shop.musicserver.cz
The Smile - A Light For Attracting Attention 9/10
The Smile - A Light For Attracting Attention Thom Yorke a Jonny Greenwood vydali mimo svou domovskou kapelu ohromné ​​množství ceněné hudby, ale stín slavných Radiohead dosud nepřekročili. Pak přišla pandemie a trocha volného času, který pánové využili k založení nové skupiny The Smile a natočení debutu. Ten je nádherný a již teď patří k nahrávkám roku. čtěte zde
Vydáno: 19.05.2022 08:00 v sekci Recenze - Jakub Malar
Simple Plan - Harder Than It Looks 7/10
Simple Plan - Harder Than It Looks Po šestileté přestávce od posledního alba "Taking One For The Team" se na nové vlně pop-punku vracejí jeho nestorové z Kanady Simple Plan. Zbaveni sevření velkých nahrávacích společností vydávají deset nových písní pod hlavičkou své šesté studiovky "Harder Than It Looks". čtěte zde
Vydáno: 17.05.2022 08:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Lucie Redlová - Lidová Redlová 9/10
Lucie Redlová - Lidová Redlová Pokud jste někdy byli na festivalu v Banátu, určitě jste zažili tu nestrojenou lásku k hudbě a s ní spojené veselí Lucie Redlové. Všechny ty noční pařby, zpívání a hraní táborákových písní U Medvěda nebo kdekoliv jinde. A přesně tahle bezbřehá muzikantská radost tryská z její aktuální desky "Lidová Redlová". čtěte zde
Vydáno: 16.05.2022 00:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Petroleum - Verbalia 7/10
Petroleum - Verbalia Petroleum, to je formace, v níž se potkali veteráni domácí metalové scény, mimo jiné z Master’s Hammer nebo Törr. Pod tímto názvem projekt vznikl už v roce 2018, ale až nyní, po čtyřech letech, jej všichni zúčastnění dotáhli do vítězného konce. Jaký je výsledný debutový opus "Verbalia"? čtěte zde
Vydáno: 14.05.2022 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Makrorecenze "Zeit" od Rammstein Jestli je "Zeit" skutečně tím rozlučkovým albem skupiny Rammstein, ukáže až... čas. Jestli je ale při tom všem humbuku, který jeho vydání způsobilo, i albem povedeným, může ukázat třeba naše makrorecenze. Přečtěte si, co na tuto desku říkají čtyři naši redaktoři. Budete mít o důvod víc vyrazit na nedělní koncert? čtěte zde
Vydáno: 13.05.2022 17:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
David Pomahač - Neviditelný 9/10
David Pomahač - Neviditelný Druhé album Davida Pomahače "Neviditelný" bude pro mnohé překvapením. Zní totiž o dost jinak než předchozí "Do tmy je daleko". Přesto je logickým následovníkem. Autor otvírá dveře do prostorů, kde může se svými skladbami uvolněně a svévolně pracovat, hledat nové hudební výrazivo. Tuhle desku byste neměli přehlédnout. čtěte zde
Vydáno: 09.05.2022 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Jan Burian - Zpívající kniha aneb Život ve škvíře 1970-2020 8/10
Jan Burian - Zpívající kniha aneb Život ve škvíře 1970-2020 Jan Burian oslavil před pár dny sedmdesáté narozeniny. A to je dobrý důvod posbírat všechny své texty a vydat je knižně. Jenže v tomto případě se nejedná o obyčejnou knihu písňových textů, Burian vydal rovnou knihu zpívající. A je to další krásný počin v jeho pestré tvorbě. čtěte zde
Vydáno: 08.05.2022 09:00 v sekci Recenze - Honza Průša
White Lies - As I Try Not to Fall Apart 7/10
White Lies - As I Try Not to Fall Apart Pro White Lies je "As I Try Not to Fall Apart" vstup do nové fáze fungování. Konečně možná našli vnitřní sílu rozhodnout se, kam se nejenom zvukově posunout. Ačkoliv odkazy na jejich vzory zůstaly i na šesté řadovce zachovány, je velmi slušným odrazovým můstkem. Tihle tři jsou zpět a ve formě. čtěte zde
Vydáno: 04.05.2022 13:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Stereophonics - Oochya! 7/10
Stereophonics - Oochya! Lehce provokativním titulkem lákáme ke čtení všechny voliče Trikolóry, SPD, příznivce Donalda Trumpa a vůbec všech, kteří slyší na slogany typu "Vezmeme si naši zemi zpátky" nebo "Dříve bylo všechno lepší". A pro jednou, přeneseně do hudebního světa, s nimi můžeme být na jedné lodi. čtěte zde
Vydáno: 03.05.2022 16:30 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Rammstein - Zeit 9/10
Rammstein - Zeit Přehledy německého exportu uvádí na předních příčkách automobily, léčiva a součástky do aut. Měli by tam být i Rammstein, kteří dokázali se svou Neue Deutsche Härte dobýt celý svět. Bez ústupků, s němčinou i pořádnou porcí nekompromisní kontroverze. Nyní je tu jejich osmé studiové album "Zeit". čtěte zde
Vydáno: 02.05.2022 08:09 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Tereza Balonová - Půlnoc 7/10
Tereza Balonová - Půlnoc Tereza Balonová dostala oproti mnohým kolegyním do vínku jednu velkou výhodu - je totiž také schopnou autorkou. Širší veřejnost ji poprvé zaznamenala už v jejích osmnácti letech a první plnohodnotná deska "Půlnoc" potvrzuje, že s ní český pop musí do budoucna počítat. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2022 12:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Dream Widow - Dream Widow 8/10
Dream Widow - Dream Widow Foo Fighters natočili film. Je to hororová komedie, jmenuje se "Studio 666" a kapela je v něm při natáčení nového alba obtěžována temnými silami. Béčko jako poleno, ale točené s láskou a se spoustou hvězdných hereckých štěků. Ve spojení se snímkem nahrál Dave Grohl také album "Dream Widow". A je to pocta extrémnímu metalu jak víno. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2022 18:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Daniel Johns - FutureNever 8/10
Daniel Johns - FutureNever Australský wunderkind Daniel Johns má v hudební historii díky kapele Silverchair své místo už dávno jisté, jakýkoli nový počin tak jen přidává další řádky do jeho úspěšné kariéry. Druhá sólová deska "FutureNever" ukazuje, že ho hudba stále velmi baví a ve studiu si chce hlavně hrát a experimentovat. čtěte zde
Vydáno: 25.04.2022 00:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
"2112" a "Moving Pictures": dva milníky tvorby skupiny Rush, které by vás neměly minout (druhá část) Deska "2112" přinesla kapele Rush fenomenální úspěch. Nahrávací společností téměř odepsaní muzikanti najednou dostali křídla a s novým impulsem se pustili do dalších vesmírných projektů. Pomalu stoupali k pomyslnému Olympu. Dosáhli ho v roce 1981 albem "Moving Pictures". Zejména o něm bude druhá část našeho článku. čtěte zde
Vydáno: 24.04.2022 09:00 v sekci Slavná alba - Tomáš Rozkovec
Camila Cabello - Familia 8/10
Camila Cabello - Familia Camila Cabello se mohla v několika minulých letech některým zdát hlavně jako slavná přítelkyně ještě mnohem slavnějšího Shawna Mendese, ale zatímco on na deskách hudebně nijak zvlášť neohromuje, ona natáčí čím dál zajímavější kolekce. Novinka "Familia" to potvrzuje. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2022 09:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Tool - Opiate² 7/10
Tool - Opiate² Tool vždycky hráli podle svých vlastních pravidel. Neohlíželi se na zvyklosti hudebního byznysu a vlastně ani na fanoušky. Možná právě kvůli své schopnosti stát mimo proudy a navyklé rámce se stali kultem. Jejich debutové EP "Opiate" slavní letos 30 let, a tak se jej kapela rozhodla připomenout. Opět po svém. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2022 16:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Vladimír Mišík & Etc... - Na okraji (1976 - 1978) 8/10
Vladimír Mišík & Etc... - Na okraji (1976 - 1978) Vladimír Mišík & Etc… se do myslí posluchačů zapsali svým charakteristicky znějícím rockem, bluesovými náladami i zvukem, do něhož až folkovou lehkost vnášely akustická kytara i housle. Jenže jsou tu pamětníci, kteří si z koncertů pamatují docela jiný sound. A přesně na tuto podobu Etc… se soustředí album "Na okraji". čtěte zde
Vydáno: 19.04.2022 19:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Benee - Lychee 7/10
Benee - Lychee Novozélanďanka Benee měla se svým globálním hitem "Supalonely" a skvělým debutem "Hey you x" nakročeno k velké kariéře po celém světě. Do rozletu jí ale, jako mnoha dalším, hodil vidle covid, a tak na velké turné už vyjíždí s novou kolekcí - EP nazvaným "Lychee". čtěte zde
Vydáno: 19.04.2022 12:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Jack White - Fear Of The Dawn 8/10
Jack White - Fear Of The Dawn Aktuálně modrovlasý čerstvý ženáč (svatba proběhla samozřejmě na pódiu) Jack White je tu se svým čtvrtým sólovým albem "Fear Of The Dawn". A je to opět dílo neposedného a poněkud roztěkaného umělce, kterému nic není svaté. A posluchač se královsky baví. čtěte zde
Vydáno: 18.04.2022 17:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Jamaron - Generace 7/10
Jamaron - Generace Obě předchozí alba pražské (téměř) sourozenecké kapely Jamaron, "Nahá" a "Doma", byly zdařilým pop-rockem s určitým příslibem do budoucna. Nyní skupina přichází s třetím počinem "Generace", na němž přidala na rockových kytarách a do popředí vysunula zpěvačku Marii Dostálovou. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2022 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 20/2022

Lucie Redlová
Lidová Redlová

Pokud jste někdy byli na festivalu v Banátu, určitě jste zažili tu nestrojenou lásku k hudbě a s ní spojené veselí Lucie Redlové. Všechny ty noční pařby, zpívání a hraní táborákových písní U Medvěda nebo kdekoliv jinde. A přesně tahle bezbřehá muzikantská radost tryská z její aktuální desky "Lidová Redlová".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 19.05.
Jamie Cullum (UK) (O2 Universum, Praha)
Čt 19.05.
The Smile (UK) (Forum Karlín, Praha)
Ne 22.05.
Benee (NZ) (Roxy, Praha)
Po 23.05.
Tool (US) (O2 Arena, Praha)
Čt 26.05.
Scorpions (DE) (O2 Arena, Praha)
Čt 26.05.
David Pomahač (Café V lese, Praha)
Pá 27.05.
Korn (USA) (Tipsport Arena, Praha)
So 28.05.
Declan McKenna (UK) (Roxy, Praha)
St 01.06.
Yungblud (UK) VYPRODÁNO (Malá Sportovní hala, Praha)
Čt 02.06.
Yungblud (UK) (Malá Sportovní hala, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lucie Vondráčková Rammstein Adele Michal Prokop Madonna Viktor Sheen Slash BTS Queen Ed Sheeran Vojtaano The Beatles Dua Lipa Abba Jack White Avril Lavigne Pink Floyd The Weeknd Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2022 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu