shop.musicserver.cz

Dva večery v kasínu

Vydáno: 09.03.2004 15:00 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Bon Jovi koncem minulého roku vydali album "This Left Feels Right", které přineslo nové zpracování jejich hitů. DVD stejného názvu, jen s přídomkem "Live", obsahuje záznam dvojice jediných koncertů, které k desce absolvovali, a samozřejmě velkou várku bonusových materiálů.

8/10

Bon Jovi - This Left Feels Right Live

Celkový čas: cca 200 minut

Skladby: Love For Sale, You Give Love A Bad Name, Wanted Dead Or Alive, Livin' On A Prayer, It's My Life, Misunderstood, Lay Your Hands On Me, Someday I'll Be Saturday Night, Last Man Standing, Sylvia's Mother, Everyday, Bad Medicine, Bed Of Roses, Born To Be My Baby, Keep The Faith, Joey, Thief Of Hearts, I'll Be There For You, Always, Blood On Blood

Vydavatel: Universal

Nevím čím to je, ale Bon Jovi spoustu lidem leží v žaludku. Ne že bych byl jejich uctívačem, ale jejich poprock přinesl za jejich dlouhou kariéru spoustu výborných písniček a vytýkat jim, že jsou moc pop a málo rock, je poněkud pofiderní - každý hraje, co ho baví. A Bon Jovi narozdíl od spousty dalších současných hvězd jsou klasická živá kapela, která navíc má za sebou velkou historii. A jo, Jon je pěknej kluk a holky na něho letí. A co? Nemůže přece každý vypadat jako Ozzy.

Bon Jovi jsou v současné době jednou z mála anomálií v hudebním byznysu. V rádiích a na hudebních televizích nejsou zrovna moc vidět a slyšet, přesto se jejich desky stále slušně prodávají a na koncerty chodí i statisíce lidí. Po ne zrovna destimilionovém prodeji dosud poslední desky "Bounce" po nich asi firma chtěla hitový výběr, do čehož se kapele moc nechtělo (jeden na triku s názvem "Crossroads" už má). A vzhledem k tomu, že platí za vynálezce unplugged a občas si nějaký odpojený koncert vystřihli, chtěli udělat desku akustických verzí svých hitů. Dopadlo to ovšem úplně jinak (viz. recenze desky), nahrávka "This Left Feels Right" se nesla v poloakustickém duchu, přičemž velká většina skladeb byla změněna zásadním způsobem - mnohé melodie se nesou na úplně jiných tónech. K desce se konaly pouhé dva koncerty, jejichž záznam je nyní dostupný fanouškům na DVD "This Left Feels Right Live".

Samotná dvojice vystoupení se konala a byla nahrávána v komplexu hotelu a kasína Borgata v Atlantic City, a tak se dočkáte mnoha pohledů na luxusní stolečky, vyparáděné kočky, ale i na jásající fanoušky. Pro kapelu přece jen intimní koncert (jen tisíc lidí) přináší velmi příjemný posluchačský zážitek. Kromě dvanácti přepracovaných skladeb z "This Left Feels Right Live" zaznělo i šest dalších kousků z repertoáru kapely a dokonce i dvě nové písničky, původně plánované právě pro tuto desku. Pokud člověk překousne stále poněkud arogantně působícího Jona, musí si zamilovat naopak věčně usměvavého a bezprostředního Richieho Samboru, který si koncert užívá asi nejvíc ze všech. Istrumentální bezchybnost je samozřejmostí a slyšet dávné pecky jako "Lay Your Hands On Me", "Bad Medicine" či "It's My Life" s proměněnými melodiemi, ve zcela jiných tempech a samozřejmě radikálně odlišnými aranžmá je velmi zajímavé. Škoda jen, že kromě úvodní hybné "Love For Sale" se většina koncertu nese na pomalejší vlně, občas by to potřebovalo trošku popohnat. K vybavení koncertu není co vytknout po stránce obrazové ani zvukové - výborný střih a spousta kamer přináší výborný obrazový zážitek, zvukové formáty nabízejí kromě sterea a DD 5.1 a nádherné DTSko, které při využití akustických nástrojů a perkusí zažívá důvod své existence. Jen alespoň anglické titulky zde mohly být.

Co by to bylo současné hudební DVD bez bonusových materiálů, že? Toto obsahuje půlhodinový dokument ze zákulisí příprav nahrávání dévédéčka, který by ale klidně mohl být zkrácen, zas tolik zajímavého se z něj nedozvíte. Potěší kromě jiných evropských jazyků i anglické titulky. Sekce Outtakes přináší pár do záznamu nezařazených proslovů Jona a Richieho, spíš se jedná o vtipné hlášky než cokoli jiného (tady titulky naopak překvapí - když nejsou u koncertu, proč zde ano?). I tak by výbava stačila na současný standard, DVD ovšem vyšlo i v limitované edici s bonusovým diskem. Ten je velmi pěkně oděn do gamblerského hávu (pamatujte, nahrávalo se v kasínu!), takže si s kapelou můžete zahrát poker, shlédnout šest živě nahraných písniček z londýnského Hyde Parku (kde jsou davy a davy lidí) - jen obrazová a zvuková kvalita se s koncertem na prvním disku vůbec nedá srovnávat. Patnáctiminutový rozhovor se členy kapely (hrají při něm karty) není nijak objevný a navíc je nějak podivně useknut, najdete tu ještě fotogalerii a tři skladby z koncertu, při nichž na obrazovce vidíte pohledy devíti kamer najednou - mnohem lepší, než využití různých úhlů pohledu, jak je zvykem. V limitované edici je tedy dvojdévédéčko skutečně našlapané.

To, co kapela udělala na cédéčku a následně i na dévédéčku "This Left Feels Right" může někdo označit za prosté rabování archívů a snahu vytlouct ze starých skladeb nový kapitál. Na druhé straně je to v tomto případě velmi osobitý pohled na dávné hity, v podobě DVD pro tento formát navíc velmi kvalitně podán. Pokud si chcete užít polointimní a poloakustický koncert, Bon Jovi vám ho dopřejí. A klidně si jako návštěvníci skutečného koncertu dejte ke sledování nějaké to víno k pití, k tomuhle vyloženě sedne.

NÁZORY
  • Keep the faith (David, 09.03.2004 15:22) Reagovat

    Nemá někdo zájem o VHS s TV unplugged vystoupením Bon Jovi - Keep the faith ?

    David 724 201 859

  • 2DVD v každém balení (Dave, 09.03.2004 18:43) Reagovat

    Jen chci k dobré recenzi doplnit, že bonusový disk je v evropě přikládán i k nelimitované verzi. Tedy v každém balení najdete 2 DVD. Limitovaná edice je dražší kvůli obalu, ale to je tak vše. Jsem šťastným majitelem limitované edice, takže vím, o čem mluvím :-) Pokud se chcete dozvědět o BJ víc, tak navštivte www.bonjovi.cz, kde naleznete i obrázky z menu a koncertu tohoto DVD. Ještě mám čerstvou novinku a to tu, že konečně vychází i u nás oficiálně v regionu 2 - první DVD Bon Jovi - LIVE FROM LONDON z roku 1995. Takže zahodťe staré VHS a kupte DVD :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Video: Bon Jovi mají další vánoční song. V klipu "Christmas Isn't Christmas" šíří sváteční náladu v karaoke baru (10.12.2023 17:55)
- Videoklip "It's My Life" kapely Bon Jovi dosáhl na YouTube miliardy zhlédnutí (05.07.2021 10:23)
- Bon Jovi konečně vydávají desku "2020" (07.10.2020 08:48)
- Nové desky 39/2020 - od Bon Jovi přes The Jaded Hearts Club po Queen s Adamem Lambertem (06.10.2020 12:30)
- Video: Bon Jovi a Jennifer Nettles povzbuzují lid: "Do What You Can" (23.09.2020 10:58)
- Bon Jovi oslaví měsíc lásky novou deskou (02.03.2020 15:09)
- Recenze: Bon Jovi nabízejí ve stejnojmenné knize skvělé fotografie i malinko suchopárný pohled na historii kapely (03.10.2017 09:30)
- Obsáhlá publikace "Bon Jovi" přináší komplexní pohled na celou kariéru slavné americké kapely (22.08.2017 14:38)
- Nové desky pro 50. - 52. týden (20.12.2016 15:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu