Motörhead v "Greedy Bastards" ukazují vztyčený prostředníček všem politikům

01.02.2023 07:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Už za necelý měsíc, konkrétně 24. února, vyjde rozšířená verze poslední desky Motörhead "Bad Magic". Pod názvem "Seriously Bad Magic" (koupíte i v našem shopu!) se posluchači navíc dočkají živáku z Japonska, zvukového záznamu rozhovoru s Lemmym a rovněž podložky pro vyvolávání duchů v podobě Lemmyho basového aparátu, který vešel ve známost jako Murder One. Samotná poslední studiovka bude rozšířena o dvě nevydané skladby, které jsou už nyní k dispozici k poslechu. Po typicky motörheadovské vypalovačce "Bullet In Your Brain" je tu poněkud překvapivě balada s názvem "Greedy Bastards".

"Nikdy neuvidíte politika, který by dodržel slib. Nikdy neuvidíte politika, který by nelhal. Ani mezi Zelenými. Je to hovadina, všechno je pod kontrolou. Chtějí, abys dělal to, co říkají oni, protože to, co řeknou, je lepší než to, co říká někdo jiný. Ne, není! Měl bys být věrný sám sobě, měl bys dělat to nejlepší, co dokážeš. Měl by ses snažit o to, aby byl svět lepší místo jen proto, že v něm můžeš být. Ne ho vysávat, měl bys se snažit ho zlepšit, měl bys mu dávat. Všichni politici jsou sráči," nebere si servítky Lemmy v úvodní mluvené pasáži skladby "Greedy Bastards". Ta je pomalou, posmutnělou baladou o hroutícím se světě. A charisma, které jde v muzikantově stárnoucím hlase stále slyšet, pasuje k těmto upřímným slovům naprosto ideálně.

Pádná slova doprovází i animovaný videoklip, který politiky, ony titulní lakomé bastardy, zobrazuje jako děsivé karikatury, kteří se přes obrazovky televizí snaží lidstvo oblbnout sladkými řečičkami, aby je pak uškrtili svýma krvavými rukama, když už se sami nezadusí ve znečištěném světě. Své místo v klipu, který režírovala Natalia Jonderko Śmiechowicz, pochopitelně našel i ikonický Lemmy Kilmister a dva jeho spoluhráči z poslední inkarnace slavné kapely, Phil Campbell a Mikkey Dee.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY