shop.musicserver.cz

Aneta zajatá v trochu jiné novácké estrádě

Vydáno: 02.09.2004 10:00 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Anetě Langerové vychází v pondělí 6. září nové album "Spousta andělů" a při té příležitosti se na pražském Výstavišti v Holešovicích uskutečnil první samostatný koncert české SuperStar. I když o tom, jak moc byl samostatný, by se dalo s úspěchem polemizovat. Jaká tam tedy panovala atmosféra?

Aneta Langerová - Nokia Wave Jam 04
© Jiří Stružinský / musicserver.cz
Debutové album Anety Langerové má oficiálně vyjít až příští týden, ale již v předstihu se konají promotion akce: tiskové konference, zájem médií a také akce, která se konala v úterý 31. srpna na pražském holešovickém Výstavišti. Když jsem poprvé viděl plakát propagující tuto událost, měl jsem pocit, že se bude jednat o něco podobného, co pořádají jednou ročně Black Milk na Brumlovce. Tedy koncert se spoustou hostí a s ještě větší kupou sponzorů. Od pravdy jsem nebyl tak daleko - věkový průměr podobný, ne-li nižší a místy jsem měl pocit, že jsem na reklamní akci. Na druhou stranu, přeci jen na koncertě samotném všichni zpívali a hráli naživo, což u výše zmíněných Black Milk nebylo vždy splněno do puntíku. Ale ani koncert Anety Langerové nebyl zcela bez chyb, spíše naopak.

Aneta Langerová & Tři sestry - Nokia Wave Jam 04
© Jiří Stružinský / musicserver.cz
Možná jsem trošku zhýčkaný koncerty v zahraničí, kde se začíná na minutu přesně, ale mám pocit, že i těm několika tisícům fanoušků, kteří se přišli podívat na svůj nový idol, připadalo půl hodinové zpoždění trošku dlouhé. Kdybych nevěděl, že to nepořádá televize Nova, napsal bych, že je to asi tím, že jsou na této televizní stanici zvyklí dávat pořady s notným časovým skluzem, ale takto si nedokáži tu půl hodinu vysvětlit. Nicméně koncert nakonec začal lehce zakřiknutým příchodem hlavní aktérky. Po velmi nesmělém přivítání naopak velmi směle spustila první písničku z nového alba "Skvělej nápad". Bylo sice znát, že přeci jen ještě tyto nové věci nemá s novou kapelou dostatečně nacvičené, jelikož se sem tam rozcházela s muzikou, ale těžko by to někdo za tak krátkou dobu zvládnul lépe. Možná i své udělala nervozita, protože přeci jen to byla první akce, která byla tak říkajíc na její triko. Nervozita se ovšem nejvíc projevila v jakýchsi přestávkách, když se střídaly jednotlivé kapely, a Aneta měla tuto pauzu v programu vyplnit mluveným slovem. Upřímně řečeno, z Anety asi nikdy nebude moderátorka nebo bavička a může být ráda, že má tak oddané a tolerantní fanoušky. Takto ji tam nechali koupat se ve vlastní šťávě dvakrát, než ji na pomoc přispěchal Ondřej Brzobohatý, posléze ještě ozbrojený Laďkou Něrgešovou.

Aneta Langerová & Divokej Bill - Nokia Wave Jam 04
© Jiří Stružinský / musicserver.cz
Hned k druhé písničce si slečna Langerová přizvala hosta, kterým byla její bývalá kapela SPB. Bohužel stejně jako na Sázavafestu tato kapela moc nepředvedla, i když samotná písnička "Loutky" nezněla špatně. Chápu, že pozvání bylo míněno jako takové poděkování, ale doufám, že SPB, kteří by se spíše hodili na zábavu, ji definitivně opustí. Poté přišlo zlepšení v podobě Petra Poláčka, který se konečně oprostil od Bon Jovi a jeho fanoušci, kterých nebylo na Výstavišti málo, mohli snad poprvé slyšet zpívat Petra česky. Myslím si, že se písničkou "V mých očích" vydal celkem dobrým směrem. Docela mě zajímalo, co si vyberou jako společný duet, a musím říct, že volba to nebyla vůbec špatná. Vybrali si klasiku "Oh Darling" od Beatles a sedělo jim to spolu výborně. Poté následovala další ochutnávka z alba "Spousta andělů" - velice dobrý "Zvláštní zájem". Asi nejlepším hostem, kterého si Aneta Langerová pozvala, byli Ready Kirken, kteří si nejprve sami střihli "Krasohled" a pak dohromady s Anetou "Jiskru". Petr Poláčkem nebyl jediným finalistou soutěže "Česko hledá SuperStar", který na koncertě vystoupil. Dalším byla Martina Balogová, která si pouze přišla odzpívat svojí nacvičenou Anastaciu "One Day In Your Life". Tím pro ni vystupování na koncertě skončilo, z čehož jsem byl docela zklamaný, protože duet Anety s Martinou mohl být opravdu zajímavý. Po odchodu Martiny Balogové došlo k něčemu, co jsem, jak se teď říká, hodně těžko rozdýchával. Na pódiu se objevilo několik reprezentantů v adrenalinových sportech a jali se křtít nový model mobilního telefonu. Přiznám se, že po velmi zpožděném začátku a docela necitelných přestávkách, které celý program drobily, byla toto poslední kapka, která zapříčinila to, že z prvního koncertu Anety Langerové nemám dobrý dojem.

Aneta Langerová křest desky - Nokia Wave Jam 04
© Jiří Stružinský / musicserver.cz
Bohužel ten už příliš nespravily ani následující kapely, z nichž první přišel na řadu Divokej Bill, který se nejprve sám uvedl hitem "Znamení" a posléze stejně jako na festivalu Rock For People společně s Anetou spustil "Malování". Právě na této písničce byl znát rozdíl v souhře Anety s kapelou. Na nácvik "Malování" bylo zřejmě daleko více času, než na přípravu nových písniček, ve kterých působila nepříliš jistě, a to hlavně v první půli koncertu. Například "Nahá noc", kterou zpívala po vystoupením s Divokým Billem, už byla přeci jen lepší. Posledním hostem, kterého si pozvala, byla právě z Ameriky se navrátivší skupina Tři sestry, která nejprve zahrála stejně jako předtím ostatní samostatně "Mexiko", aby se za chvíli na to mohla k nim přidat Aneta v písničce "Konec Bulla Máchy". Na to už následoval dlouho očekávaný akt - křest alba "Spousta andělů", při němž se na pódiu sešli všichni frontmani kapel, moderátoři a zástupci vydavatelské firmy v čele s Milanem Hermanem. Debutová deska má tedy kmotrů více než dost. Každý Anetě či nové desce něco popřál a tudíž se i křest poměrně protáhl. Po této slávě Aneta zazpívala ještě jednu písničku z v tu dobu již pokřtěného alba, kterou byla "Když nemůžu spát". Pak se odebrala do zákulisí a čekalo se, zda něco přidá. K tomu nakonec došlo, ale jelikož už všechny nacvičené skladby vyčerpala, přidala již jednou hraný "Zvláštní zájem", čímž ukončila svůj první samostatný koncert.

Vím, tato reportáž nevyznívá příliš lichotivě, on to totiž opravdu žádný zázrak nebyl. Podobnou akci bych spíše čekal od Sámera Issy nebo Šárky Vaňkové, ale na druhou stranu si nemyslím, že charakter celé akce mohla Aneta Langerová nějak výrazně ovlivnit. Dost na to, že si vybrala svobodně hosty a ocenit musím i to, že i za tak krátkou dobu (necelý týden) všechno nacvičila. Mám tedy z tohoto koncertu velice rozpolcené pocity. Naprosto úděsná produkce se bila s velice solidním hudebním výběrem. Doufám, že se co nejdříve dočkáme již zcela samostatného koncertu Anety Langerové v nějakém menším klubu, který bude určen dospělejšímu publiku a kde už půjde pouze o muziku.

Aneta Langerová a spol., Výstaviště Holešovice, Praha, 31.8.2004

NÁZORY
  • Trochu znuděná reportáž (Rostislav Sovíček, 02.09.2004 11:39) Reagovat

    na koncertu jsem také byl a musím přiznat, že koncert byl původně plánovaný na 20:00, ale na plakátech FAN se objevila informace o 19:30. V tomto ohledu se musím Anety zastat, začala na minutu přesně ve 20:00.
    Samozřejmě nikdo nemohl čekat od prvního vystoupení Anety koncert typu Robbieho Williamse nebo na jaké show jste zvyklý. Vaše reportáž z akce, která se snažila být nezávislá, sklouzla do otrávené a unuděné popisné formy,jako kdybyste nutně musel popsat celou obrazovku, ale stačilo by vám pár slov ve stylu "Nic moc, žádný zázrak". Já nepatřím mezi ty "patnáctky", je mi skoro 30, ale z akce mám daleko lepší pocit než z podobných akcí pod širým nebem typu "Okoř". Aneta na svých 17 let zvládla první vystoupení dle mého názoru velmi dobře, jediné, s čím bych mohl s vámi souhlasit je, že když měla pozvaného Brzobohatého s Něrgešovou, mohli se moderování pořadu ujmout od počátku a Anetě ušetřit trapné ticho mezi výměnami kapel a přepojením aparatury.

  • Aneta...?! (Lasua, 02.09.2004 14:17) Reagovat

    Na koncertu Anety jsem bohužel nebyla a docela mě to mrzí, i když jsem jí úplně od začátku nefandila. Ale připadá mi, že po ní chce každý úplné zázraky... To má být moderátorkou, herečkou a zpěvačkou v jedné osobě? Vždyť je to obyčejná holka s nádherným silným hlasem, která byla vhozena do obrovského kolotoče "šoubyznysu". To je nejdřív milionů "bilbordů" o tom, jaká to bude velkolepá akce a pak "po akci" ji každý pomlouvá. Anetě fandím, doufám, že si z toho nic nedělá...Je to přece jejich názorrrr.

  • eh...?? (Ed Sullivan, 02.09.2004 14:54) Reagovat

    tak nevim, to je reportaz od nekoho, kdo se psani venuje soustavne, nebo jsem omylem zabrousil do rubriky podobne te, jakou ma NME "have you seen XY gig? we want hear from you!" nevim, aneta je mi pomerne sumak, ale i podle toho mala, co jsem od ni slysel soudim, ze musela predvest lepsi vykon nez tomas parkan ve sve pseudoreportazi. neber se tak vazne, obcane parkane... je to nuda.

  • Vy ste asi Anetě nefandil co? Ale já JO! (Lucie Kišková, 02.09.2004 19:21) Reagovat

    Váš článejk je jaksi nudnej a já tam byla a moc se mi to líbilo!!Konec!

  • aneta (great8, 02.09.2004 22:21) Reagovat

    jděte už doprdele s tou anetou a piště o nevyumělkované normální muzice

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět (19.04.2024 08:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Naživo: "Zapalte pod kotlem a ať se dostaneme do varu!" Divokej Bill završil oslavy 25 let ve vyprodané O2 areně (20.01.2024 21:39)
- Video: Tři sestry a Synové výčepu si v klipu "Kovárna se otvírá" hrají na hospodu (08.12.2023 16:41)
- Hudba v tisku: Obsáhlý průvodce "Praha beatová" zve na putování po místech metropole, kudy kráčel rock (02.12.2023 08:30)
- Rozhovory: Aneta Langerová a Korben Dallas - Cílem bylo, aby to nepůsobilo jako bonboniéra, ale jako jedna tabulka čokolády (04.11.2023 19:00)
- Štěrkovna Open Music oslaví 20. narozeniny i s Ewou Farnou a kapelou Tři sestry (02.11.2023 11:31)
- Recenze: Tři sestry & Synové výčepu se spojili, aby zachytili život a dobu "Františka z Braníka" (28.10.2023 09:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu