shop.musicserver.cz

Britney na nové cestě

Vydáno: 28.11.2003 14:00 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Až dosud se v souvislosti s Britney Spears hovořilo a psalo převážně ve spojení s jejím panenstvím, komerčními úspěchy, občasnými skandálky, ale hudba zůstávala vždy v pozadí. Její nová deska "In The Zone" by to však konečně mohla změnit, protože na ní konečně Britney dostala odvahu posunout se jinam. A povedlo se jí to.

7/10

Britney Spears - In The Zone

Celkový čas: 56:27

Skladby: Me Against The Music feat. Madonna, (I Got That) Boom Boom feat. Ying Yang Twins, Showdown, Breathe On Me, Early Mornin', Toxic, Outrageous, Touch Of My Hand, The Hook Up, Shadow, Brave New Girl, Everytime, Me Against The Music feat. Madonna (Rishi Rich's Desi Kulcha Remix), The Answer (Bonus Track)

Vydavatel: BMG

Jednou ta chvíle přijít musela, protože každá dětská či teenagerská hvězda dospěje a začne cítit, že je třeba odpoutat se od své minulosti a pokusit se o něco jiného. Britney Spears to o sobě sice už prohlašovala v souvislosti se třetím albem "Britney", ale tam se kromě skutečně divoce znějícího singlu "I'm A Slave 4 U" v produkci The Neptunes (že ho nehrála česká rádia, je pochopitelné, jenže žádný velký hit to rozhodně nebyl ani za oceánem...) a několika dalších výjimek nacházel úplně stejný pop jako na dvou prvních deskách. Prodeje šly opět dolů (i když těžko několik milionů prodaných alb označovat za komerční propadák), a tak se zpěvačka rozhodla se svou kariérou něco udělat. A jen ten největší škarohlíd by upřel její novince "In The Zone" velmi příjemný posun vpřed.

Skutečně - před poslechem "In The Zone" je třeba odhodit všechny předsudky, zapomenout na to, že je to deska Britney, která si ještě před dvěma lety hrála na nedotčenou pannu a nyní kromě nafocení spousty odvážných fotografií zpívá i o masturbaci, a pak si desku můžete skutečně užít. Můžete sice namítat, že se Britney jen snaží dohnat vlak, kterým jí svým albem "Stripped" ujela Christina Aguilera, a budete mít pravdu, ovšem stále tu bude ta deska, která se skutečně povedla. A nechte si ty ironicky stažené koutky úst pro někoho jiného, před týdnem by ani mě nenapadlo, že na novou desku Britney Spears budu psát pochvalnou recenzi (za což mi jeden člen redakce musicserveru nepřímo pohrozil fyzickou likvidací... :).

Britney vzala přípravu své čtvrté desky, která ji má definitivně z dětské hvězdy posunout mezi ty hvězdy dospělé, skutečně vážně. Objížděla několik měsíců celý svět a spolupracovala se spoustami hudebníků, přičemž některé kolaborace se ve výsledku na nahrávku ani nedostaly, což je případem třeba společných skladeb s frontmanem Limp Bizkit Fredem Durstem, a taková "The Answer" P. Diddyho může být ráda, že se dostala na album alespoň jako bonus. Ovšem spolupráce s The Matrix, RedZone či Mobym ještě nemusí znamenat, že výsledek bude stát za to. Naštěstí ve většině případů stojí! Jisté je, že nejhůře dopadly snahy Britney docílit zvuku současných amerických žebříčkových hitů, nesoucích se na vlně r'n'b a hiphopu. Pokud čtete naše pravidelné komentáře amerických hitparád, jistě víte, o čem mluvím (mezi první dvacítkou je běžně až osmnáct r'n'b a hiphopových skladeb). Taková "(I Got That) Boom Boom" sice není špatná, ale s Britney vyznívá až směšně. Podobných kroků vedle je ale na "In The Zone" skutečně pomálu ("Outrageous" či "The Hook Up" jsou o několik chlupů lepší), navíc zde nenajdete ani jednu písničku, která by zněla stejně jako "Oops...I Did It Again" či "(Baby) One More Time", tedy onen klasický nudný, ale zaručeně hitový zvuk, který z ní udělal hvězdu. Novinkou se Britney od své hudební minulosti skutečně odpoutala a většina skladeb zní svěže a hodně jinak.

Patří k dobrému zvyku recenze označit ty nejlepší kousky, zde je tedy máte. Pilotní singl "Me Against The Music", v němž si zapěla i Madonna, se vám narozdíl od minulých hitů do uší nedostane tak rychle, na druhé straně vás nezačne po třetím poslechu prudit. Mně trvalo dost dlouho, než jsem zjistil, co je vlastně refrén... Když si ale začnete říkat, že ta písnička fakt za nic nestojí a Madonna je tam jen kvůli jména na obalu, začnete objevovat, že to v podstatě je skvělá pecka. (Písnička Britney Spears, která není na první poslech? Sakra, to je nějaký divný...) Jenže je zde spousta lepších kousků. Do tanečních klubů, ač spíš do chilloutu, vás pozvou třeba jemně houseová "Breathe On Me" či skvělá Mobyho "Early Mornin'". Nechybí ani popová údernost v "Brave New Girl", ovšem zcela jiná než kdysi - zatímco před časem její rádiové popůvky dýchaly nudou, tohle je kousek ze zcela jiné ligy. Vrcholem desky je ovšem pro mě osmá "Touch Of My Hand" a vůbec s tím nesouvisí skutečnost, že je to právě ona, kde se Britney vyzpívává ze své lásce k masturbaci. Střední tempo, působivé aranže, skutečně zajímavý vokální projev Britney (sic!), úžasná melodie, to vše se dohromady spojilo v dokonalý pop. Jen za tuhle písničku by ta deska stála.

Je mi docela upřímně jedno, zda tahle deska vznikla z, ehm, chladné vypočítavosti, že Britney není nijak extra zpěvačka (ale lepší se), že se její image změnila o sto procent... tahle deska je prostě dobrá. S Britney už budeme muset počítat.

NÁZORY
  • S láskou (S láskou Bažin, 28.11.2003 21:35) Reagovat

    Čau Honzo,
    nějaké Tvé veselé vsuvky, lidovější mluva! Tak se mi to líbí. Dřív jsi psal přízemněji, teď je to moderní a drzé - přesně, jak se to od progresivního média čeká. Podobně jsem to zkoušel i já ;o).
    Měj se

  • nepíše se spoustami hudebníků ale se spoustou!!! (Charlotte, 05.12.2003 10:50) Reagovat

    Čeština je váš oblíbený jazyk, co?

  • Fakt nevím......... (Julia, 14.12.2003 16:34) Reagovat

    Po pravdě řečeno,nevím,co si mám o Britney myslet.Jsem totiž spíš typ,který fandí zpěvačkám jako Anastacia,Bjork,P!nk atd.,a Britney jsem ještě před pár týdny upřímně NENÁVIDĚLA.Tahle deska je ale opravdu dobrá,hodně dobrá.Prostě už slyšíte,že Britney není žádná pipina se silikonovejma kozama,která neumí zpívat.A když už se jí podařilo zlákat na svou stranu i Madonnu,která jí moc ráda neměla,tak už to asi fakt musí stát za to.Hm,jak tak nad tím uvažuju, tak musím uznat s nejvyšší hanbou,pokořením a sebezapžením,že ze mě ais bude fanynka ''nový'' Britney Spears.

  • Nová Britney je hustá!!! (Savil, 26.12.2003 23:06) Reagovat

    Po pravdě jsem Britney neměl moc rad,její hudba mě fak nezajímala,ale před jejím novým albem musím smeknout!!!Ani mi snad nepřijde,že by byla na albu špatná skladba.Píseń Shadow by se klidně hodila k nějakýmu filmu,docela bere za srdce!A Brave New Girl mi přijde jak znělka do seriálu.Ale nejoblíbenější je Touch of my hand,ta je nejlepší!Výborná hudba,aranže-fak,že jo!!!A pak taky Toxic je v pohodě!!!Jak je psáno v recenzi- S Britney už budeme muset počítat!!!Myslim si, že Madonna brzy předá královský žezlo Britney!!!

  • Je to super (ra-d-!m-g, 29.12.2003 10:02) Reagovat

    Nové album Britney je fakt skvělé! Nejvíce se mi líbí song "Toxic" pak jsou taky super "Showdown", "Outrageous", "Shadow", "Brave New Girl", "Everytime", "The Answer a taky samozřejmě "Me Againts The Music" jak v normální tak v remixové verzi. O písni (I Go That) Boom Boom jsem si myslel že to bude větší pecka ale je to takový průměr, The Hook Up je taky průměr a Breath One Me je skvělá relaxační písnička. Uznávám, že Take Of My Hand je skvělá ale rozhodně není nejlepší (na Toxic nemá!). Jedinou píseň, která mi k Britney nesedí je Early Mornin, ale každý má jiný názor. Ale jedno je jisté kdo nemá nové Cd Britney Spears "In The Zone" přichází o hodně"
    ra-d-!m-q

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)
- Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp (17.05.2023 16:30)
- Publicistika: Čtvero ohlédnutí za "Ray of Light" Madonny (03.03.2023 08:00)
- Moby ohlašuje "Resound NYC". Sekundovat mu budou Nicole Scherzinger, Gregory Porter i Ricky Wilson (19.02.2023 17:11)
- Fanoušci zavolali na Britney Spears policii. Zpěvačka si totiž zrušila instagramový účet (30.01.2023 16:23)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu