shop.musicserver.cz

Landa naživo i v klipech

Vydáno: 28.04.2004 05:00 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Loňské čtyřkoncertní turné Daniela Landy nebylo zvěčněno jen na cédéčku, ale také na DVD "Vltava Tour & Best Of Video". Koncert na něm doplňuje čtrnáctka videoklipů, takže obsah dokáže zastínit ne až tak povedené technické provedení.

6/10

Daniel Landa - Vltava Tour & Best Of Video

Celkový čas: cca 157 minut

Skladby: Koncert - Vltava part I., Chcíply dobrý víly, 1938, Muži s padáky, Pozdrav z fronty, Kdyby, Krvavá parta, Ona, Andílek, Třista z místa, Smrtihlav, Obsidián, Tajemství, Krysař z Valčíku, Jó ulice, Včera mě někdo..., Quantum Tarantulí, Morituri Te Salutant, Šance, Přízraky, Valčík, Motýlek, Vltava part II. / Videoklipy - Jó ulice, Přízraky, Motýlek, Ztracení hoši, Včera mě někdo..., Pozdrav z fronty, 1938, Smrtihlav, Na obzoru ani mrak ani loď, Třista z místa, Quantum Tarantulí, Vltava, Tajemství, Morituri Te Salutant

Vydavatel: EMI

Co se týká koncertování, není Daniel Landa zrovna nejpilnější. Proto když minulý rok vyrazil na několikakoncertní šňůru, vzniklo z ní nejen CD "Vltava Tour", ale i DVD "Vltava Tour & Best Of Video". Jak už název dává jednoznačně najevo, kromě zaznamenaného koncertu na dévédéčku najdete i výběr z jeho nejlepších klipů (resp. téměř všechny). Co se týká videoklipů, ty už fandové mohli najít na jednom z prvních českých DVD "Best Of", koncertní záznam je ale v Landově diskografii novum.

Předně je nutno zklamat všechny příznivce formátu DVD, kteří jej vyhledávají kvůli obrazové a zvukové dokonalosti. Vzhledem k tomu, že se tvůrcům povedlo celý koncert, čtrnáctku videoklipů a ještě další bonusy vměstnat na jednovrstvé DVD, je vám asi jasné, že tady DTSko nenajdete. Svým obsahem se nosič velmi podobá jinému živáku z produkce EMI, a sice "Suma Sumárum" Kabátu. I když tedy využijete jen dvě své bedny (=je zde jen stereo), množství obsahu nižší formální kvalitu poněkud vyvažuje.

Pokud upřednostňujete autenticitu a bezprostřednost záznamu, pak vás musí koncert z T-Mobile Arény vyloženě nadchnout. Landa několikrát zcela zapomene text, okomentuje to značně nevybíravými slovy ("píčus" je hodně vychytané slovíčko :), jednou mu dokonce musí Petr Kolář, jinak doprovodný zpěvák ve funkci druhého frontmana, do ucha předzpívávat melodii jedné skladby, protože si Landa vyndal odposlech z ucha. Všechny tyto věci však samozřejmě netvoří celý koncert, jen se občas stanou a spíše pobaví. Jinak Landa ve více než dvacítce skladeb projel celý svůj repertoár, veselé hitovky střídají mrazivé skladby typu "Ona" nebo "Smrtihlav". Samotný záznam a jeho střih jsou standardní, ničeho překvapivého se nedočkáte, ale na druhé straně to plně postačuje.

Mezi bonusy najdete hned čtrnáct Landových videoklipů, fanoušci je určitě znají a tady je mají pěkně pohromadě. Dále už zde najdete jen dvanáctimininutové EPKáčko, kde si můžete vyslechnout několik Landových názorů.

Dévédéčko "Vltava Tour & Best Of Video" je v podstatě běžným standardem současné české tvorby, nijak zvláštní využití formátu zde nenajdete, ale materiálu k pouštění zase ano. Celkově je to fajn, ale mohlo to být i mnohem lepší.

NÁZORY
  • DVD Vltava Tour (Radek Zimčík , Valašské Meziříčí, 28.04.2004 06:42) Reagovat

    Hodnocení 6/lO se mně zdá jako vtip.Mám doma spoustu DVD zahraničních rockových kapel v té nejvyšší kvalitě a i když Danovo DVD není zvukově nejlepší, jeho hudba a hlavně texty jsou to, co mně v tomhle posránkovém státě chybělo spoustu let a jako fanoušek Karla Kryla tvrdím, že Dan je jeho nástupcem v tvrdším vydání. Je to chlap, kterého obdivuju i když jsem starší a při poslechu DVD třeba podvacáté mně mrazí v zádech. Je to prostě nejlepší DVD v mé sbírce a možná i navždy zůstane. Díky Dane !!!!!!!!!!!!!!!

  • Veliká škoda (Hugo (Boss), 29.04.2004 14:32) Reagovat

    Myslím, že by si DVD zasloužilo spíš známku 7. Landa je divný patron. Nic moc zpěvák,muzika-ač instrumentálně bohatá -nikterak objevná, někdy trošku moc prorocké texty, přitom to ale funguje jako celek skvěle a naživo dvojnásob!! Koncertu skutečně není moc co vytknout, má atmosféru a je autentický, zvuk je čitelný a proto je absence prostorového zvuku trestuhodná, protože jinak by to bylo téměř dokonalé DVD! To, že to lze, když se chce, dokazuje např. DVD Čechomoru. Proč to tedy není není dvojdisk, nebo proč se nezredukoval počet klipů.. ? Škoda, protože jinak by to byla fakt pecka. Mám Landu rád, ale přiznám se, že jsem se jeho live výkonu dost obával. Ale ustál to velmi dobře.

  • Jednovrstvé DVD??? (SARUMAN, 01.05.2004 12:11) Reagovat

    Jak jste na tohle proboha přišli? Asi jen díky tomu, že na obalu píší DVD5, ale DVD je v reálu dvouvrstvé, tedy DVD9!
    Asi by nebylo špatné se přesvědčit než se jen podívat na obal ;-)

    SARUMAN

  • legrace? (Donovan, 03.05.2004 08:36) Reagovat

    To si snad delate srandu!?! Jak muzete v clanku uplne pominout to, ze pocetnou skupinu fanousku Daniela Landy (byvaleho aktivniho skinheada a dodnes zjevne zakomplexovaneho nasilnika) tvori z vetsiny aktivni nebo byvaly skinheadi, hooligans a vubec jinak omezeni lide, dale ze jeho texty jsou agresivni, militaristicke a nektere metafory nabizeji antisemitsky vyklad (viz Krysar)??? Take me pri poslechu jeho pisnicek mrazi - ale hruzou, ze neco takoveho vede ceske hitparady! Je to ostuda.


  • Donovan (Pavel, 06.10.2004 21:13) Reagovat

    zakomplexovanej ses tu jen ty jestli muzes takhle kecat. Chlapce ty si asi na koncertu nebyl co?! Lidi stredni vrstvy do kterejch by to nikdy nido nerekl si tam prisli normalne poslechnout neco co ma hlavu a patu. Texty sou vetsinou takovy, jak to ve skutecnosti je. Asi ses nejakej levicovej anarchac kterej se boji pravdy. Otevri oci! ach jo...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Daniel Landa - Nejsem pánem múzy. Neumím vytlačit píseň na sílu (31.08.2023 18:00)
- Audio: Anna K. rekapituluje léta vzletů a pádů silným singlem "Údolí včel" s Tomášem Varteckým (29.06.2023 14:32)
- Miley Cyrus díky "Flowers" vyrovnala letitý rekord Nelly Furtado, Daniel Landa startuje v albech na druhém místě (08.06.2023 08:00)
- Video: Daniel Landa má svou vlastní "Reality Show" (05.06.2023 11:16)
- Nové desky 21/2023 - od Simply Red přes Daniela Landu po Arlo Parks (31.05.2023 21:00)
- Daniel Landa našel tvůrčí múzu a vydává album "Minový pole" (31.05.2023 07:56)
- Apríl: O2 arena končí. Koncerty se přesouvají do Brna nebo Ostravy (01.04.2023 01:04)
- Naživo: Arakain to se čtyřicítkou na krku v O2 universu stále brousil jako za mlada (30.01.2023 20:20)
- Naživo: Na vánočním večírku Wanastowejch Vjecý zpíval Robert Kodym koledy i "Modlitbu pro Martu" (23.12.2022 15:45)
- Video: Podle Anny K. je láska vzácnější než sůl. Klip "O Tobě i o mně" vychází z jejího příběhu (19.09.2022 17:44)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu