shop.musicserver.cz
Rock for People již za dva týdny! Unikátní zóna Komerční banky a Visa zde ukáže budoucnost festivalů

Rock for People již za dva týdny! Unikátní zóna Komerční banky a Visa zde ukáže budoucnost festivalů

Vydáno: 26.05.2023 11:51 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Vojta Florian / musicserver.cz
Již za dva týdny vypukne v hradeckém Parku 360 nejočekávanější hudební událost roku, festival Rock for People. Od 8. do 11. června bude jedinečný areál bývalého letiště hostit světové hudební show v čele s Muse, Slipknot, Machine Gun Kellym, The 1975 a na sto dalších zahraničních i tuzemských interpretů. Kromě hudby pořadatelé představují i unikátní zónu KB FutureFest 2023 a širokou škálu doprovodného programu, který bude probíhat na ČT art, Conference a Solar stage. Zveřejněný je již i harmonogram a organizátoři nově spouští od 31. května možnost vyměnit si vstupenku za festivalový náramek na pražské pobočce Komerční banky na Václavském náměstí.

Rozsahem unikátní fotovoltaický systém, vodíkový generátor nabíjející část areálu i elektroauta pro kapely i hosty, gastronomie opřená o alternativní a rostlinné produkty, možnosti pro angažované trávení volného času, vzdělání i práci, originální architektura, etická kosmetika nebo druhotné využití knih. To vše v promyšlené scénografii pracující s udržitelnými prvky a second-hand materiály. Vítejte v zóně KB FutureFest 2030, která díky generálnímu partnerovi festivalu Komerční bance a za podpory Visa vzniká na Rock for People! Vedle vizuálních detailů a progresivních technologií ji bude tvořit také atraktivní živý program na dvou scénách - Conference stage a Solar stage.

Druhá jmenovaná scéna je pro celou zónu symbolická. Energii jí bude dodávat výjimečná sestava solárních panelů a bateriových systémů. Obdobně energická vystoupení se očekávají i od hostů a hostek talk shows na tomto pódiu. Během čtyř festivalových dnů se na ní vystřídají vlivné a inspirativní osobnosti veřejného života, umění nebo byznysu: Lukáš Hejlík, Toy Box, Prokop Pithart, Ben Cristovao, Ferdinand Leffler, Taste of Prague a řada dalších. Obdobně je tvořena i hudební dramaturgie, která stojí na nečekaných žánrových úkrocích, fúzích a neotřelých aranžích. Publikum navíc každý večer čekají překvapení v podobě secrets shows.

"Festival je jako středně velké město. Proto jsme do naší zóny koncentrovali inovativní technologie, služby, design i program, které podle nás naznačují trend budoucího životního stylu. Každá část je podnětem, celek nabízí pohled do budoucnosti. Nebojíme se být průkopníky trendu, které jsou inspirativním způsobem promítnuty do každého momentu, který v zóně příchozí stráví," vysvětluje Hana Kovářová, výkonná ředitelka Brand Strategy a komunikace Komerční banky, podle které je Rock for People vhodným prostředím pro propojování a diskuse k tématům jako bydlení, vzdělávání nebo obnovitelné zdroje energie. Ostatně, festivalu se v rámci komentovaných prohlídek výjimečných technologických řešení zúčastní i několik stovek zástupců samosprávy a státní správy z Česka, Polska nebo Slovenska.

Zóna KB FutureFest 2030 si zakládá na špičkovém servisu, progresivní architektuře a inovativních technologiích. Pobyt zde bude spojený s řadou výhod a ochutnávek - gastronomických i technologických. Důležité je spojení s univerzitami a jejich výzkumnými a vývojovými středisky nebo start-upy, které jsou zaměřeny na odpovědné podnikání nebo zelenou transformaci. Do této kategorie zapadají například sdílená městská kola, nové ingredience v gastronomii, recyklované a recyklovatelné materiály, udržitelný cestovní ruch nebo současné umění.

"Vše, co lidé uvidí, ochutnají, ucítí nebo čeho se dotknou, je promítnuté i do živého programu. Společně s Komerční bankou ukazujeme, že zelená transformace není stigma nebo strašák. Už ji prožíváme. A z hlediska úspor, odpovědnosti a vlastně i udržitelnosti je prostorem pro inovace a kreativitu. Je festivalem možností na úrovni dobročinnosti, vzdělávání, kreativity i podnikání," vysvětluje Michal Thomes, ředitel festivalu.

Celá zóna dokládá závazek Rock for People stát se jedním z nejudržitelnějších festivalů v Evropě. Energii jí dodávají dva hlavní zdroje: systém fotovoltaických panelů a úložných bateriových systémů EcoFlow vytvořených společností StableCam přímo na míru celé zóně Komerční banky. Solární panely mají denní výkon až 50 kWh s úložištěm s kapacitou 30 kWh. Aby celá zóna o rozloze téměř 3000 m2 s množstvím aparatury nebo gastronomických zařízení mohla fungovat s přebytkovou bilancí energie, bude celý systém spuštěn několik dnů před Rock for People.

Paralelním zdrojem bude vodíkový generátor H2BASE, který v ještě efektivnější podobě na festival přiváží vývojářská společnosti DEVINN. Novinkou je, že na agregát pracující se zeleným vodíkem (vyrobeným elektrolýzou se zapojením fotovoltaiky) budou připojeny vedle pódií a všech dalších spotřebičů v zóně také elektromobily Toyota. Ty tvoří novou flotilu nízkoemisních, hybridních, elektro nebo přímo vodíkových vozů pro kapely a hosty festivalu.

Inovace se nepromítají jen do technologií, které budou v zóně KB FutureFest 2030 vyjádřené například přednostním dobíjením bezhotovostních (cashless) čipů a mobilů ze solárních pointů nebo posílenou wi-fi. Návštěvníci se budou moci setkat i s druhotným využitím odpadů - celý Rock for People třídí a rozlišuje osmnáct druhů odpadu. Část odpadu se vrací v podobě stavebního materiálu, mulče a hnojiva nebo recyklovaných výrobků jako mobiliář zpět do areálu k užitku festivalových návštěvníků a návštěvnic. Mnohé z realizací navíc bude přímo na místě měřit a vyhodnocovat tým Univerzitního centra energeticky efektivních budov při ČVUT (UCEEB). Například efektivitu solárních panelů nebo kvalitu ovzduší v šapitó Conference stage, zejména s ohledem na koncentraci CO2.

"Budeme půjčovat knihy, radit s etickým líčením, designovat ostrovní energetické systémy, motivovat ke kreativnímu vzdělávání a společensky odpovědnému chování. A hlavně inspirovat třeba i prostřednictvím influencerů, kteří jsou součástí mnoha úspěšných projektů," dodává Kristýna Jelínková, senior sponsorship and event specialist Komerční banky.

Loňský vyprodaný ročník Rock for People přinesl organizátorům mnoho úspěchů včetně zařazení mezi TOP 10 středních evropských festivalů a TOP 10 promotérů podle European Festival Awards nebo titul Akce roku 2022 v Anketě Žebřík. Na ty organizátoři navazují největším ročníkem v historii festivalu a slibují jedinečný zážitek. "Zdvojnásobili jsme budget festivalu a připravujeme opravdu výjimečný ročník," říká ředitel festivalu Michal Thomes a dodává: "Podařilo se nám sehnat světové headlinery, o které jsme se přetahovali s prvoligovými evropskými festivaly. Jsem nadšený, že jsme 27. ročník opět posunuli a nyní již hrajeme tu nejvyšší festivalovou ligu."

Conference stage otevře prostor pro konverzaci o tématech, která se na hudební festivaly běžně nedostanou, ať už z oblasti lifestylových témat, problematiky sociálních sítí nebo body image, a přivítá hosty z nejrůznějších oblastí zájmů. Ve spolupráci s mediálním partnerem CzechCrunch se rozjede přednáškový segment, ve kterém se bude řešit třeba Dumpsterdiving, neboli nákup z popelnice, skladný život v dřevostavbě, houby jako léky nebo třeba to, jak pomocí biohackingu naplnit svůj potenciál. Do Děčínské talkshow Silný Řeči přijali pozvání reportér Janek Rubeš a YouTuber Jan Špaček. Nebojácnou názorovou show rozjedou, při živém nahrávání nového dílu hudební podcastové revue časopisu Headliner NOTY VOLE!, pánové Ságo, Šroubek a Šéfík. Zakladatelka platformy Moje tělo moje volba Ridina Ahmedová přijede na festival s přednáškou o tématech, které každý den řeší většina z nás, ať už se týkají šířky, výšky, množství pih nebo vlasů, aby šířila osvětu o tom, že respekt si zaslouží každé tělo. O problematice sociálních sítí a s nimi propojeném duševním zdraví promluví Adam Táborský, psycholog tělem i duší.

ČT art stage zařídí kulturní vyžití i pro ty nejnáročnější fanoušky. Pro diváky jsou připravena promítání tří filmů inspirovaných hudbou. Ty poběží od pátku do neděle v brzkých odpoledních hodinách. Diváci budou moci zhlédnout film Flamengo Reunion Session o jejich nahrané desce "Kuře v hodinkách", která nezestárla, dokument inspirovaný životem rockové legendy Ivana Krále, který během své newyorské kariéry doprovázel například kapelu Blondie nebo Patti Smith, a poslední film se bude věnovat historii gramofonových desek v českých zemích. Pro milovníky nejslavnější vědomostní show a Aleše Zbořila budou připraveny čtyři soutěžní kola AZ-kvízu, do něhož se může přihlásit každý z účastníků festivalu. Fanoušky roztančí nejen interpreti festivalu, ale i Taneční škola Stardance s tanečními instruktory Adrianou Maškovou and Dominikem Vodičkou. O tom, jaká je práce válečných novinářů, poreferují Jakub Szántó, David Miřejovský a Jindřich Šídlo a o tom, co se děje za oponou sportovních studií při hokejovém mistrovství, budou vykládat Robert Záruba, David Pospíšil a Petr Koukal. Do problematiky vztahů, bolavých srdcí a seznamovacích aplikací se ponoří Listování.cz s Historkami z Tinderu a Terapie Sdílením Live s Ester Geislerovou a Honzou Vojtko.

V současné době je prodáno 85 % kapacity vstupenek. Pořadatelé doporučují s nákupem již neváhat, s příchodem pěkného počasí zájem roste a může se stát, že bude tento ročník opět vyprodaný. VIP vstupenky jsou již vyprodané a některé další kategorie jako Comfy+ a jednodenní vstupenky se k vyprodání velmi blíží. V prodeji v síti GoOut.net je nyní limitovaná edice vstupenek za 3 790 Kč. Pořadatelé nabízejí i prodej speciálních kategorií vstupenek jako juniorské, seniorské a ZTP nebo také možnost rozložení nákupu vstupenek na tři splátky bez navýšení s partnerem Twisto - Nákup na Třetiny.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rock for People představuje téměř finální hudební line-up, přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga z legendárních Slayer nebo The Darkness (20.03.2024 16:50)
- Rock For People odhaluje CZ/SK scénu, vystoupí Redzed, Annet X, Mňága a Žďorp, Visací Zámek, Smack One i dechovka (14.03.2024 08:58)
- Rock For People v červnu přiveze Yungbluda, The Prodigy, The Offspring, Bring Me The Horizon a desítky dalších světových hvězd (24.12.2023 16:47)
- Rock for People doveze The Offspring, zahraje i Ecstasy of St. Theresa (01.12.2023 12:12)
- Rock for People zve na vánoční koncertní večírek na podporu neziskové organizace Konsent (15.11.2023 13:56)
- Hollywoodská hvězda Keanu Reeves se svojí kapelou Dogstar přijede v létě na Rock for People (08.11.2023 11:43)
- Nejen kapela, ale i hnutí. Waterparks zahrají v MeetFactory v doprovodu Stand Atlantic (07.11.2023 18:04)
- Punk i britská kytarová tradice. Shame v neděli rozsekají Fuchs2 (07.11.2023 09:12)
- Rock for People ohlásil Avril Lavigne či Coryeho Taylora. Na další headlinery si prý máme počkat (01.11.2023 11:25)
- Video: Slipknot představili drsné video ke skladbě "Hive Mind". A je to pořádný art (23.10.2023 08:13)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu