Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Jamaron - Doma 7/10
Jamaron - Doma Pražská parta Jamaron své druhé album připravovala dlouhé tři roky. Během nich došlo na nějaké personální změny, nakonec je ale zpět. Zkušenější, vyspělejší a s novou porcí pop rocku ukrytého na nahrávce nazvané "Doma". Jak název napovídá, kapela si ho skutečně doma natočila. čtěte zde
Vydáno: 05.12.2019 18:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Kensington - Time 9/10
Kensington - Time Indierocková smršť Kensington k nám jezdí pravidelně. A vždycky jsou její koncerty naprosto bezkonkurenční. Čtveřice Eloi Youssef, Casper Starreveld, Jan Haker a Niles Vandenberg ví, jak dostat lidi do varu. Ve své zemi jsou to celebrity číslo jedna, u nás stabilně rostoucí dříči. A deska "Time" je skvělá. čtěte zde
Vydáno: 05.12.2019 08:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
DJ Wich - Jako ryba ve vodě 7/10
DJ Wich - Jako ryba ve vodě DJ Wich se po třech letech vrací s další producentskou nahrávkou. Dostala název "Jako ryba ve vodě" a pozval si na ni nejen řadu známých a zkušených českých a slovenských interpretů, ale i několik mladších umělců. Výsledek dokazuje, že Wich to v sobě pořád má. čtěte zde
Vydáno: 04.12.2019 13:00 v sekci Recenze - Jaroslav Hrách
Pink Floyd - The Wall Třicátý listopad 2019 byl datem, na které připadlo čtyřicáté výročí vydání dnes už legendárního alba skupiny Pink Floyd "The Wall". Alba, které se zařadilo mezi třicet nejprodávanějších nahrávek všech dob. My jsme se podívali nejen na to, jak dílo vznikalo, ale třeba i na to, zda, jak se říká, morálně nezestárlo. čtěte zde
Vydáno: 03.12.2019 15:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
Vanessa - Ghost Army 8/10
Vanessa - Ghost Army Elektronická formace Vanessa už toho prožila a přežila dost: divoké devadesátky, kdy platila za přední EBM spolek u nás, fúzi s kapelou Gun Dreams, rozpad, povstání z popela potvrzené podařenou deskou "Ave Agony" i vlastní proklamovaný pohřeb. Nyní po dvou letech vstává z hrobu s albem "Ghost Army". čtěte zde
Vydáno: 03.12.2019 09:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Leonard Cohen - Thanks For The Dance 10/10
Leonard Cohen - Thanks For The Dance Hluboký hlas Leonarda Cohena zaznívá ještě jednou. Po třech letech práce vychází album "Thanks For The Dance", na kterém se nachází deset písní, které kanadský písničkář před smrtí nestačil dokončit. Nahrávka tak završuje jeho kariéru. Je jen dodatkem k již řečenému, nebo bylo její vydání nezbytné? čtěte zde
Vydáno: 02.12.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Blues for the Redsun/Drom - Fullmoon Alchemy Narcotic Session 8/10
Blues for the Redsun/Drom - Fullmoon Alchemy Narcotic Session Jsou hudební počiny, k nimž se vyplatí recenzní návrat i v případě, že vyšly už před značnou dobou. V případě splitu domácích metalových spolků Blues For The Redsun a Drom, který vyšel vloni na podzim pod názvem "Fullmoon Alchemy Narcotic Session", mě k tomu vedle samotné kvality výsledku vede i varující prst. čtěte zde
Vydáno: 01.12.2019 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Retromakrorecenze "Biorytmů" Tata Bojs "Biorytmy" se konečně dočkaly své vinylové edice. Ta vyšla na počátku listopadu a tvoří ji dvě zelenkavé desky. Tata Bojs toto své staronové dítko v prosinci hned třikrát pokřtí, a tak jsme se v redakci vydali na cestu časem a album podrobili makrorecenzi. čtěte zde
Vydáno: 29.11.2019 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Lindemann - F & M 8/10
Lindemann - F & M Rammstein letos po dlouhých deseti letech vydali nové řadové album a asi nikdo nečekal, že pouze pár měsíců po něm přijde na řadu i pokračování projektu Lindemann, ve kterém znovu spojil síly lídr německých provokatérů se švédským hudebníkem Peterem Tägtgrenem. Deska dostala název "F & M". Jaká je? čtěte zde
Vydáno: 28.11.2019 16:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Dido - Still On My Mind (Deluxe Edition) 7/10
Dido - Still On My Mind (Deluxe Edition) Dido patří mezi ty zpěvačky, které si největší úspěch zažily hned zkraje kariéry (u ní to byly dvě desky "No Angel" a "Life For Rent") a zbytek svých hudebních dnů se už mohou jen trápit snahou o velkolepý comeback, nebo si prostě užívat lásku k muzice. Dido je naštěstí ten druhý případ a album "Still On My Mind" to potvrzuje. čtěte zde
Vydáno: 28.11.2019 11:05 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Xindl X - Anděl v blbým věku 7/10
Xindl X - Anděl v blbým věku Pro Ondřeje Ládka alias Xindla X je rok 2019 přelomový. Oslavil čtyřicetiny, nadělil si k nim bestofku "Anděl v blbým věku", vyprodal Forum Karlín a taky rozpohyboval své nemotorné tělo v televizní taneční soutěži StarDance. A rozhodně tam neudělal ostudu. A tu nedělá ani zmíněnou výběrovkou. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2019 18:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Krucipüsk - Country Hell 8/10
Krucipüsk - Country Hell Liberečtí rockoví matadoři Krucipüsk v omlazené sestavě v posledních letech zase nabrali dech a co dva roky produkují nový materiál. Ten nejčerstvější se jmenuje "Country Hell" a vychází těsně před jejich třicátými narozeninami. Zdá se, že v kapele všechno šlape, jak má. čtěte zde
Vydáno: 25.11.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Lamb - The Secret Of Letting Go 8/10
Lamb - The Secret Of Letting Go Andy Barlow a Lou Rhodes společně fungují už řadu let a vědí, jak mezi sebou navázat nejenom hudební vazby. Sedmá deska "The Secret Of Letting Go" se hodně ohlíží do minulosti, zároveň ale přináší souhru mezi elektronickou precizností a uhrančivým vokálem Lou. Lamb opět stvořili povedené a zamyšlené album. čtěte zde
Vydáno: 24.11.2019 10:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Tove Lo - Sunshine Kitty 6/10
Tove Lo - Sunshine Kitty Švédská zpěvačka Tove Lo je známá svými brutálně upřímnými texty, nekompromisním přístupem k hudbě a i mezi těmi, kteří nikdy neslyšeli jedinou její písničku, tím, že na koncertech občas ukáže prsa. Jak dopadla její čtvrtá deska "Sunshine Kitty"? čtěte zde
Vydáno: 23.11.2019 15:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Himalayan Dalai Lama - Hyper Real 8/10
Himalayan Dalai Lama - Hyper Real Virtuální realita se zpravidla nepotkává se skutečností. Nejenom o tom je nové épéčko "Hyper Real" dvojice Himalayan Dalai Lama. Na svět nahlíží vlastní optikou, používá k tomu přitom své osvědčené postupy, které známe z její předchozí tvorby, a zároveň zužitkovává zkušenosti z koncertů. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2019 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
The Dark Element - Songs The Night Sings 7/10
The Dark Element - Songs The Night Sings Od odchodu Anette Olzon z Nightwish uplynul už nějaký ten pátek, černovlasá zpěvačka se tak, podobně jako její předchůdkyně Tarja Turunen, pokouší postavit na vlastní nohy. Po sólové desce nyní přichází s druhým albem své nové kapely The Dark Element, ve které se spojila s exčlenem Sonata Arctica Janim Liimatainenem. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2019 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Floex - Machinarium Remixed 7/10
Floex - Machinarium Remixed Jedna dekáda, to už je celkem důležitý milník. Floexův soundtrack k "Machinariu" se za ty roky stal již legendární nahrávkou a ve světě počítačových her stále patří mezi vyhledávané artikly. Jeho připomínka v podobě "Machinarium Remixed" funguje a nabídne i několik povedených momentů. čtěte zde
Vydáno: 20.11.2019 15:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
USB Band - Intermezzo 6/10
USB Band - Intermezzo USB Band je relativně mladým spolkem zkušených muzikantů a tvůrců, který se nyní prezentuje novým EP "Intermezzo". Své posluchače si jistě najde i díky propojení se Spirituál kvintetem. Jeho tvorba stojí za pozornost a určitě si své místo na naší folkové scéně najde. čtěte zde
Vydáno: 19.11.2019 16:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Saint Asonia - Flawed Design 8/10
Saint Asonia - Flawed Design Už jste si říkali, kam zmizel bývalý skvělý hlas Three Days Grace? Známe odpověď. Adam Gontier totiž přichystal druhou desku své nové kapely Saint Asonia. Nazval ji "Flawed Design" a pozval si na ni také hosty v podobě Sharon Den Adel a Sullyho Ernu. Jak se mu nahrávka povedla? čtěte zde
Vydáno: 18.11.2019 17:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Livin Free - Voices From Beyond 9/10
Livin Free - Voices From Beyond Podzim českému blues očividně přeje. Letos už máme za sebou podařené druhé album Band of Heysek, barvitou sólovku Marka Hlavici a teď se, celkem v tichosti, na svět vyklubala deska "Voices From Beyond" formace Livin Free. Jak se debut čtveřice muzikantů známých z dalších povedených projektů podařil? čtěte zde
Vydáno: 18.11.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 48/2019

Leonard Cohen
Thanks For The Dance

Hluboký hlas Leonarda Cohena zaznívá ještě jednou. Po třech letech práce vychází album "Thanks For The Dance", na kterém se nachází deset písní, které kanadský písničkář před smrtí nestačil dokončit. Nahrávka tak završuje jeho kariéru. Je jen dodatkem k již řečenému, nebo bylo její vydání nezbytné?

10/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 07.12.
Jordan Mackampa (UK) (Café V lese, Praha)
Út 10.12.
Die Krupps (DE) (Futurum Music Bar, Praha)
Pá 13.12.
Low Roar (ISL) (Café V lese, Praha)
Pá 20.12.
J.I.D (USA) (Roxy, Praha)
Ne 19.01.
Anti-Flag (USA) (Roxy, Praha)
So 25.01.
Michael Malarkey (USA) (Roxy, Praha)
So 25.01.
Devendra Banhart (USA) (Palác Akropolis, Praha)
Ne 26.01.
The Murder Capital (IRL) (Underdogs', Praha)
Ne 26.01.
Beacon (USA) (Café V lese, Praha)
Út 28.01.
James Arthur (UK) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay Lady Gaga Kryštof Adele Britney Spears Beyoncé Sia Ewa Farna Metallica The Cure Rihanna Madonna Lenny AC/DC Marek Ztracený Shawn Mendes Chinaski Karel Gott Nik Tendo Ed Sheeran
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver