shop.musicserver.cz

Možná je to naposled...

Vydáno: 07.07.2004 05:00 v sekci Recenze - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

Thomas Anders, druhá polovina Modern Talking, se po druhém rozpadu této skupiny opět vrací na scénu se sólovou deskou "This Time". Nicméně to vypadá, že si spletl dobu - konzumní pop music, kterou nabízí jeho nová nahrávka, nezní moc opravdově a na to, jak dlouhou kariéru už má za sebou, ani moc vyzrále.

5/10

Thomas Anders - This Time

Celkový čas: 47:33

Skladby: King Of Love, Independent Girl, Tonight Is The Night, Live Your Dream, Nothings Gonna Stop Me Now, Playing With Dynamite, Every Little Thing, World Of Stars, Night To Remember, This Time, In Your Eyes, How Deep Is Your Love, Paradise

Vydavatel: BMG

Modern Talking patřili k těm diskotékovým skupinám, jejichž skladby se líbily, dobře se pamatovaly a jednoduše sloužily k pobavení. Dnes se na ně vzpomíná vždycky, když je řeč o osmdesátkách a zlaté éře disca. Thomas Anders je jednou polovičkou tohoto německého dua, které zformoval v roce 1983 s Dieterem Bohlenem. Hity jako "You're My Heart, You're My Soul" nebo "Cheri Cheri Lady" se asi nezapomínají. Nicméně jako skupině jim to moc dlouho nevydrželo, rozpadli se v roce 1987 kvůli osobním neshodám. Thomas Anders začal sólovou kariéru, o dva roky později mu vyšla deska "Different", která se docela chytla, tak pokračoval ve vydávání dalších nahrávek, jednu si dokonce střihl ve španělštině.

V roce 1994 přišel ne moc dobrý nápad dát Modern Talking zase dohromady, s první deskou po comebacku "Back For Good" se vrátili v roce 1998. Jestli ne tenkrát, určitě v roce 2000 bylo jasné, že Modern Talking už nemají moc světlou budoucnost. Ten rok si pamatuji velice dobře, protože se dá říct, že to byl rok ve znamení "80's are back". Spousta osmdesátkových kapel se vrátilo nebo vydali desku s přelomovým hitem. A-ha vydali "Minor Earth Major Sky", U2 "All That You Can't Leave Behind" s hitem "Beautiful Day", Erasure se chystali vypustit do světa "Loveboat" a Modern Talking se taky hlásili o slovo. Nicméně zatímco předchozí jmenovaní vhodili velmi kvalitní želízka do ohně, která měla daleko do naivity osmdesátkového elektropopu, Modern Talking nejenomže sázeli pořád na stejný recept, ale ještě k tomu jejich nové počiny měly hodně daleko do jejich největších hitů. Běžného posluchače by nejspíš napadlo, že už se z toho konečně museli poučit a buď to zabalit, nebo zkusit něco skutečně nového. A pak přišel druhý rozpad, který přinutil Anderse se vrátit k sólové karíéře.

Thomas Anders nepředvádí na desce "This Time" takovou tragédii, jako byl comeback Modern Talking, ale pořád to na nás zkouší tím stejným. Texty jsou plné klišé a některá slova se až příliš často opakují, což je překvapivé, protože se na desce prostřídalo množství různých textařů. Ano, čtete správně, i když má Thomas Anders za sebou přes dvacet let kariéry, hudbu i texty si nechává psát. Spolupracoval jen na skladbě "In Your Eyes". Pokud jde o hudbu, je to taneční popík pasující do devadesátých let. Je pravda, že podle mého názoru taneční popík je to nejlepší, co nám devadesátky přinesly, ale dneska to už prostě není ono. Asi by nebylo to pravé ořechové, kdyby se Thomas Anders snažil tvořit hity podobné těm osmdesátkovým a ani by mu nesedlo poskakovaní v rytmech r'n'b, aby se přizpůsobil současnosti. Po pravdě řečeno, není tu pro něj moc možností, když nemá v ruce kytaru. Asi se přestanu zabývat tím, který žánr by mu sedl, protože to není moje starost a odpověď na tuhle otázku je dost problematická... Vrátím se radši k desce, kterou mám před sebou. Faktem je, že muzika na "This Time" působí, jako by byla složená z nutnosti, vidím to tak, že Thomas chce za každou cenu pokračovat v kariéře, i když není moc co nabídnout. Opravdu texty vůbec nic neříkají a hudba ve vás nevyvozuje ale vůbec žádné pocity. Začíná to jako klubová music, takže si pomyslíte, další kmet, co chce být moderní. Čas od času je tam sbor nebo zkreslené hlasy, takže vlastně Modern Talking v novodobém kabátě, ale jen pokud jde o styl. Modern Talking nikdy nebyli moc charismatickou skupinou, ale ten poslední výraz, který měli, úplně ztratili.

Zatím to vypadá, že na téhle desce není nic pozitivního, ale nemůžu zas tvrdit, že je to úplný propadák. Jenom v sobě nemá žádný náboj, který by vás přiměl, aby se vám album zalíbilo a pouštěli jste ho aspoň chvíli častěji. Vypadá to, jako by Thomas Anders neměl nic, co chtěl svou hudbou dokázat, vyjádřit - jednoduše tuhle desku nejspíš vydal, aby vydal aspoň něco a hned tak se na něj nezapomělo. Bohužel, jestli to takhle půjde dál, zapomene se na něj velmi brzy. Abych nenechala otevřenou otázku, kam s ním, možná by jeho budoucnost mohla být v klavírních a orchestrálních skladbách, třeba písnička "This Time" není zas tak špatná, hudba toho typu plus textař, co psal poslední skladbu "Paradise", by mohla být slušná kombinace. Někdy méně znamená více. Ať už je však budoucnost Thomase Anderse jakákoli, rozhodně ji nevidím v tanečním popu.

NÁZORY
  • Thomas Anders-This Time-tiež názor. (TAfan, 05.03.2007 12:10) Reagovat

    This Time je veľmi dobrý album,pohodový.Nesnažte sa Andersovi neustále lepiť nálepku jednohitového teenagera,ktorý sa už nevie presadiť.Štýl jeho hudby nemôže byť výrazne odlišný od MT,aj ked je iný.Ešte som nevidel interpreta,ktorý by niekoľko krát za kariéru menil výrazne štýl,len aby zaujal súčasných puberťáčikov.Nechajte prosím Thomasa Andersa,určite robí hudbu takú akú chce on.A nemusí ani trhať hitparády.

  • Thomas je dokonalý! (Sabrina, 03.11.2008 23:11) Reagovat

    Já jsem přesvědčená,že Thomas Anders má ten nejlepší hlas,který jsem kdy slyšela.A jeho písničky mně oslovují!
    Možná to není parketa jiných lidí,ale Thomas je velice populární a vždy byl.A jak tak kolikrát poslouchám jiné interprety asi každý si nějakého posluchače najde...?

  • thomas je super (blade, 26.09.2014 00:55) Reagovat

    je pravda že album this time je trochu jinej od modern talking. a určitě fanouška teto skupiny moc nepotěši tak jako nepotěšil mě jelikož thomase rad posloucham!!ale ty ostatni albumy jsou mnohem lepši!!takže album this time založime take do sbirky..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Anders / Fahrenkrog - No More Tears On The Dancefloor (13.09.2011 09:26)
- Člen Modern Talking otevřel maskovaným lupičům (14.12.2006 08:25)
- Recenze: Chrisi, kde jsi nechal Alici? (30.06.2004 05:00)
- Recenze: Poslední Modern Talking - někdo zamáčkne slzu, jiní budou slavit (06.08.2003 05:00)
- Modern Talking se loučí výběrem hitů (20.06.2003 11:06)
- Modern Talking to (opět) zabalili (12.06.2003 09:33)
- Recenze: Modrý tanky pojedenácté - tak trochu vítězství Pyrrhy (dříve Pyrrhovo vítězství) (07.04.2002 16:47)
- Recenze: O Americe si mohou Modern Talking nechat zdát (20.04.2001 05:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu