shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 6. týden 2023

Miley Cyrus stačily na dobytí českých rádií tři týdny, Calin a Viktor Sheen společně kralují albům

Vydáno: 15.02.2023 09:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Columbia Records

Za nezvykle krátkou dobu se Miley Cyrus probojovala do čela tuzemského rádiového žebříčku. K tomu, aby přeskočila všechny soupeře, jí s hitem "Flowers" stačila pouhá tři kola v éteru. Albové hitparádě dle očekávání vládnou Calin a Viktor Sheen se společnou novinkou "ROADTRIP".

Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Před dvěma týdny jednačtyřicátá, minule už devatenáctá a nyní první. Jízdu Miley Cyrus domácí rádiovou hitparádu lze bez přehánění označit jako spanilou. Vždyť obvykle našim dramaturgům trvá dlouhé měsíce, než v zahraničí úspěšné singly nasadí do nejvyšších rotací. Hit "Flowers", který zpěvačka adresuje svému bývalému manželovi Liamu Hemsworthovi, už předtím ovládl žebříčky v mnoha zemích světa, včetně USA a Velké Británie. Dělá tím skvělou reklamu svému novému albu "Endless Summer Vacation", které vyjde 10. března.

Sedmkrát vítězný Lewis Capaldi se v týdnu svého pražského koncertu dalšího vavřínu nedočkal, s "Forget Me" mu náleží stříbrná příčka. Na stupně vítězů se vrátili Chinaski, jejichž song "Měl bych si boty zout" se předtím ve společnosti tří nejhranějších ocitl naposledy v prosinci.

Po úspěchu na Grammy i Brit Awards si polepšil Harry Styles - zásluhou "As It Was" získal k dobru tři místa, a patří mu bramborový post. Ještě razantněji poskočila Rihanna, o které se v posledních dnech hodně mluvilo v souvislosti s jejím vystoupením o poločasové pauze Super Bowlu a odtajněním těhotenství. S filmovou "Lift Me Up" se z třiatřicítky přesunula na číslo šest.

Nejlépe umístěná novinka startuje vysoko, na osmnáctce. Postaralo se o ni berlínské duo producentů Twocolors s písní "Heavy Metal Love". Taneční hudbu zastupují také Tiësto a vycházející kanadská hvězda Tate McRae s "10:35" na čtyřicáté třetí příčce.

Liberečtí ATMO Music a Sebastian se už poněkolikáté spojili ve skladbě "C'est la vie", která začíná jako padesátá sedmá nejpřehrávanější. Dvaaosmdesátý řádek obléhá písničkář RODAN, který s "Introvert Party Club" usiloval o úspěch v nedávno konaném národním kole Eurovize.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Lewis Capaldi - Forget Me
  3. Chinaski - Měl bych si boty zout
  4. Harry Styles - As It Was
  5. Kryštof - Co bude pak
  6. Rihanna - Lift Me Up
  7. Ed Sheeran - Celestial
  8. Felix Jaehn feat. Ray Dalton - Call It Love
  9. Mirai - Vedle tebe usínám
  10. Rat City feat. Audun Haukvik - Lucky Luke


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Když se spojí dva fenomény současnosti, nemůže z toho být nic jiného než první místo albového žebříčku. Calin i Viktor Sheen se v posledních letech těší masivní podpoře posluchačů, která jejich sólové počiny týden co týden drží na špici domácího žebříčku. Společné album "ROADTRIP" proto logicky startuje na vrcholu pořadí a dost možná bude trvat delší dobu, než se najde nějaký přemožitel. Výmluvný je i pohled do hitparády digitálních singlů - v top desítce totiž songy z této nahrávky zabraly hned devět pozic, vklínila se mezi ně pouze Miley Cyrus s "Flowers". V říjnu oba na Spotify nejposlouchanější čeští interpreti vystoupí v pražské O2 areně, kde desku pokřtí.

Vedle triumfující novinky se Sheen v top ten udržel i s trojicí svých předešlých studiovek: druhý je s "Příběhy a sny", osmý s titulem "Černobílej svět" a na desítce najdeme jeho "Barvy". Čtyři zářezy mezi elitou, to se rovná husarskému kousku. Calin boduje coby "POPSTAR" na čtyřce, takže pod pěti z deseti nejžádanějších položek jsou podepsáni tito dva umělci.

PTK si po minulém zlatu s "Golden Hill" pohoršil na číslo tři. O druhou novinku elitní společnosti se postaral slovenský Samey se svou čtvrtou řadovkou "Slzy ulic". Mezi převážně rapovými hosty v čele s Rytmusem nebo Separem najdeme také jméno popového Adama Mišíka.

Prapor zahraničního mainstreamu drží pouze šestí Måneskin se třetí studiovkou "Rush!" a devátý Harry Styles zásluhou "Harry's House", alba roku dle akademie Grammy. Posluchači zaznamenali také úspěch Beyoncé, která získala na udílení prestižních cen hned čtyři pozlacené gramofónky. S opusem "Renaissance" poskočila hned o třicet dva míst výše, na současnou devětatřicítku.

Top 10 - alba:
  1. N Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. PTK - Golden Hill
  4. Calin - POPSTAR
  5. N Samey - Slzy ulic
  6. Måneskin - Rush!
  7. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Harry Styles - Harry's House
  10. Viktor Sheen - Barvy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia U2 Kabát Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu