Aero - nová zvuková vize Jeana Michela Jarreho

31.08.2004 11:36 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Jean Michel Jarre - Aero
© facebook interpreta
Jean Michel Jarre debutoval v roce 1976 albem "Oxygene", kterým si získal mnoho fanoušků a zasadil svou tvorbu do příjemných kompozic ve stylu new age. Jeho sférické komponování a hrátky se syntezátory měly úspěch i s deskami "Equinoxe" (1978), "Magnetic Fields" (1981), "Render-Vous" (1986), "Revolutions" (1989) a mnohými dalšími, z nichž některé byly i záznamy živých vystoupení. Za více jak dvacetiletou kariéru bylo prodáno 60 miliónů jeho alb a posledním počinem bylo vloni vydané album "Geometry Of Love". Jarre již také několikrát rekapituloval, velmi povedeným počinem byla kompilace "Images" z roku 1991. Dalším střípkem v diskografii toho talentovaného muže bude stříbrný disk jménem "Aero", který u nás vychází 21. září a můžete se těšit nejenom na oblíbené kousky z tvorby Jeana Michela Jarreho.

Mono zvuk přišel v roce 1877, stereo zvuk tu byl od roku 1958 a Aero by mělo být novou dimenzí vnímání hudby, toto je Jarreho vize nového alba. "Aero" je zkratkou ze slov Anthology Of Electronic Revisited Originals. Všechen materiál byl znovu natočen s využitím nejnovějších technologií a mícháno bylo přímo ve zvukovém formátu 5.1, promo materiály tvrdí, že se jedná o celosvětově první takto natočené album. Celý komplet bude čítat klasické CD a Audio DVD - bude je však možné koupit i zvlášť. K dobru bude hrstka nových kompozic, které ve svém názvu mají právě ono kouzelné slůvko Aero a jednotlivé milníky kariéry tohoto mága budou členěny do jedenácti kapitol - scén. Audio DVD bude mít navíc bonus v podobě videa "Eyes", ve kterém si grafikové pohráli s emocemi očí francouzské herečky Anne Parillaud. Zvuk na tomto disku bude obsahovat PCM Stereo, Dolby Digital 5.1 a DTS 5.1, takže se máme na co těšit. A pokud vám i toto bude málo, můžete se vypravit 10. října do Pekingu, kde v rámci začátku akce "Year Of France 2004/2005" Jarre předvede celou show, kterou bude přenášet i čínská televize.

Na závěr ještě přidáváme kompletní tracklist této kompilace, která by měla trvat něco málo přes pětasedmdesát minut: Aero (Opening), Oxygene 2, Aero, Equinoxe 8, Oxygene 4, Souvenir Of China, Aerology, Equinoxe 3, Equinoxe 4, Last Rendez-Vous (Ron's Piece), Zoolookology, Aerozonev, Magnetic Fields 1, Chronology 6, Rendez-Vous 4 (Live Version).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY