Škwor je v novém singlu doslova sám "Sobě věrnej"

22.05.2023 12:47 - Milan Menčík | foto: Kateřina Postránecká

Škwor letos slaví čtvrt století na scéně a právě k tomuhle půlkulatému jubileu se rozhodl dát dárek nejen sobě, ale i fanouškům - přijde v podobě nového řadového alba. To sice ještě nemá jméno, ale už je natočené. K uším posluchačů by se mělo dostat na podzim. Jako pilotní ukázka byl zvolen singl "Sobě věrnej". Hudbu složili Tomáš Kmec a kytarista Jan Chudan a text si na tělo znovu napsal frontman Petr Hrdlička.

Kapela má před sebou po skvělé desce "Tváře smutnejch hrdinů" laťku posazenou vysoko. Nový singl si na nic nehraje, pecka v rychlejším tempu s rockovou elektronikou vybízí k tomu, aby se lidé nenechali obalamutit okolím, ale věřili hlavně sami sobě. Výsledek má v sobě všechny atributy, které příznivci Škworu očekávají, a fakt, že se doprovodný klip hned od začátku drží vysoko v trendech na YouTube, potvrzuje, že se formace trefila do černého. Na druhou stranu už během své kariéry dokázala stvořit spoustu ještě chytlavějších a lepších věcí.

Video režiséra Michala Skořepy nic extra neřeší, prostřihy na jednotlivé členy skupiny se střídají se záběry na dva bojovníky, kteří jsou vlastně jedním a tím samým člověkem. Podzim je tedy naplněn velkým očekáváním.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY