěte zde
Vydáno: 21.09.2020 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník
Seether - Si Vis Pacem, Para Bellum 6/10
Seether - Si Vis Pacem, Para Bellum Jihoafrická formace Seether se po třech letech od povedené desky "Poison The Parish" vrací s novinkou "Si Vis Pacem, Para Bellum". Nahrávku opět produkoval sám lídr skupiny Shaun Morgan. Jak se sedmá řadovka, natočená v nashvillském The Blackbird Studiu, povedla? čtěte zde
Vydáno: 18.09.2020 10:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Metallica - S&M2 4/10
Metallica - S&M2 Těžko říci, co slovutnou Metallicu podruhé vehnalo do pověstné ohnivé řeky. Ať to bylo cokoli, vězte, že "S&M2" nedopadlo úplně dobře. Skupina si řádně zráchala své svršky a společně s ní utopil své dirigentské šosy i Edwin Outwater, který doprovázející sanfranciský symfonický orchestr řídil. čtěte zde
Vydáno: 15.09.2020 08:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Marilyn Manson - We Are Chaos 9/10
Marilyn Manson - We Are Chaos S Marilynem Mansonem je to v poslední dekádě jako na houpačce. Od mizerného "Born Villain" sází na střídačku slabší a tu zase podařenější počiny. Podle této logiky se měl s jedenáctou řadovkou "We Are Chaos" dostat zpět nahoru a dodat opět svěží materiál. Podařilo se? Nebudeme napínat - podařilo. čtěte zde
Vydáno: 14.09.2020 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Iva Kubelková & Michal Pavlíček - Jak moc mě znáš 6/10
Iva Kubelková & Michal Pavlíček - Jak moc mě znáš Ivu Kubelkovou jistě zná každý především jako účastnici soutěže Miss a úspěšnou modelku. Nyní se rozhodla splnit si svůj sen a nahrát vlastní album. K tomu si přizvala silnou oporu v podobě Michala Pavlíčka, který jí složil hudbu. Jak se debut "Jak moc mě znáš" povedl? čtěte zde
Vydáno: 13.09.2020 09:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Troye Sivan - In A Dream 9/10
Troye Sivan - In A Dream Popová hudba je plná přetvářky a podlézavosti, které i fanoušky občas znechutí. Když se občas objeví upřímný talent jako Troye Sivan, je třeba si ho hýčkat. A naštěstí si i on hýčká nás. Jako třeba svým aktuálním ípíčkem "In A Dream", které i svou mírnou koncepčností představuje dosavadní vrchol jeho tvorby. čtěte zde
Vydáno: 12.09.2020 09:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
High Five - Every Minute Counts 7/10
High Five - Every Minute Counts High Five rozšiřují svou sérii épéček. To nejnovější se jmenuje "Every Minute Counts" a skupina na něm skládá poctu ženám a jejich vnitřní síle čelit nejen nepřízni osudu, ale i nekonečnému odhodlání přetvářet vše kolem v něco hodnotnějšího. Výsledek je znatelným posunem k propracovanější tvorbě. čtěte zde
Vydáno: 11.09.2020 10:27 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Sevdaliza - Shabrang 8/10
Sevdaliza - Shabrang Barva noci. To v překladu znamená slovo shabrang, kterým íránsko-nizozemská hudebnice Sevdaliza pojmenovala své druhé album. Barvu noci má monokl, který má na jeho obalu pod okem. A padesát odstínů noci, padesát odstínů temnoty vás čeká, když si tu desku pustíte. čtěte zde
Vydáno: 07.09.2020 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Mark Lanegan, IEYARA - Another Knock At The Door (IEYARA remixes) 8/10
Mark Lanegan, IEYARA - Another Knock At The Door (IEYARA remixes) Mark Lanegan v posledních měsících fanoušky slušně saturuje. Letos už má za sebou autobiografii a temnou desku "Straight Songs of Sorrow", obojí vyšlo jen pár měsíců po předchozí řadovce "Somebody's Knocking". A k právě posledně jmenované se čerstvě vrací s remixovou "Another Knock At The Door". čtěte zde
Vydáno: 04.09.2020 11:45 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Dan Croll - Grand Plan 8/10
Dan Croll - Grand Plan Vydání desky "Grand Plan" předcházel nečekaný krok. Dan Croll opustil svou rodnou zemi a vydal se do Los Angeles, kde, obklopen neznámým prostředím a poznáváním nového okruhu přátel, napsal tucet písní, v nichž hledá i sám sebe ve svých hudebních kořenech. Výsledné album je jeho civilní reflexí. čtěte zde
Vydáno: 03.09.2020 08:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Katy Perry - Smile 5/10
Katy Perry - Smile Třicátý pátý týden roku 2020 se navždy zapíše tučným písmem do života Katy Perry. Narodila se jí dcera Daisy Dove a zároveň vyšla i její šestá studiová deska s názvem "Smile". Malá holčička určitě všem vykouzlí nejeden úsměv na tváři, ale zda se to povede i novému albu, není vůbec jisté. čtěte zde
Vydáno: 01.09.2020 17:30 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Biffy Clyro - A Celebration Of Endings 8/10
Biffy Clyro - A Celebration Of Endings Skotské trio Biffy Clyro patří k největším rockovým hvězdám současné Velké Británie. Vyhledávaná parta si na tento rok připravila osmou studiovou desku "A Celebration Of Endings". Ta po několika odkladech nakonec vyšla v polovině srpna a jen utvrzuje přechod skupiny do klidnějších rockových vod. čtěte zde
Vydáno: 31.08.2020 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Avatar - Hunter Gatherer 9/10
Avatar - Hunter Gatherer Švédové Avatar rostou každým albem. Zejména to předchozí "Avatar Country" jim pomohlo dostat se do širokého povědomí metalové scény, to ale v jejich případě neznamená, že by hudebně ustrnuli a vsadili na jistotu. Novinka "Hunter Gatherer" je zvukově i atmosférou totiž zcela odlišná. čtěte zde
Vydáno: 29.08.2020 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Deep Purple - Whoosh! 7/10
Deep Purple - Whoosh! Tyhle staré bardy, kteří si od roku 1968 říkají Deep Purple, asi netřeba nijak zvlášť představovat. V posledních letech se sestava kapely ustálila a kromě nepostradatelných Ianů Paice a Gillana svůj um nabízejí také Don Airey, Steve Morse a Roger Glover. Společně se po třech letech vracejí s novou deskou "Whoosh!". čtěte zde
Vydáno: 28.08.2020 08:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Cut Copy - Freeze, Melt 8/10
Cut Copy - Freeze, Melt Na své šesté desce "Freeze, Melt" se Cut Copy odhodlali k nečekanému kroku - zkusili jít na tvorbu odlišným způsobem. Na této hudební cestě hledali, jak místo tanečních tracků přijít s pojetím, v němž je pohyb nahrazen emočními liniemi. Výsledkem je jejich nejelektroničtější dílo. čtěte zde
Vydáno: 24.08.2020 08:25 v sekci Recenze - Dan Hájek
Mean Messiah - Divine Technology 8/10
Mean Messiah - Divine Technology Kapela Mean Messiah, to je projekt jediného muže, multiinstrumentalisty Dana Frimla. Na jeho druhé album se čekalo dlouhých sedm let. Nástupce debutu "Hell" se jmenuje "Divine Technology" a je syrovou kritikou přetechnizované společnosti, zabalenou do propracovaného hudebního hávu. čtěte zde
Vydáno: 23.08.2020 16:25 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Static-X - Project Regeneration, Vol. 1 8/10
Static-X - Project Regeneration, Vol. 1 Dlouho po smrti frontmana Wayna Statica bylo v řadách Static-X doslova mrtvolné ticho. V roce 2018 ale zažehl čerstvý industriální plamen a zbylí členové zahájili oslavné turné k výročí debutu "Wisconsin Death Trip". Na něj nyní společně s novým zpěvákem navazují albem "Project Regeneration Vol. 1". čtěte zde
Vydáno: 21.08.2020 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Noah Cyrus - The End Of Everything 8/10
Noah Cyrus - The End Of Everything Zatímco se během koronavirové pandemie většina umělců snaží své příznivce povzbudit, Noah Cyrus se nenechala rozhodit a své druhé EP vydala s původně plánovaným apokalyptickým titulem "The End Of Everything". Hudba na něm ale ukazuje, že pro Noah to není konec, ale spíše opravdový začátek. čtěte zde
Vydáno: 20.08.2020 11:10 v sekci Recenze - Honza Balušek
Perfecitizen - Humanipulation 8/10
Perfecitizen - Humanipulation Perfecitizen si dali s novou deskou na čas. Sedm let, byť vyplněných ípíčkem "Corten", je nebezpečně dlouhá doba. Ne tak u téhle bandy. Ta čas využila vybrušováním svého stylu, v němž míchá death metal s grindcorem. Výsledkem je něco, čemu se říká blastcore, a hlavně skvělé album "Humanipulation". čtěte zde
Vydáno: 19.08.2020 15:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 38/2020

Jacob Collier
Djesse Vol. 3

Některé desky jsou tak dobré, že se o nich v podstatě nedá psát. Jednoduše se musejí slyšet. To je případ i počinu s názvem "Djesse Vol. 3". Natočil jej Jacob Collier a je to neskutečná jízda, během níž se míhají styly jak na horské dráze, ale vozítko zároveň pevně drží na kolejích.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 05.10.
Coals (PL) (Café V lese, Praha)
Čt 08.10.
The Chainsmokers (USA) (Tipsport Arena, Praha)
Ne 11.10.
Jaga Jazzist (NO) (Roxy, Praha)
Út 20.10.
Postmodern Jukebox (USA) (Roxy, Praha)
Út 20.10.
Faces On TV (BE) (Café V lese, Praha)
Pá 23.10.
Fource Live: FVLCRVM + Laokoon (Fuchs2, Praha)
Ne 01.11.
The Weeknd (CAN) (O2 Arena, Praha)
Pá 06.11.
OneRepublic (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 06.11.
Asking Alexandria (UK) (Forum Karlín, Praha)
So 07.11.
David Keenan (IE) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Lady Gaga Beyoncé Taylor Swift Coldplay Metallica Kryštof Ava Max Adele Katy Perry Madonna Chinaski Rihanna Ewa Farna The Cure AC/DC Sia Britney Spears Vypsaná fiXa Miley Cyrus
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver