shop.musicserver.cz

Nukleární Vokurky pokřtil Dan Bárta

Vydáno: 28.09.2003 12:00 v sekci Naživo - Vojta Kostelecký | foto: facebook interpreta

Před několika dny vyšlo funk-rockovým Nukleárním Vokurkám debutové album "Jsme na prodej". Koncert (křest alba) v narvaném Lucerna Music Baru tedy kapela pojala opravdu ve velkém stylu a pozvala si plno hostů, včetně Dana Bárty, jenž se ujal samotného křtu. Výborná atmosféra v publiku i na jevišti provázela celý průběh vystoupení.

Nukleární vokurky
© facebook interpreta
Doslova po strop našlapaný Lucerna Music Bar hostil ve středu 24. září pražské funk-rockové baviče, kapelu Nukleární Vokurky. A nejednalo se o jen tak ledajaký koncert, skupina zde totiž pokřtila své debutové album "Jsme na prodej". O tom, že má tahle parta slušně našlápnuto, svědčil nejen přeplněný klub, ale také účast mnoha vlivných osobnosti českého showbussinesu v publiku. V davu jste mohli narazit na šéfa EMI Vladimíra Kočandrleho, Davida Kollera (zřejmě si šel zkontrolovat svého syna, který hostoval jako hráč na perkuse) nebo na režiséra Zdeňka Suchého. K opravdu skvělé návštěvě jistě přispělo také vskutku symbolické vstupné 59,- Kč.

Nukleární Vokurky - Live 1
© www.nuklearnivokurky.cz
A co jste mohli ten večer vidět, slyšet a zažít? Namátkou Bártu jako "Dana Křtitele", chvíle meditativní i bezstarostně radostné, videoprojekci, masky, ztřeštěné kreace hlasové i pohybové, atmosféru Pulp Fiction, kousíček z tvorby Red Hot Chili Peppers nebo hudební scénku z filmu "Hříšný tanec", velký transparent "Nukleární Vokurky" v publiku, několik vtipných hlášek, ve kterých kapela ani trochu nešetřila nadšené publiku ("Všichni jste krásný! Počkej! Myslíš, že tady není nikdo hnusnej?") nebo závěrečný "drsný" rap.

Skupina vystoupila u příležitosti křtu opravdu "v plné polní". Základní sestavu kapely (Jan Balcar - kytara, Cyril Hirsch - bicí, Vojtěch Helebrant - basa, Tomáš "Scott" Klíma a Marek Vosecký - zpěv) doplnili skvělí dechaří (Ondřej Zátka - tenor sax, Petr Kalfus - alt sax a Jan Jirucha - pozoun), klávesista Ondřej Pivec a na perkuse Adam Koller. Ve chvílích, kdy tohle desetičlenné komando spustilo najednou, bylo o skvělou zábavu postaráno.

Nukleární Vokurky - Live 3
© www.nuklearnivokurky.cz
Kapela začala hrát asi kolem půl desáté a nástup měla vskutku velkolepý. Zdálo se, že samotní hudebníci jsou trošku překvapení z toho, kolik fanoušků si na ně uprostřed pracovního (školního) týdne udělalo čas. Atmosféra byla už od začátku výborná. Kytarista Honza Balcar - osvobozen od veškeré kabeláže - lítal po celé šířce pódia od první do poslední minuty a házel do publika neskutečné obličeje. Oba zpěváci dokazovali - až na několik málo zaváhání - své hlasové kvality. Zajímavé bylo, jak se Tomáš "Scott" Klíma nejen svým projevem, ale i zjevem a gestikulací až nápadně podobá Danu Bartovi. Skvěle se ukázalo trio dechařů, které během koncertu dostalo značný prostor i pro své sólové improvizace. Skupina přehrála celé album (viz. recenze) a hlavně rytmické funky kousky sázela s přehledem, energicky a ještě svižněji, než jak jsou zaznamenány na desce. Mimo to ještě přidala jednu anglicky zpívanou novinku a jako bonbónek zařadila třeba slavnou "Jungle Boogie" od Kool & The Gang, píseň, kterou většina z vás bude znát především z kultovního filmu "Pulp Fiction". Právě v této skladbičce se vyřádili dechaří, konkrétně pozounista Jan Jirucha hrající - jen tak mimochodem - v masce Mickey Mouse...

Nukleární Vokurky - Live 2
© www.nuklearnivokurky.cz
Asi v polovině vystoupení se na jevišti objevil Dan Bárta, aby si s kapelou několikrát zapěl "We've got celebrate now!", popřál vše dobré do budoucna a bez nějakých dalších zbytečných průtahů album ulepkal bublinkami. Správná volba, koncert tak neztratil tempo a spád. Jenom škoda, že se Bárta ke kapele nepřidal na delší dobu. Jak se koncert blížil do finále, uvolňovala se i atmosféra na pódiu, mezi muzikanty začala kolovat lahvinka Absinthu a přídávala se třeba skladba "Aeroplane" od Red Hot Chili Peppers. Jako dobře zrežírovaný vtípek zapůsobila legrácka "Jó Cyril, ten má styl". Kapela vyběhla na podium v typických hip-hopových oblečcích (za jejich zády se zatím promítal stejnojmenný klip) a na halfplayback si střihla "vopravdovej rap". V hlavní roli Cyril Hirsch. Nejen v tomto případě tak na desce jinak neslané - nemastné momenty získaly nový obsah a působily najednou vtipně.

Nukleární Vokurky jsou jednoznačně koncertní kapela, jsou to zkrátka showmani a navíc působí na pódiu celkem suverénně a sehraně. Právě díky tomu je jistě minimálně na klubové scéně čekají v brzké době velké úspěchy. Časem by se klidně mohli zařadit po bok takových koncertních jistot, jakými jsou dnes třeba -123 min. Uvidíme. Každopádně večírek v Lucerna Music Baru se vydařil k evidentní spokojenosti všech zúčasněných a vy se nyní můžete už těšit na připravovaný rozhovor s kapelou, který vznikal bezprostředně po tomto vystoupení.

Nukleární Vokurky, Lucerna Music Bar, Praha, 24.9.2003

NÁZORY
  • xxx (VERONIKA, 29.09.2003 07:58) Reagovat

    ZDRAVIM,NO NUKLEARNI VOKURKY JSOU NAPROSTO SKVELY(HLAVNE TOMAS:-)),JAK SLOZENI KAPELY,TAK PROJEV,ZPEV,SHOW...BYLA JSEM NA VAS,KDYZ JSTE BYLI V LIBERCI V ROKACI,BOHUZEL BYLO MALO LIDI,ALE I TAK JSTE BYLI JEDINECNI...NA BENATSKY NOCI V TRUTNOVE JSTE ME TAKY OPET POTESILI...CHCI JEN RICT,ZE JSTE SUPER A RADA VAS JESTE NEKDE UVIDIM...DOUFAM...FANYNKA Z LBC

  • jsou na prodej (V1, 04.10.2003 10:51) Reagovat

    Jo já souhlasim, ten koncert byl prostě vyzrálej. Kam se serou Monkey Business!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dan Bárta & Illustratosphere rozsvítí Plzeň. Na koncert s exkluzivní light show přiváží i reedice remasterovaných alb (11.04.2024 14:45)
- Dana Bártu & Illustratosphere čeká na jaře turné po ČR. S sebou přiváží další remasterovaná alba (02.03.2024 09:07)
- Rozhovory: Robert Balzar (Robert Balzar Trio, Illustratosphere, J.A.R) - Muzika se začne dít ve chvíli, kdy pominou sportovní kritéria (09.02.2024 18:00)
- Naživo: Robert Balzar Trio křtilo U Staré paní nové album a nabídlo ukázku dokonalé muzikantské synergie (11.12.2023 09:41)
- Fotogalerie: Robert Balzar pokřtil nové album. U Staré paní a s Danem Bártou (09.12.2023 10:39)
- Fotogalerie: Dan Bárta & Illustratosphere přivezli do Pardubic "Němou éru" (04.12.2023 08:13)
- Dan Bárta a Illustratosphere vyráží na podzimní tour po Česku a Slovensku (27.10.2023 15:01)
- Recenze: "Entropicture" Dana Bárty & Illustratosphere už dvacet let modeluje neuspořádaný svět hudební paměti a dává mu řád (02.09.2023 09:00)
- Recenze: Čím starší, tím drzejší. J.A.R. na albu "Jezus Kristus Neexistus?" bojují s přehnaně korektní dobou (19.06.2023 00:00)
- Recenze: Hudební poezie na debutu Illustratosphere neztratila ani po 23 letech svou nadčasovost (06.06.2023 17:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu