shop.musicserver.cz

Taneční lekce Marušky s motýlky

Vydáno: 04.12.2003 21:47 v sekci Recenze - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Mariah Carey kdysi megastar, teď marně snažící se o nové dobytí vrcholu a navrácení se již na dávněji vydobyté pozice, letos zažila úspěch se společným singlem s Busta Rhymesem "I Know What You Want". Nová deska zatím není, ale aspoň se můžete radovat z kolekce remixů a jiných sběrných surovin ze singlů pod titulem "The Remixes".

5/10

Mariah Carey - The Remixes

Celkový čas: 78:18 + 62:12

Skladby: CD1 - My All (Morales "My" Club Mix), Heartbreaker/If You Should Ever Be Lonely (Junior's Heartbreaker Club Mix), Fly Away/Butterfly Reprise (Fly Away Club Mix), Anytime You Need A Friend (C&C Club Version), Fantasy (Def Club Mix), Honey (Classic Mix), Dreamlover (Def Club Mix), Emotions (12" Club Mix), Through The Rain (HQ2 Radio Edit) / CD2 - Fantasy (feat. O.D.B.), Always Be My Baby (Mr. Dupri Mix feat. Da Brat & Xscape), My All/Stay Awhile (So So Def Remix feat. Lord Tariq & Peter Gunz), Thank God I Found You (Make It Last Remix feat. Joe & Nas), Breakdown (feat. Krayzie Bone & Wish Bone), Honey (So So Def Remix feat. Da Brat & JD), Loverboy (Remix feat. Da Brat, Ludacris, Twenty II & Shawnna), Heartbreaker (Remix feat. Da Brat & Missy Elliott), Sweetheart, Crybaby (feat. Snoop Dogg), Miss You (feat. Jadakiss), The One (So So Def Remix feat. Bone Crusher), I Know What You Want (Busta Rhymes & Mariah Carey feat. Flipmode Squad)

Vydavatel: Sony Music / Bonton

Mariah Carey je křehká kráska, která svým hlasovým rozsahem a talentem na počátku devadesátých let sbírala jeden vavřín za druhým. Kdo by si nevybavil hity "Vision Of Love", "Love Takes Time", "Someday", "Emotions", "Fantasy" nebo "My All", ale její touha zahrát si ve filmu a doprovodný soundtrack k filmu "Glitter" kompletně pohřbil naděje udržet se na špici výsluní hvězd. Následný vyhazov od firmy, ač velmi dobře zaplacený, a posléze vyšlé studiové album "Charmbracelet" zatím nic nezachránilo. Kdysi skvostné popové slaďáky postupně nahradilo zahrabání se do součastného pojetí R&B a harašení s rapem s hvězdami spíše z vod hip hopu. Mariah Carey se tak ocitla na velmi tenkém ledu balancujíc s otázkou, kam vlastně jít dál. Než však dostaneme možnost okusit nějakou novinku, bývalá vydavatelská firma přispěchala s kolekcí remixů a drahocenných sběrných surovin ze singlů této divy pod názvem "The Remixes". Impulsem byl úspěch duetu "I Know What You Want", který Mariah natočila s Busta Rhymes. Kolekce čítající dvaadvacet položek je rozdělena na dva disky, jeden vydařeně tanečně šlape a ten druhý se spíše utápí v R&B a rapu.

První stříbrný kotouč je převážně dílem Davida Moralese, prvotřídního remixerského esa, který si ze své značky Def Mix Productions sem tam přizve na pomoc svého kolegáčka Satoshi Tomiie. Jeho remixy jsou zárukou jasné taneční trefy, má svůj styl, kterým ho jasně rozpoznáte a nikdy nemáte problém hupsnout do rytmu a prostě si užívat. A i když některé verze nejdou pod deset minut, nejedná se o žádnou nudu. Remixy "My All", "Fly Away / Butterfly Reprise" nebo "Dreamlover" patří k tomu nejlepšímu, co kompilace "The Remixes" nabízí. Nemalým kouskem přispěli dnes již nefungující dvojka Clivilles & Cole, které budete spíše znát pod značkou C&C Music Factory, kdo by si nepamatoval megahit "Gonna Make You Sweat". Jejich um můžete ocenit u vydařené verze "Anytime You Need A Friend" nebo do klasického dance rytmu přepracované hitovky "Emotions". Junior Vasquez odvedl docela slušnou práci ve svém oboru a k obrazu svému přetvořil "Heartbreaker / If You Should Ever Be Lonely". Závěr disku patří Hex Hectorovi a jeho remixu "Through The Rain", který do dešťových kapek vmíchal povedený dupák, klavírní linku a náznak tranceových zvuků.

Oproti tomu disk dva, který čítá mnohem více položek, ale je kratší, je k tomu prvnímu dosti chudým bratříčkem, houpajíc se na stejné tónině a ani přehršel hostů velkého formátu to nezachraňuje. Jasným lákadlem na zakoupení "The Remixes" je prvně dostupná verze písně "The One" s hostujícím Bonem Crushem a již zmíněné dueto "I Know What You Want", které však již vyšlo na desce Busta Rhymes "It Ain't Safe No More". Za zmínku dále stojí remix "Heartbreaker", na kterém se podílela Missy Elliott, verze hitu "Honey", kde si zarapovali Da Brat a JD nebo píseň "Sweetheart".

"The Remixes" je sbírka materiálu ze singlů Mariah Carey, tedy nemusíte je shánět a docela levně doplnit, dá se říci, to nej z těchto nosičů. Chvilkami se jedná o sběr těch nejdražších kovů a povedených kousků, které vás potěší, ale na druhou stranu jsou zde i ty nejlevnější sběrné suroviny, za které byste ve sběrném středisku nedostali skoro nic. Mariah Carey s tímto počinem bude mít pramálo společného, záleží jestli máte Marušku a její roztančené motýlky natolik rádi, že si tento dvojdisk koupíte, protože je to opět věc, která se podařila tak z poloviny.

NÁZORY
  • super (H.K., 17.04.2004 15:11) Reagovat

    Jsem pravě tou, která Marušku a její roztančené motýlky zbožňuje, takže k dvojalbu remixes nelze říct nic jiného, než že je to opravdu super poslechnout si Marušku v tanečních záležitostech.

  • fantastické (Adam, 10.06.2004 16:17) Reagovat

    Já ji považuju za to nejlepší co kdy mohlo hudební scénu postihnout! Jsem její velkej fanda a album The Remixes je fantastické stejně jako charmbracelet.

  • bombastická Mariah (Petr L., 19.11.2004 16:23) Reagovat

    Tohle 2CD je špica

  • Remixes (MonarC, 25.07.2005 10:31) Reagovat

    Super album,blbá recenze ...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Video: Mariah Carey na cenách Billboardu zazpívala "All I Want For Christmas Is You" (29.11.2023 10:19)
- Mariah Carey nám zpříjemní Vánoce novým svátečním singlem a televizní show (05.11.2021 09:13)
- Publicistika: Ultimátní přehled zahraničních vánočních a zimních písní roku 2020 (23.12.2020 12:25)
- Hit "All I Want For Christmas Is You" Mariah Carey po šestadvaceti letech konečně dobyl britský žebříček (15.12.2020 16:16)
- Video: "Oh Santa!" v podání Mariah, Ariany a Jennifer je přehlídkou napěchovaných dekoltů a vysokých tónů (13.12.2020 17:25)
- Mariah Carey chystá vánoční album a televizní show. Do studia přijdou Ariana Grande nebo Snoop Dogg (21.11.2020 15:39)
- Mariah Carey sdílela obrázek s tajemnými iniciálami. Bude to vánoční song s Arianou Grande a Jennifer Hudson, hádají fanoušci (11.10.2020 17:09)
- Nové desky 39/2020 - od Bon Jovi přes The Jaded Hearts Club po Queen s Adamem Lambertem (06.10.2020 12:30)
- Video: Překvapivě nudná Dua Lipa, vyčpělá Madonna, upozaděná Missy Elliott a spousta barev. To je klip k "Levitating" (15.08.2020 09:04)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu