shop.musicserver.cz

Cher v záři měsíčního svitu

Vydáno: 16.09.2003 05:00 v sekci Recenze - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Zpěvačku Cher si mnoho z vás vybaví hlavně díky megahitu "Believe". Tato diva se rozhodla ukončit svou kariéru, za velkou louží probíhá rozlučkové turné, které se Evropě vyhnulo velkým obloukem. Našince může potěšit, že vyšlo dvojCD s těmi největšími hity prostě pojmenované "The Very Best Of", které mapuje celou dráhu této hvězdy.

7/10

Cher - The Very Best Of

Celkový čas: 78:14 + 79:21

Skladby: CD1: Believe, Strong Enough, If I Could Turn Back Time, I Found Someone, Song For The Lonely, Walking In Memphis, Just Like Jesse James, One By One, Love And Understanding, Save Up All Your Tears, Piu Che Puoi (with Eros Ramazzotti), Love Can Build A Bridge (with Neneh Cherry & Chrissie Hynde), Take Me Home, Rudy, Bad Love (from the movie "Foxes"), When The Money's Gone, All Or Nothing, Alive Again, A Different Kind Of Love Song / CD2: The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss), Heart Of Stone, Dov'e L'amore (Emilio Estefan Jnr Extended Mix), The Music's No Good Without You, Gypsies, Tramps And Thieves, Half-Breed, Dark Lady, I Got You Babe (Sonny & Cher), The Beat Goes On (Sonny & Cher), Bang Bang (My Baby Shot Me Down) (Original Version), The Way Of Love, All I Really Want To Do, Train Of Thought, A Cowboy's Work Is Never Done (Sonny & Cher), We All Sleep Alone, Love Hurts, Not Enough Love In The World, Born With The Hunger, After All (with Peter Cetera, love theme from "Chances Are"), All I Ever Need Is You (Sonny & Cher), Baby Don't Go (Sonny & Cher), Dead Ringer For Love (Meat Loaf), Bang Bang (My Baby Shot Me Down)

Na zpěvačku Cherilyn Sarkasian La Pierre, tedy Cher, se bude vždy dobře vzpomínat. Je to žena mnoha tváří a mnoha talentů. Existují minimálně tři velké oblasti, které Cher proslavily. První z nich je rozhodně hudební dráha, kterou odstartovalo duo Sonny & Cher. Po rozpadu manželství se Cher vydala na sólovou dráhu, a pokud nebudeme počítat několik výběrů, tak od roku 1966 vydala rovnou dvacítku alb. V každé dekádě měla nějaký zásadně velký hit, z nichž ten poslední nadmíru povedený přišel s albem "Believe" a stejnojmenným singlem čísla jedna ve dvaceti jedna zemích. Druhou velkou kapitolou je filmová kariéra, která byla osvícena svitem oscarového ocenění za film "Moonstruck" (u nás je znám pod názvem "Měsíční svit") z roku 1987, kde herecky zazářila po boku Nicolase Cage. Další úspěšné snímky "Čarodějky z Eastwicku" nebo "Mořské panny" není třeba ani nijak ve velkém představovat, poslední herecký výkon Cher hledejte ve filmu "Čaj s Mussolinim" (1999). A v neposlední řadě nelze opomenout její stálý sexy vzhled, který za odborné péče plastických chirurgů a vizážistů dělá z Cher velmi atraktivní ženu, která nejen svými kostýmy inspirovala mnoho imitátorů, v žádné travestie show nemůže chybět nějaký její "vyznavač". O tom, co Cher stihla za svou dráhu, by se dalo dlouze psát. Snad jen doplním, že po Americe probíhá rozlučková koncertní tour, které doprovází cédéčko a dévédéčko "Live: Farewell Tour". Oproti americkému vydání "The Very Best Of" se můžeme radovat, poněvadž zde vyšel pouze jeden stříbrný kotouč, který čítá dvacet jedna položek. Evropské vydání nabízí dvojnásobnou porci jasných hitových tref ze zpěvníku Cher.

Nejnovější převážně singlový výběr "The Very Best Of" mapuje celou hudební kariéru Cher, která se na sestavení kompilace spolupodílela. Booklet je skromně vybaven fotografiemi a průvodním slovem Kurta Lodera. Výběr není řazen chronologicky, ale tak nějak divně na přeskáčku. Oba disky zahajují velké hity, ať už se jedná o "Believe", "Strong Enought", "If I Could Turn Back Time" nebo na disku druhém filmový hit "The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss)". Pak následují výlety do hloubky historie, ve které je důkladnější disk druhý. Ten připomíná i hity dua Sonny & Cher. Nemůže chybět nestárnoucí hit, jenž se dočkal mnoha přepracování, je jasné, že mám na mysli "I Got You Babe". První disk se více zaměřil na poslední dvě dekády a důkladně provětrává poslední dvě studiové desky "Believe" (1999) a "Living Proof" (2002), ze které se tu objevuje i například nesinglová "Alive Again". Na tomto disku též můžete porovnat původní verzi písně "Take Me Home", kterou podle svého na své album "Read My Lips" (2001) překopala Sophie Ellis Bextor. Zajímavé je též sloučení tří hlasů v "Love Can Build A Bridge", kde si Cher zazpívala po boku Neneh Cherry a Chrissie Hynde z Pretenders. Druhá polovina výběru nabízí ochutnávku z čistě na internetu vydané desky "Not Commercial" (2000) jménem "Born With A Hunger", dále duet s Peterem Ceterou "After All" nebo vypalovák s těžkotonážníkem rock'n'rollu Meat Loafem "Dead Ringer For Love". Pak zde čekají dvě verze hitu "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)", původní od Sonny Bona a přepracovaná z alba "Cher" (1987), kterou mají na svědomí Jon Bon Jovi a Richie Sambora. Tento song si do svého zpěvníčku zařadil i Frank Sinatra.

V klipu "Walking In Mephis" si Cher zahrála dvojníka krále rock'n'rollu Elvise Presleyho a tímto výběrem se s námi možná loučí královna převleků, které dokonale doplňují skvěle propracované koncerty. Cher tedy zanedlouho přejde do hudebního důchodu a bude následovat rockovou babku Tinu Turner. Tento výběr není první ani rozhodně poslední, kterého se dočkáme, otázkou je i vydání klipového DVD. Kompilace "The Very Best Of" je svým rozsahem nabitou prezentací Cher, některé kousky se více blýskají na výsluní, některé se jen za rohem schovávají a sem tam na vás lehce vykouknou, poněvadž těm jasným trefám nějak nestačí. Cher se ale může spokojeně usmívat z obalu téhle kompilace s vědomím, že odvedla poctivý kus práce, pak už jen zamáčknout slzu a zamávat na rozloučenou.

NÁZORY
  • Dobra recenze. (Bigpond, 19.09.2003 14:15) Reagovat

    Po delsi dobe recenze na urovni, bez zbytecnych osobnich prupovidek ze strany autora-jak je velmi dobrym zvykem nekterych jeho kolegu v ruznych mediich.Takhle nejak bych se ucil psat o deskach.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Sophie Ellis-Bextor si Prahu získala nejen svými hity, ale i úsměvem a krásnýma nožkama (16.03.2024 19:30)
- Naživo: Sigma se v Praze rozhodla žít už jenom svou přítomností (16.03.2024 17:00)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Video: Sophie Ellis-Bextor se opět vrací s vraždou na tanečním parketu (14.02.2024 13:08)
- Nové desky 42/2023 - od The Rolling Stones přes Blink-182 po Samphu (25.10.2023 20:30)
- Cher vydává vánoční album. Mezi hosty je Michael Bublé, Tyga a Stevie Wonder (20.10.2023 16:15)
- Svit disco koule, který neslábne - do Prahy přijíždí popová diva Sophie Ellis-Bextor (26.09.2023 09:29)
- Nové desky 22/2023 - od Foo Fighters přes Noel Gallagher’s High Flying Birds po Sophii Ellis-Bextor (07.06.2023 08:00)
- Sophie Ellis-Bextor je zpět. Vydává album "HANA" (06.06.2023 12:51)
- Film "Sázka na zlato" o muži, který objevil Kiss, Cher nebo Donnu Summer, vstoupí do kin 13. dubna (04.04.2023 13:18)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu