Pozvánka na třináctý ročník festivalu Wave Gotik Treffen

19.05.2004 19:02 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

WGT - plakát/menší
© facebook interpreta
Wave Gotik Treffen je festivalem, který se bude již po třinácté konat od 28.5. do 31.5. v německém Lipsku. Tento čtyřdenní festival nabízí nejenom hudbu, ale i filmové projekce, performance, autorské čtení nebo možnost navštívit středověké tržiště. Mezi 150 účinkujícími si letos můžete vychutnat například Haggard, Covenant, My Dying Bride, The Crüxshadows, Sanguis et Cinis, Suicide Commando, Clan Of Xynox, Camouflage, Coil, Karla Bartose (ex Kraftwerk), De/Vision a další. Více již v pozvánce od samotných organizátorů tohoto festivalu:

"Přátelé temné hudby,
tak jako každý rok se v době kolem svatodušní neděle uskuteční v německém Lipsku od 28.5. do 31.5. 2004 další, v pořadí již 13. ročník festivalu Wave Gotik Treffen. Již po mnoho let je Treffen přijímán jako velké rodinné setkání lidí s podobnými zájmy a vkusem. Jedná se o svého druhu největší podobné světové setkání fanoušků temné hudby. Po celém městě vystoupí na 150 kapel, projektů a sólových umělců na 16 pódiích. Od starobylého sklepení Moritzbastei a hrobky Völkerschlachtdenkmal - jedinečného monumentu padlých v bitvě roku 1813 až po velké koncertní haly. Tak jako každý rok i letos pokryjeme celé rozsáhlé spektrum gotické muziky: od elektro-popu ke gotickému metalu, od EBM k neofolku, od středověké hudby po industrial.

Od svých počátků byl Wave Gotik Treffen víc než jen hudební festival: naši hosté zde uvidí pohanské vesnice i středověké tržiště, shlédnou autorská čtení, performance a filmy. Jedna hala z rozsáhlého AGRA-výstavnického komplexu se během festivalu změní v největší gotické tržiště na světě po dobu všech 4 dní.

V areálu tohoto výstaviště je také Treffen stanové městečko. Speciální lístek do stanového městečka vám umožní využívat zdarma městskou hromadnou dopravu, čímž se můžete dostat k jakémukoliv místu konání jednotlivých festivalových akcí bez dalších příplatků. Po uplynulých dvanáct ročníků byli obyvatelé Lipska k festivalovým návštěvníkům vždy přátelští a i letos vás rádi přivítají.

Nejúžasnější na celém Wave Gotik Treffen je unikátní atmosféra. Gotici z celého světa se pokojně a s nadšením účastní svého setkání. Jednou za rok přijíždí přibližně 20 000 gotiků k nám na Wave Gotik Treffen jako domů.

Rádi bychom vás viděli v Lipsku také. Navštivte Treffen - vaši přátelé z celého světa už tam jsou!
Zdraví Váš Treffen tým

Po kliknutí na zmenšeninu plátu - otevře se vám v novém okně ve větším formátu. Oficiální stránky festivalu naleznete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY