Vlkodlaci Powerwolf gratulují Alice Cooperovi k 75. narozeninám pokorným coverem "Poison"

05.02.2023 18:14 - Jiří V. Matýsek | foto: Tereza Váchová / musicserver.cz

Otec shock-rocku a inspirace pro mnohé metalisty Alice Cooper oslavil v sobotu 4. února své pětasedmdesáté narozeniny. Gratulací a přání všeho nejlepšího je plný Twitter, někteří muzikanti se rozhodli poděkovat vlastní verzí některé z jeho písní. Třeba jako i v našich končinách populární němečtí powermetalisté Powerwolf.

Kapela známá zejména svou stylizací do vlkodlaků a efektními koncerty si pro předělávku vybrala Cooperův největší hit, "Poison". Ten v původní verzi vyšel na desce "Thrash" z roku 1985 a i po těch letech je to pořád skvělá skladba, která moc nezestárla.

K songu ale němečtí metalisté přistoupili přece jen možná až příliš pokorně. V hudebním doprovodu najdeme změn jenom pomálu - celkově zvuk působí mohutněji, ale příliš vlastních nápadů Powerwolf nepřinesli, všechny zásadní prvky zůstávají na svém místě. Vokál Attily Dorna je pochopitelně posazený jinak. K písni se to hodí, celkový dojem je ale až příliš uctivý. Jako bychom poslouchali původní verzi, která ale zní nějak divně. U předělávek přece jen očekávám trochu více vlastní invence... Tady je výsledek jen lehce nadprůměrný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY