Panic! At The Disco po téměř dvaceti letech na scéně končí

26.01.2023 11:12 - Ondřej Kocáb | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Američtí Panic! At The Disco, respektive její již nějaký čas jediný stálý člen Brendon Urie, to balí. Rodák z Las Vegas se o informaci podělil prostřednictvím sociálních sítí. Nestojí za tím však žádné problémy, naopak ho čekají příjemné starosti s přírůstkem do rodiny.

"Byla to pekelná cesta. Nikdy bych si nemyslel, kam až se obyčejný kluk z Las Vegas může dostat. Navštívili jsme tolik míst na světě, našli si spoustu nových přátel. Někdy musí cesta skončit, aby mohla začít nová. Snažili jsme se nechat si to pro sebe, i když někteří z vás už to možná slyšeli... Sarah a já čekáme miminko! Těším se na toto další dobrodružství. Proto se chystám tuto kapitolu svého života ukončit a soustředit se na svou rodinu," prozradil muzikant v příspěvku.

"Děkujeme vám všem za vaši obrovskou podporu v průběhu let. Seděl jsem tu a snažil se vymyslet dokonalý způsob, jak to říct, a opravdu nedokážu slovy vyjádřit, jak moc to pro nás znamenalo. Ať už jste tu od začátku, nebo nás teprve objevujete, bylo nám potěšením nejen sdílet pódium s tolika talentovanými lidmi, ale také s vámi sdílet náš čas," uzavřel Urie.

Nejedná se však o okamžitý konec. Fanoušci v Evropě si mohou ještě naposled poslechnout písně kapely na "Viva Las Vengeance Tour" k její loňské stejnojmenné desce. Na turné Urieho doprovodí Michelle Shin (housle), Jake Sinclair (kytara, vokály), Mike Viola (kytara) a Rachel White (baskytara). Start rozlučkové šňůry je naplánován na 20. února ve Vídni, poslední koncert tato sestava odehraje 10. března v Manchesteru.

Formaci v roce 2004 založili Brendon Urie, Ryan Ross, Spencer Smith a Brent Wilson. Úspěch přišel hned o rok později s debutem "A Fever You Can't Sweat Out". Jen v USA se desky prodalo přes dva miliony kopií, k čemuž pomohly i hitové singly "Lying Is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off" a "I Write Sins Not Tragedies". Nahrávka nakonec v žebříčku Billboard vystoupala až na 13. místo.

Ze skupiny, jež se žánrově měnila s každým albem, od třetí desky zbylo jen duo Urie-Smith. Pátá řadovka "Death of a Bachelor", šestá "Pray for the Wicked" a také poslední "Viva Las Vengeance" byly v podstatě už Urieho sólovky. Největší úspěch si připsal hit "High Hopes", jenž to dotáhl až na čtvrté místo v Billboardu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY