shop.musicserver.cz

Sladké kočky potřetí

Vydáno: 11.02.2004 04:50 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Britská dívčí trojice Sugababes se už od svého prvního singlu "Overload" vydělovala ze záplavy ostrovního popu. Stejně své naštěstí dívky zůstaly i na třetí desce s názvem "Three", kterou uvozoval pilotní singl "Hole In The Head". Více v dnešní recenzi.

7/10

Sugababes - Three

Celkový čas: 49:09

Skladby: Hole In The Head, Whatever Makes You Happy, Caught In A Moment, Situation's Heavy, Million Different Ways, We Could Have It All, Conversation's Over, In The Middle, Too Lost In You, Nasty Ghetto, Sometimes, Maya

Vydavatel: Universal

Sugababes mám z celé současné britské popové scény asi nejradši. Zatímco většina jejich kolegů a kolegyň počítá s tím, že vydají maximálně dvě desky a neštěkne po nich ani pes, proto pro svou krátkou slávu udělají cokoli, Sugababes je kapela, která může hrát klidně i za deset let. Jejich pojetí popu je diametrálně odlišné, nebojí se v rámci mezí experimentovat (stačí vzpomenout jejich vůbec první singl "Overload"), a když je z jedné nahrávací společnosti vyhodili, nevzdaly to a sehnaly další nahrávací kontrakt jinde. A sypaly jeden hit za druhým. A ač nejsou výzoru modelek, přesto v sobě mají něco, co z nich dělá kočky. A taky mají sakra charisma, což se u jejich kolegů z branže dnes vyskytuje spíše výjimečně.

Třetí deska rozhodně není tak originální, jakým byly svou atmosférou debut a experimenty druhá deska. Sugababes našly svou polohu hudebně mírně provokujících popových princezen a spíše jen na dřeň ždímají postupy prošlapané na minulé desce. Ovšem stále to v záplavě cukrkandlového popu chutná výtečně.

Hned úvodní singl "Hole In The Head" (samozřejmě britská hitparádová jednička) ukazuje, jak zní celá deska - nabušené refrény, hudba na pomezí elektroniky a živých nástrojů, dohromady prostě excelentní popový mix. Nutno ovšem předeslat, že díra v hlavě je také bezkonkurenčně nejlepším kouskem z nové kolekce. Sladké holky se také nevzdaly mírně do uší řezajících samplů, které je provázejí celou dobu. Jeden takový najdete hned v druhé skladbě "Whatever Makes You Happy", ale samozřejmě i jinde, třeba v Lindou Perry spolunapsané "Nasty Ghetto". Jak je u nich zvykem, balady mají kvalitativně také o několik příček výše, než je na ostrovech zvykem. Do této škatulky patří třeba nádherná "Conversation's Over" či druhý singl "Too Lost In You" (z pera Diane Warren).

V dnešní době není zvykem, aby dívčí trojice vydávala stabilně povedené desky, možná ještě tak pilotní singly z nich. Sugababes se to ale i s jejich třetím přírůstkem do dlouhohrající diskografie podařilo. Jo, tyhle holky jsou sladké. Ale s velmi příjemnou hořkou příchutí.

NÁZORY
  • Recenze? (***, 11.02.2004 15:25) Reagovat

    No jestli je tohle recenze, tak ty delší články o nových CD lze považovat za román... Je pěkné si přečíst, že Sugababes jsou moc fajn holky, ale o hudbě samotné z toho nevím vůbec nic.

  • Recenze! (HB, 11.02.2004 21:44) Reagovat

    Mě to přijde dlouhé akorát. Aspoň jsem nepřeskakoval různé odstavce jako to obyčejně dělám.
    Mě se líbila ta zpěvačka, co už tam neni, jak hrála v klipu na "Overload". Tento song také řadím dohromady se singlem "Freak Like Me" a "Round Round" mezi to nejlepší, co SB nahrály.

  • Nic moc rencenze.. (pepik007, 18.02.2004 22:33) Reagovat

    Souhlasím s tím, že ostatní recenze jsou o hodně delší-na to, že recenze na toto CD trvala čtvrt roku(!) je to poněkud málo..navíc se autor zmínil pouze o 4 skladbách, o kterých neřekl skoro nic..

  • Velmi velky zaujem o CD Sugababes-Three (Miroslav Bujnovsky, 08.07.2004 20:30) Reagovat

    Vazeny Music server.cz
    Uvodom tohto mojho mailu by som Vas chcel co najsrdecnejsie pozdravit.
    Na Vasu www stranku chodim pravidelne a taktiez stale sutazim,pretoze rad vyhravam CD zahranicnych interpretov.
    Velmi ma zaujala Vasa recenzia na album skupiny Sugababes-Three.
    Tento album sa mi podla Vasej recenzie velmi paci,hoci poznam z neho iba pesnicky In the middle,Hole in the head a Too lost in you.
    Tieto 3 kocky:Keisha,Mutya a Heidy sa mi velmi pacia mam ich predosly album s nazvom Angels with dirty faces a velmi by som chcel aj ich posledny album THREE,ktory uz velmi dlho zhanam a nikde ho nemozem zohnat.
    Velmi by ma potesilo ak by som tento album mohol od Vas nejako vyhrat resp.ziskat,pretoze ako som uz napisal Sugababes su perfektne.
    Skutocne by mi takyto darcek od Vas spravil velikansku radost,uz ked som nikdy od Vas nic nevyhral v ziadnej sutazi.
    Album je super a velmi by som ho chcel mat vo svojej CD zbierke.
    Vopred Vam za poslanie tohto albumu velmi pekne dakujem a prajem Vam aby ste boli aj nadalej taky super perfektny s Vasim serverom ako doteraz a aby Vam to vydrzalo este hodne dlho.
    S pozdravom Staly sutaziaci a fanusik Mirec zo Slovenska
    PS:Kontakt
    Miroslav Bujnovsky
    Sabinovska 22
    08003 Presov
    SR

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sugababes: "Rozhodně plánujeme nový materiál" (18.02.2023 18:45)
- Sugababes se naštvaly a osm let hotové album vydaly samy (25.12.2022 15:47)
- Festival Glastonbury musel poprvé v historii zavřít stage. Na Sugababes přišlo "víc lidí než na Billie Eilish" (27.06.2022 13:17)
- Sugababes jsou definitivně zpět. Po osmi letech naznačují novou hudbu (10.05.2021 12:24)
- Sugababes už jsou zase Sugababes (19.11.2019 14:41)
- "Sugababes v podstatě skončily," prozradila jedna ze členek (01.08.2013 09:05)
- Amelle z Sugababes chystá sólovku, první singl uslyšíme už tento měsíc (12.06.2013 18:30)
- Sugababes a Mutya Keisha Siobhan vyhlásily mírový stav (10.06.2013 18:28)
- Audio: Mutya Keisha Siobhan - Lay Down in Swimming Pools (16.03.2013 10:13)
- Původní Sugababes mají nový název, comeback oficiálně potvrzen (20.07.2012 14:07)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu