Orbital v singlu "Are You Alive?" reflektují konce vztahů

02.02.2023 19:51 - Dan Hájek | foto: Kenny McCracken

Jak jsme již avizovali, desáté řadovky Orbital "Optical Delusion" se dočkáme již ve druhé polovině února. Aktuálně na ni duo láká singlem "Are You Alive?", který přebírá štafetu po chytlavém odvazu "Ringa Ringa (The Old Pandemic Folk Song)" (oba k poslechu níže).

Paul Hartnoll vzpomíná, že čerstvá ochutnávka byla původně koncipována jako instrumentální track, avšak čím více ji se svým bratrem Philem poslouchali, tím více zjišťovali, že by jí slušel nějaký křehký vokál. Ke spolupráci nakonec oslovili Penelope Isles, jejich zpěvačka Lily Wolter přišla s nápadem na lehce kousavý text o rozpadu vztahu a skladba se díky tomu musela i drobet přepracovat.

"Are You Alive?" je symbolickým návratem k rozpoznatelnému zvukovému designu Hartnollových, v němž se usídlilo hned několik vsuvek, které přinesli Lily & spol. Album "Optical Delusion" bude navazovat na skoro pět let staré "Monsters Exist" a máme očekávat nejenom pouhou retrospektivu jejich typických tvůrčích přístupů. Nahrávka bude k dispozici taktéž v Dolby Atmos mixu.

Připomeňme, že připravovaná deska vyjde v pátek 17. února a přinese v základu tuto desítku kompozic: Ringa Ringa (The Old Pandemic Folk Song) (feat. The Mediaeval Baebes), Day One (feat. Dina Ipavic), Are You Alive? (feat. Penelope Isles), You Are The Frequency (feat. The Little Pest), The New Abnormal, Home (feat. Anna B Savage), Dirty Rat (with Sleaford Mods), Requiem For The Pre Apocalypse, What A Surprise (feat. The Little Pest), Moon Princess (feat. Coppe). Rozšířená deluxe edice bude navíc obsahovat tři bonusové tracky, konkrétně "The Crane" (znovu s Dinou Ipavic), "Year Of The Bat, a "Lost In Time".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY