shop.musicserver.cz
David Koller s ukrajinským Queens Orchestra zahájí Metronome Prague. Dámský orchestr vystoupí v Praze poprvé

David Koller s ukrajinským Queens Orchestra zahájí Metronome Prague. Dámský orchestr vystoupí v Praze poprvé

Vydáno: 19.04.2023 11:47 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Metronome Prague
David Koller a ukrajinský dámský projekt Queens Orchestra spojili síly a zahájí ve středu 21. června pražskou kulturní událost roku Metronome Prague. Akce s tímto speciálním projektem začne v 18 hodin na Moon stage na Výstavišti Praha a vstupenky na ni zakoupíte od středy 19. dubna, zpočátku v limitované edici 200 kusů za 690 korun za vstupenku.

"Zveme na koncert, který jsme připravili v kontextu mezinárodních událostí. Síly spojí hudebník David Koller se svojí kapelou a orchestr Queens, který nyní pobývá v exilu na území Polska. Jejich muži jsou zapojení do vzniklé situace a dámy pobývají mimo Ukrajinu. Jsme rádi, že jak ony, tak David Koller přijali pozvání a zahrají společně. Tento extra večer má zvláštní vstupenku, kterou si držitelé permanentek na Metronome mohou pořídit za zvýhodněnou cenu," říká promotér David Gaydečka. Výhodnější vstupenky seženete na www.metronome.cz.

David Koller vydal v únoru necelých osm let po předchozí desce "ČeskosLOVEnsko" nové album nazvané "LP XXIII". To obsahuje deset písní, v nichž se textařsky blýskl spisovatel Jáchym Topol, ale i Márdi z Vypsané fiXy, Jan Vávra, Matěj Belko, Michal Ambrož z Jasné páky nebo Patrik Hartl. "Stále se vyrovnávám s tím, že chci dělat něco novýho," říká David Koller.

David Koller na Metronome
© Metronome Prague
K něčemu novému dojde i na Metronome Prague, kde se díky jeho show propojí česká hudební scéna s tou ukrajinskou. Na pražském Výstavišti mu bude totiž sekundovat Queens Orchestra, tedy orchestrální projekt sedmnácti žen, které hrají pod taktovkou Oleksandry Korobkové na více než dvacet hudebních nástrojů pestrou škálu hudebních stylů od moderní klasické hudby přes jazz či rock po pop a další žánry.

"Společnou spolupráci Queens Orchestra a Davida Kollera nám nabídli organizátoři festivalu Metronome. Davidovu tvorbu jsem samozřejmě znala již dříve a vždy jsem ho považovala za vynikajícího hudebníka. Práce s Davidem je pro nás především novou a zajímavou zkušeností. V našem repertoáru jsou i díla v rockových aranžích, ale s rockovými muzikanty na tak vysoké úrovni jsme ještě nikdy nepracovaly. Jsem si jistá, že to bude úspěšná a kreativní spolupráce, která se později může rozvinout i ve vznik něčeho nového. Moc se na to těšíme," popisuje pro Metronome Prague zakladatelka a dirigentka Queens Orchestra Oleksandra Korobková. Dodala, že je to poprvé, kdy těleso vystoupí na mezinárodním festivalu, a těší se na to.

"S hudebnicemi jsme rády, že můžeme představit ukrajinský orchestr a ukrajinskou kulturu na slavném festivalu v Praze. Metronome je navíc šperkovnicí s nejznámějšími umělci z různých zemí a stylů. Vždy dojde na nová, zajímavá setkání, výměny hudebních zkušeností. To jsou věci, které podporují kreativitu, takže moc děkujeme za pozvání," poznamenala Oleksandra Korobková a zmínila se také o své válkou zmítané vlasti.

"Lidé jsou velmi unaveni tématem války na Ukrajině. Ve světě se samozřejmě dějí i jiné věci a Ukrajina už mnohdy nezaujímá první místo v evropském zpravodajství. Ale válka v naší zemi pokračuje. Během posledního měsíce zemřeli ve válce dva mí přátelé - hudebníci: talentovaný mladý dirigent a zpěvák. Když jsem přijela do České republiky na setkání s organizátory festivalu, všude jsem viděla ukrajinské vlajky. Jsem neuvěřitelně vděčná všem, kteří podporují naši zemi a kulturu v tak těžké době pro všechny. A ráda vyjádřím svou vděčnost prostřednictvím hudby a našeho vystoupení, které bude na Metronome Prague," sdělila.

Připomeňme, že sám zpěvák kapely Lucie, David Koller, se loni v dodávce vydal na slovensko-ukrajinské hranice pomáhat potřebným, humanitární pomoc vezl zejména dětem a rodinám s dětmi.

Brány Výstaviště se o zahajovací středě 21. června otevřou v 18 hodin, start hlavních koncertů je pak naplánovaný na 19:45 hodin. Středa 21. června odstartuje tímto unikátním večerem třídenní program šestého ročníku Metronome Prague 2023. V jeho programu si každý návštěvník najde to své. Kromě zahraničních jmen jako Jamiroquai, M83, ZAZ, Moderat, Aurora, Editors, J.I.D, Holly Humberstone, Tove Lo, White Lies, Riff Cohen, David Penn, Biig Piig, Kelvyn Colt, Mike Väth, Sir Chloe, Simon Doty, Frosti, Emily Burns a další, se představí i tuzemská a slovenská scéna - Jana Kirschner, Monkey Business se speciálním setem se členy J.A.R., Zrní, Supercrooo, Nylon Jail, Para, Něco něco, PSH s live bandem, Aiko, badfocus, Lazer Viking, Saténové ruky, Annet X, Bratři, Sawsane a mnoho dalších.

A Metronome Prague nebude o posledním červnovém víkendu tradičně jen o skvělé hudbě, ale nabídne pestrý doprovodný program Metronome Fair. Ten letos nese téma ODVAHA a ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií Metronome ukáže například unikátní realizaci ikonického, oscarového Vetřelce umělce H. R. Gigera, dá prostor neziskovým organizacím i ceněným umělcům, živě bude přenášet podcasty a myslí skrz hry a soutěže i na dětské návštěvníky.

Vstupenky na Metronome Prague aktuálně zakoupíte za 3 590 korun za tři dny pro dospělého. Jednodenní vstupenka pak vyjde na 2 290 korun. Vstupné pro děti do 12 let je 190 korun za tři dny, mládež 12 až 21 let zaplatí za tři dny 1 890 Kč. Zvýhodněné vstupné pak mají také zdravotně hendikepovaní. Příznivci rapové scény si mohou zakoupit jednodenní či třídenní permanentky na všechny koncerty.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- David Koller má před sebou poslední část turné k albu "LP XXIII", které má dvě nominace na Anděla. Láká na něj novým živým videem (17.03.2024 08:17)
- Metronome Prague přiveze držitelky Brit Awards 2024 The Last Dinner Party (05.03.2024 10:11)
- David Koller odchází z Lucie, kapela chce pokračovat i bez něj (05.02.2024 09:14)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (5-1) (01.02.2024 19:00)
- Michael Kiwanuka se vrací do Prahy. Na Metronome Prague přiveze čarovnou směs soulu, psychedelie, funku a gospelu (25.01.2024 10:58)
- Unikátní premiéra na Metronome Prague 2024: The Blaze přivezou nezapomenutelný zážitek pro oči i uši (19.01.2024 12:56)
- Milky Chance přivezou svůj hypnotizující groove na Metronome Prague 2024 (23.11.2023 11:54)
- Britští Kosheen oslaví 25 let na Metronome Prague 2024. Přivezou speciální narozeninovou show (13.11.2023 10:21)
- Video: David Koller je "Za hranou"... a ve vlaku (08.10.2023 09:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu