John Wolfhooker v klipu "Falling Down" vzdávají hold Kalifornii

06.03.2023 16:28 - Hana Bukáčková | foto: Alexandra Hrášková

Od prosince nás čtveřice John Wolfhooker v pravidelných měsíčních intervalech zásobuje novými songy z chystaného alba. Po "Addictionary" a "Free Your Mind" s Redzedem teď holoubci přicházejí s písní "Falling Down". Vzdávají v ní hold seriálu "Californication" a kapelám, jejichž kořeny sahají do Kalifornie.

"Nápad na skladbu vznikl z testovacího nahrávání mého zesilovače Marshall, který se zbytku kapely natolik líbil, že jsme jej dokončili. Demo se jmenovalo 'tojemarshall' a paradoxem tak je, že nakonec byly kytary nahrány na zesilovač Peavey," popisuje zákulisní proces vzniku skladby kytarista Rony Janeček. Jeho bratr bubeník Adrian k tomu dodává: "Seriál 'Californication' promlouval v určitých časových obdobích ke každému z nás, proto když zpěvák Martin přišel s tím, že s fotografem Rustym letí do Kalifornie, bylo víc než jasné, že musíme natočit záběry pro další singl".

A je to opět povedené dílko. Má to švih, drive, kadenci jak ze samopalu... Při poslechu na mě padá tak trochu krásná nostalgie a vynořují se vzpomínky na skupiny z nultých let. Video je podpořeno i textem, takže si píseň můžete zazpívat se svými miláčky. Klip má poutavé barvy, dobrý střih a dýchá z něj sluncem provoněná skejťácká atmosféra bezstarostného mládí, jisté dávky svobody a nezávislosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY