shop.musicserver.cz
Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp

Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp

Vydáno: 17.05.2023 16:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Live Nation

V polovině května se s novinkami přihlásili očekávaní Jonas Brothers a Lauren Daigle. K nim se přidal sólový debut Alison Goldfrapp, folk-punkoví Dropkick Murphys, čeští Popel, soundtrack Céline Dion, opět orchestrální Moby, africká diva Fatoumata Diawara a spousta tvrdé muziky vedená bandami Devildriver a Witch Hammer.

V pátek 12. května vyšly tyto nové tituly:

Jonas Brothers - The Album
žánr: pop

Jonas Brothers - The Album
Jonas Brothers si s názvem své šesté řadovky hlavu příliš nelámali a pojmenovali ji jednoduše "The Album". Jejich fanoušci na ni čekali poměrně dlouhé čtyři roky a první zprávy hovořily o tom, že na ní pracují s Ryanem Tedderem. Nakonec ovšem dvanáct písniček tvořili se zcela jiným týmem, jehož členy byli Jon Bellion, The Monsters & Strangerz (Selena Gomez, Demi Lovato, Julia Michaels), Pete Nappi z Ocean Park Standoff a TenRoc (Tossii, Shawn Mendes). K nim se pak v jednotlivých písničkách přidali například i soul-popoví Lawrence, Daniel Tashian nebo Michael Pollack. Jak trio před časem prozradilo, stylově se tentokrát inspirovalo v sedmdesátkovém popu a v americaně, nejvíce u interpretů jako Bee Gees, America nebo The Doobie Brothers. Že bratři nelhali, si ověříte na jejich YouTube.


Lauren Daigle - Lauren Daigle
žánr: současný křesťanský pop / soul

Lauren Daigle - Lauren Daigle
Lauren Daigle byla velkou hvězdou současné křesťanské hudby již před vydáním alba "Look Up Child" v roce 2019, ovšem poté, co za ně sesbírala dvě Grammy a kupu dalších cen, stala se z rodačky Lake Charles v Louisianě globální hvězda, kterou začala hrát i nežánrová rádia. Čekalo se tedy, s čím přijde na jeho nástupci. Na něj si fanoušci museli počkat o něco déle, než předpokládali, protože z tohoto úspěchu byla překvapená i sama zpěvačka. Eponymní čtvrtá deska je konečně tu a s ní i desítka songů, jejichž produkce se tentokrát ujal věhlasný Mike Elizondo, jehož služeb využili například 50 Cent, Eminem, Carrie Underwood, Fiona Apple, Twenty One Pilots či Nelly Furtado. Orchestrální party navíc dostal na starost Rob Moose a v singlu "Saint Ferdinand" se k Lauren připojili Jon Batiste a Natalie Hemby. Že výsledek opět překonává hranice žánru, si můžete ověřit na YouTube.


Dropkick Murphys - Okemah Rising
žánr: celtic punk

Dropkick Murphys - Okemah Rising
Po necelém roce přichází irsko-americké seskupení Dropkick Murphys s dvanáctou řadovkou. Pojmenovali ji "Okemah Rising". Jak už naznačuje rychlost vydání, album bylo nahráno v roce 2022, současně s předchozím "This Machine Still Kills Fascists". Obsahuje materiál s původními texty Woodyho Guthrieho, který však tehdy koncepčně nezapadal. Jestli ovšem minulá deska tvoří pomyslné základy, pak novinka je jakési zastřešení akustického období a zároveň tečkou za ním. Ani zde však neuslyšíte hlas zpěváka Ala Barra, který si dal od kapely pauzu, aby se postaral o svou nemocnou matku. Vydání alba předcházel první singl a videoklip k písni "I Know How It Feels" a krom něho na něm najdete i přepracovanou verzi největšího hitu skupiny "I'm Shipping Up to Boston", kterou původně napsal právě Guthrie. Jak se kapele celá koncepce zdařila, můžete posoudit na YouTube.


Alison Goldfrapp - The Love Invention
žánr: synth disco

Alison Goldfrapp - The Love Invention
Alison Goldfrapp, polovina synthpopového dua, jež nese její příjmení, se před nějakým časem rozhodla vydat na sólovou dráhu a nyní konečně vydává svůj debut "The Love Invention". Dle promo materiálů je jedenáctiskladbová kolekce plná hymnických syntezátorů a do pop music přináší čerstvý závan inovace. "Tuhle desku ovlivnila především láska k taneční hudbě, elektronickému popu, synth popu a italo discu. Chtěla jsem stvořit něco, co v sobě bude mít tu vřelost, euforii a energii těchto žánrů. A taky trochu toho vtipu... Doufám, že se lidé při poslechu budou hodně bavit a hýbat," říká o své prvotině autorka. Nás výsledek baví - zvolili jsme ho Albem týdne. Zda chytne i vás, zkoumejte na YouTube.


Moby - Resound NYC
žánr: orchestrální taneční hudba

Moby - Resound NYC
Jsou to téměř dva roky, co Moby na svém albu "Reprise" představil orchestrální podobu svých skladeb. Kolekce měla úspěch, a tak není divu, že vychází její pokračování s názvem "Resound NYC". Pro něj autor vybral celkem patnáct skladeb, které vyprodukoval mezi léty 1994 a 2010, a opět si do nich pozval řadu hostů. Svoji účast si zopakovali například Nicole Scherzinger, Gregory Porter a Amythyst Kiah a k nim se přidali Ricky Wilson z Kaiser Chiefs, Margo Timmins z Cowboy Junkies, Damien Jurado, Sarah Willis, Danielle Ponder & Elijah Ponder, Lady Blackbird, Marisha Wallace a v hitu "Extreme Ways" Dougy Mandagi z australských The Temper Trap. Jak zní nová podoba, zjistíte na Mobyho YouTube.


EP a minialba

  • Belinda Carlisle - Kismet
    Je to skoro neuvěřitelné, ale po dlouhých sedmadvaceti se někdejší členka The Go-Go's vrací s novým anglickým materiálem. Pětici songů jí navíc složila Diane Warren, která jí napsala takové hity jako "I Get Weak" nebo "World Without You". O skvělý zvuk se postaral německo-izraelský producent Mathia-Mathithiahu Gavriel. (YouTube)

  • aespa - My World
    K-popový girlband pro své fanoušky připravil další, v pořadí již třetí EP. Na šesti písních se podíleli dánští producenti Cutfather a Dsign Music. (YouTube)

  • War - The Remixes
    Americká funková formace nechala zremixovat pět svých skladeb. Nových úprav se ujali Mix Master Mike, DJ Logic, Jesse Perez, Preditah a Saxsquatch. (YouTube)

  • Lovejoy - Wake Up & It's Over
    Britská indierocková parta se představuje s třetím ípíčkem a šesticí písniček, jejichž produkci si vzali na starost protřelí Mark Crew a Dan Priddy, tedy hudebníci stojící za deskami Bastille, The Wombats nebo Jamese Arthura. (YouTube)

  • Girli - Why Am I Like This??<
    Anglická electropopová muzikantka se připomíná po dvou letech čtyřmi čerstvými kousky. (YouTube)

  • Chuck Strangers - Boys & Girls
    Deset tracků do jednadvaceti minut dokázal nacpat americký rapper a člen formace Pro Era. (YouTube)

  • Teri Gender Bender - Catspeak
    Americká hudebnice, srovnávaná s Björk, Siouxsie Sioux či Karen O, vydává své první letošní EP. Další bude následovat. (bandcamp)

  • Hypnos - Deathbirth
    Česká deathmetalová skvadra se připomíná pěticí skladeb. (YouTube)


Witch Hammer - Absolutno II: Coinspirace
žánr: heavy metal

Witch Hammer - Absolutno II: Coinspirace
Za více než dvacet let intenzivní práce muzikantů z Witch Hammer by se už zřejmě nenašel posluchač, který by je nezaregistroval, neviděl hrát naživo, nebo o nich alespoň neslyšel. Jejich novinka "Absolutno II: Coinspirace" značí navázání na koncept předchozího alba "AbsolutNo". Tematicky se noří do světa elit, které přes moc, získanou a ovládanou peněžními toky, mají v hrsti celý svět. Čekejte úderný zvuk Bomb Jack studia, cizelované melodie sahající místy až do thrash metalu. Tuzemské kapele se povedlo povýšit svou tvorbu na světovou úroveň, o čemž se můžete přesvědčit sami poslechem jedné z nových skladeb "Přízrak vědomí", ke které vznikl i klip.


Céline Dion - Love Again (soundtrack)
žánr: pop / filmová hudba

Celine Dion - Love Again (soundtrack)
Před dvěma týdny vstoupila do světových kin romantická komedie "Love Again", kde si jednu z hlavních rolí zahrála také Céline Dion. Vzhledem k tomu, že hrála samu sebe, není divu, že na soundtracku k tomuto snímku uslyšíme především její songy. Konkrétně jich je zde jedenáct, z toho pět tvoří novinky a zbytek hity z dob minulých jako "A New Days Has Come", "All By Myself" nebo "That's The Way It Is". Do celkového počtu čtrnácti položek je doplnily tři kompozice autora scénické hudby Keegana DeWitta, člena americké formace Wild Cub. O produkci čerstvých skladeb se podělili Dan Wilson, Afterhrs, D'Mile, Stephan Moccio a The Elev3n. Jak znějí, zjistíte na YouTube kanadské divy.


Popel - Popel
žánr: pop rock

Popel - Popel
Pokud vám jméno pop-rockové formace Popel nic neříká, pak vězte, že za ní stojí ostřílení muzikanti. Zpěvák, skladatel a textař Jan Dvořák je frontmanem kultovní gothic-rockové skupiny Jerusalem a sólově se zviditelnil zejména díky skladbám, které napsal pro Petra Muka. Kytarista Jan Řičánek byl spoluzakladatelem zmíněného Jerusalemu, na jehož původním repertoáru se v dřívější sestavě také podílel jako autor, stejně jako Radek Zýka, který ovládá bicí sestavu v obou kapelách. Čtveřici doplňuje baskytarista, ale také producent a filmař M. Habrda. Společně nyní vydávají své eponymní debutové album. Písně na něm obsažené těží ze silných melodických linek a výrazných refrénů. Realistické texty se střídají se s fantaskními, každodenními příběhy s pestrobarevnými snovými obrazy. Novinku si můžete poslechnout na Spotify.


Béla Fleck, Edgar Meyer, Zakir Hussain, Rakesh Chaurasia - As We Speak
žánr: alternativní bluegrass / world music / newgrass

Béla Fleck, Edgar Meyer, Zakir Hussain, Rakesh Chaurasia - As We Speak
Poté, co si americký banjista Béla Fleck za své předchozí album "My Bluegrass Heart" odnesl svoji patnáctou Grammy, rozhodl se pokračovat v poněkud náročnějším projektu. K natáčení "As We Speak" přizval dlouholetého spolupracovníka, kontrabasistu Edgara Meyera a dvojici indických muzikantů - hráče na tabla Zakira Hussaina a flétnistu Rakeshe Chaurasiu. Výsledkem tohoto spojení je dvanáctka kompozic na pomezí alternativního bluegrassu, newgrassu a world music. Okuste například na Fleckově YouTube.


Tip týdne

Fatoumata Diawara - London Ko
žánr: afro-pop / folk / mali blues

Fatoumata Diawara - London Ko
Fatoumata Diawara loni uhranula ostravské Colours a nyní se hlásí s novou deskou "London Ko". Na té plně rozvíjí spolupráci s dvojicí velmi známých kolegů. Podstatnou část songů s ní napsali a také produkovali frontman Blur Damon Albarn a francouzský hudebník Matthieu Chedid aka -M-. Oba uslyšíte na albu také zpívat a k nim se pak přidali ještě Angie Stone, M.anifest, Roberto Fonseca a Yemi Alada. Kam se v této společnosti zpěvačka z Mali posunula, zjistíte na jejím YouTube.


The Acacia Strain - Step Into The Light / Failure Will Follow
žánr: deathcore

The Acacia Strain - Step Into The Light, Failure Will Follow
Kapela The Acacia Strain platí za pionýry deathcoru. Na stejný den naplánovala vydání hned dvou studiových alb - "Step Into The Light" a "Failure Will Follow". Dle dosavadních recenzí je dílo, s jehož produkcí pomohl Randy Leboeuf, mistrovským kouskem. Každá z desek má své kouzlo a právě ten rozdíl mezi nimi má ukázat přívětivější tvář skupiny. "Obě nahrávky jsou neskutečné, každá ale z jiného důvodu. 'Step Into The Light' je bestiální a brutální, kdežto s 'Failure Will Follow' si dovedu představit sedět u ohně uprostřed lesa s lahví dobré whiskey v ruce," píše jeden z fanoušků v diskusi. Co na ně říkáte vy? Poslechněte si tady pár ukázek a o svůj názor se s námi podělte pod článkem.


Sub Focus - Evolve
žánr: d'n'b / dubstep / electro house

Sub Focus - Evolve
Anglický DJ Nicolaas Douwma, který již dvacet let vystupuje pod pseudonymem Sub Focus, navazuje na tři roky starou desku "Portals" novinkou "Evolve". V pořadí čtvrtou řadovku naplnil čtrnáctkou tanečních tracků, v nichž opět nechybí řada více či méně slavných hostů. Vedle sebe se tu tak objevují Frances, CamelPhat, Rhodes, Matrik, AR/CO, Gene Ferris, Dimension, MC ID, Pola & Bryson, Kelli-Leigh, Hayla, Culture Shock, Lowes a Johnny L. Do tance se můžete pustit na jeho YouTube profilu.


Esben And The Witch - Hold Sacred
žánr: post rock / alternativní rock

Esben & The Witch - Hold Sacred
Postrockoví Esben And The Witch z Brightonu o sobě po letech dávají opět vědět. Poslední studiovku "Nowhere" totiž vydali před drahnými pěti lety. Ta aktuální nese název "Hold Sacred" a zpěvačka a baskytaristka Rachel Davies o ní říká: "Změnilo se všechno a vlastně se nezměnilo vůbec nic. Současné trio, to je ta nejčistší esence naší kapely od jejího založení, a jsem na nás hrdá, že jsme zůstali tak silní a nevzdali se. Jsme jako malá podivná rodina, jejíž členové se navzájem podporují, a pak můžeme stvořit z temnoty cosi jako diamant zářící z bláta." Jako pilotní singl vyslali do světa alegorickou píseň "The Well". Ta má symbolizovat hlas odrážející se studny, volání z komnaty, zevnitř sebe sama. Najít a sebrat sílu vylézt a uniknout z temnoty, i když se to zdá nemožné. Video a další vizuály naleznete na YouTube profilu skupiny.


BomBarďák - Luděk
žánr: punk / ska / dětská hudba

Bombarďák - Luděk
Již pošesté rozdovádí děti svým mixem ska, punku a folku Michal Dalecký, Jirka Jelínek, Filip Nebřenský a Matěj Pospíšil, tedy formace BomBarďák. Na albu "Luděk" společně připravili celkem dvaadvacet písní, které natočili během jednoho týdne společně se zvukovým mistrem Adamem Pakostou. Připojili se k nim také stálá hostka kapely Johana Vavřínová, Adéla Polka, a dokonce i Hurvínek. Že to ve studiu nebylo úplně jednoduché, ale že tam zároveň panovala uvolněná atmosféra, zjistíte z popisu kolekce a z ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


V krátkosti

  • James Ellis Ford - The Hum
    Hudebník, producent a také člen Simian Mobile Disco a The Last Shadow Puppets, který produkoval alba Depeche Mode, Foals, Arctic Monkeys, Haim, Gorillaz nebo Kylie Minogue, to zkouší také sólově. Pro svůj debut nahrál deset skladeb ve stylu elektronického alternativního rocku. (bandcamp)

  • Parker McCollum - Never Enough
    Americký countryový zpěvák a hudebník z Conroe v Texasu svým minulým albem konečně prolomil americký žebříček a nyní se čeká, jak si povede jeho nástupce. Na pomoc mu přispěchal producent Jon Randall (Miranda Lambert, Dierks Bentley, Brad Paisley, Alison Krauss). (YouTube).

  • Keke Palmer - Big Boss
    Americká zpěvačka a herečka navazuje po šestnácti letech na svou prvotinu "So Uncool" desítkou písniček. Jejich produkce se ujal Tricky Stewart, známý ze spolupráce s Ciarou, Rihannou nebo Mariah Carey. (YouTube)

  • Bruce Cockburn - O Sun O Moon
    Kanadský písničkář, jehož písničky zpívají k.d. lang, Barenaked Ladies, The Rankin Family nebo Judy Collins, se po čtyřech letech hlásí s novým albem postaveným na blues rocku. (bandcamp)

  • Oval - Romantiq
    Německý projekt pohybující se na pomezí ambientu, elektroniky a glitche aktuálně reprezentuje již pouze Markus Popp. Pro nás stojí za povšimnutí, že mezi desítkou kompozic najdete i tři s českými názvy - "Touha", "Rytmy" a "Okno". (bandcamp)

  • Libby Rodenbough - Between The Blades
    Už jsou to tři roky co indiepopoví Mipso vydali svoji eponymní desku. Komu by chyběli, nechť nepřehlédne osmičku sólových písniček jejich zpěvačky a houslistky. (bandcamp)

  • Youngboy Never Broke Again - Richest Opp
    Americký rapper letos vydal už dvě řadová alba a stejně mu to nestačí: navrch teď přidává ještě jeden mixtape s celkem sedmnácti tracky. (YouTube)

  • Madison McFerrin - I Hope You Can Forgive Me
    Že jablko nepadá daleko od stromu, dokázala dcera Bobbyho McFerrina poprvé před čtyřmi roky ípíčkem "You + I". Nyní na něj navazuje plnohodnotným debutem. (YouTube)

  • Pete Francis - Ptrn Sky!
    Zakládající člen Dispatch vydává další sólové album. To je jeho prvním od roku 2010 a od odchodu z domovské kapely v roce 2019. Vyrovnává se na něm se svými stavy depresí, které ho doprovázejí celý život. Desku produkoval Scott Jacoby (Coldplay, Vampire Weekend). (YouTube)

  • R. Stevie Moore - On Earth
    Další z mnoha nahrávek amerického multiinstrumentalisty, zpěváka a skladatele, který je průkopníkem DIY přístupu a je nazýván kazetovým kmotrem. Na svědomí má asi čtyři sta alb, z nich mu třicet vyšlo oficiálně. Tohle je další z nich. (YouTube)

  • Jeff Carson - 448
    Je to něco málo přes rok, co tento svět opustil americký countryový zpěvák, který na hudební scéně působil na přelomu tisíciletí. V jeho archivu se našlo devět dosud nevydaných songů. (YouTube)

  • Eluvium - (Whirring Marvels In) Consensus Reality
    Americký hudebník Matthew Cooper mixující drone a ambient se po dvojalbu "Virga" pustil do nového konceptu s vlivem současné vážné hudby. (bandcamp)

  • Charlotte Cornfield - Could Have Done Anything
    Kanadská folková písničkářka se vrací. Čerstvé album produkoval Josh Kaufman. (bandcamp)

  • Heavens Edge - Get It Right
    Filadelfští hardroceři hlásí restart kariéry, kterou započali v roce 1987. Naposledy se studiově připomněli v roce 1998, kdy vyšla jejich sbírka demíček a rarit. Nyní se hlásí v plné síle a v původní sestavě, v níž chybí pouze tragicky zemřelý baskytarista GG Guidotti. (YouTube)

  • Jonny Polonsky - Rise Of The Rebel Angels
    Dvanáctá sólovka nevšedního amerického rockového kytaristy, zpěváka, skladatele, producenta a multiinstrumentalisty, jenž o sobě dal vědět výtečným psychedelickým songem "Wrong Dove". (YouTube)

  • Mike Gordon - Flying Games
    Americký basový kytarista a zpěvák, známý jako zakládající člen kapely Phish, vydává svůj šestý sólový počin ve spolupráci s Jarede Slomoffem. Sám si jej produkoval, výsledek smíchal držitel ceny Grammy Shawn Everett (Alabama Shakes, The War On Drugs). To nemusí být nuda. (YouTube)

  • Black Spiders - Can't Die, Won't Die
    Návrat Sheffieldských černých pavouků v podobě nefalšovaného, žhavého hard and heavy alba. (YouTube)

  • Devildriver - Dealing With Demons, Volume 2
    Desátá studiovka deathmetalové sebranky ze Santa Barbary. (YouTube)

  • Armin Van Buuren - A State Of Trance 2023
    Známý holandský DJ i letos sestavil trancovou kompilaci s více než padesáti tracky. (YouTube)

  • A R I Z O N A - A R I Z O N A
    Americká pop-rocková formace z New Jersey po čtyřech letech navazuje na svou druhou řadovku "Asylum". (YouTube)

  • The Amity Affliction - Not Without My Ghosts
    Osmá studiovka australské metalcorové bandy. (YouTube)

  • Savannah Conley - Playing The Part Of You Is Me
    Máte-li rádi folk rockové písničkářky, okuste prvotinu rodačky z Nashvillu. (YouTube)

  • Charlie Hall - Invisible Ink
    Bubeník The War On Drugs a jeho osm sólových novinek. (bandcamp)

  • Veil Of Maya - [M]Other
    Sedmé studiové album od americké metalcorové skupiny. (YouTube)

  • Bailey Zimmerman - Religiously
    Americký countryový zpěvák po loňském EP připravil plnohodnotný debut. (YouTube)

  • Cattle Decapitation - Terrasite
    Deathmetalová úderka ze San Diega je zpět. (YouTube)


    Dále vychází

    2Nd Face - Utopium
    Alfie Firmin - Absentee
    Ane Brun - Songs 2013
    Aoife O’Donovan - Age Of Apathy Solo Sessions
    Bc Camplight - The Last Rotation Of Earth
    Bohannons - Night Construction
    Bryan Adams - Pretty Woman - The Musical
    Circus Of Rock - Lost Behind The Mask
    Curse Of Cain - Curse Of Cain
    Daft Punk - Random Access Memories / 10th Anniversary
    Deante’ Hitchcock - Once Upon A Time
    Dom Corleo - On My Own
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: When Dream And Day Unite Demos
    Duskwood - The Last Voyage
    Exitium - Imperitous March For Abysmal Glory
    George Birge - Mind On You
    Godsnake - Eye For An Eye
    Golden Earring - Eight Miles High / Expanded Edition
    Harriet - The Outcome
    Heem - From The Cradle To The Game
    Che - Cc
    Chloe Gallardo - Defamator
    Iguana Death Cult - Echo Palace
    Island Of Love - Island Of Love
    Janaka Stucky - Ascend Ascend: Janaka Stucky Live In Seattle With Lori Goldston
    Jasonmartin (Fka Problem) And Harry Fraud - Family Tree
    Jeffrey Silverstein - Western Sky Music
    Kaytraminé [Kaytranada And Aminé] - Kaytraminé
    Kesmar - Always Chasing Rainbows
    Ky - Power Is The Pharmacy
    Little Hurt - Lovely Hours
    LP Giobbi - Light Places
    Lucy Liyou - Dog Dreams (??)
    Memorials - Music For Film: Tramps! & Women Against The Bomb
    Modern Age Slavery - 1901 I The First Mother
    Nat & Alex Wolff - Table For Two
    Nathan Xander - Three Waltzes
    Nighthawk - Prowler
    Niki - Nicole: Live At The Wiltern
    Njomza - Stages
    Overmono - Good Lies
    Pap Chanel - Paptivities
    Parker Millsap - Wilderness Within You
    Rahill - Flowers At Your Feet
    Roxy Gordon - Crazy Horse Never Died
    Sam Zalta (Of Bambara) - Memento Mori
    Scott Weiland - 12 Bar Blues (Digital Deluxe Edition)
    Screamachine - Church Of The Scream
    Scruffpuppie - If Jodi Could Breathe
    Seán Barna - An Evening At Marci Park
    Soft Cell - Non-Stop Erotic Cabaret…and Other Stories: Live
    Suarasama - Timeline
    Symphony Orchestra (Max Turnbull & Michael Rault) - Radiant Music
    Tears For Fears - The Hurting (40th Anniversary Edition)
    The Courettes - Boom! Dynamite (An Introduction To The Fabulous Courettes)
    The Rocker Summer - Shadowkasters
    The Rough & Tumble - Only This Far
    These Were Wires - These Were Wires
    Victoria Anthony - New Disaster
    Waterbaby - 22° Halo
    Waveform* - Antarctica
    Wila Frank - Black Cloud

    Vychází na vinylu:
    Active Force - Active Force
    Alfie Firmin - Absentee
    Alison Goldfrapp - The Love Invention
    Ane Brun - Songs 2013
    Archie Shepp - Kwanza (Verve By Request)
    Art Blakey - Art Blakey Big Band
    Bailey Zimmerman - Religiously
    Bc Camplight - The Last Rotation Of Earth
    Black Spiders - Can't Die, Won't Die
    Bohannons - Night Construction
    Bruce Cockburn - O Sun O Moon
    Cattle Decapitation - Terrasite
    Daft Punk - Random Access Memories / 10th Anniversary
    Dark Side Of The Moon - Metamorphosis
    Deicide - The Roadrunner Years
    Devildriver - Dealing With Demons, Volume 2
    Dorothy Ashby - The Rubáiyát Of Dorothy Ashby
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: When Dream And Day Unite Demos
    Dropkick Murphys - Okemah Rising
    Duke Ellington - Historically Speaking - The Duke
    Duskwood - The Last Voyage
    Emmylou Harris - Stumble Into Grace
    Esben & The Witch - Hold Sacred
    Fatoumata Diawara - London Ko
    Five Finger Death Punch - And Justice For None
    Godsnake - Eye For An Eye
    Heavens Edge - Get It Right
    Hot Mulligan - Why Would I Watch
    Charlotte Cornfield - Could Have Done Anything
    Iguana Death Cult - Echo Palace
    Jason Graves - The Order: 1886
    Jeffrey Silverstein - Western Sky Music
    Joji - Smithereens
    Jonas Brothers - The Album
    Ky - Power Is The Pharmacy
    Lauren Daigle - Lauren Daigle
    LP Giobbi - Light Places
    Lucy Liyou - Dog Dreams (??)
    Lynyrd Skynyrd - God & Guns
    Madison Mcferrin - I Hope You Can Forgive Me
    Mike Gordon - Flying Games
    Ministry - Animositisomina
    Moby - Resound Nyc
    Motörhead - Kiss Of Death
    Motörhead - Motörizer
    Nina Simone - Great Women Of Song
    Oval - Romantiq
    Overmono - Good Lies
    Rahill - Flowers At Your Feet
    Refore - Built To Nothing
    Rick Astley - Hold Me In Your Arms / Deluxe / Remastered
    Roxy Gordon - Crazy Horse Never Died
    Run-DMC - Tougher Than Letter
    Různí - Motown Collected Vol. 2
    Seán Barna - An Evening At Marci Park
    Suarasama - Timeline
    Sub Focus - Evolve
    Tears For Fears - The Hurting
    The Acacia Strain - Failure Will Follow
    The Acacia Strain - Step Into The Light
    The Courettes - Boom! Dynamite (An Introduction To The Fabulous Courettes)
    TheAcacia Strain - Step Into The Light
    Vangelis - Direct
    Waveform* - Antarctica

    EP:
    $uicideboy$ - Yin Yang Tapes: Summer Season (1989-1990)
    Cloudy June - 21St Century Princess
    Feral Family - Playtest
    Meghan Patrick - Greatest Show On Dirt
    Sadeyes - Glitchy

    Reedice:
    Acacia Strain - Failure Will Follow
    Acacia Strain - Step Into The Light
    Motörhead - Kiss Of Death
    Motörhead - Motörizer
    Rick Astley - Hold Me In Your Arms / Deluxe / Remastered

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
    Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
    Livin Free - Lost in the City 8/10
    Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
    Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
    Still Corners - Dream Talk 9/10
    Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
    Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
    girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
    Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
    Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Witch Hammer: Puberťáci v džískách po pětadvaceti letech (28.02.2024 09:34)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

    ALBUM TÝDNE 16/2024

    The Libertines
    All Quiet On The Eastern Esplanade

    Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Čt 18.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Pá 19.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu