David Koller zpívá v písni "Nazí do kaktusů" o tom, že mu svobodu nikdo nevezme

13.01.2023 14:00 - Hana Bukáčková | foto: Jonáš Hrdý

David Koller vydal na silvestra další singl z chystané desky. Je opět trochu pichlavý, jak názvem, tak obsahem. Tenhle muzikant zkrátka zůstává takový, jakého ho známe a máme rádi.

Hudbu k písni "Nazí do kaktusů" složil Michal Pelant, text napsal Márdi z Vypsané fiXy. Pánové se přesně trefili do zpěvákova zajetého repertoáru. Nechybí rýpanec do politiky - mimochodem skvěle načasovaný do doby konání prezidentských voleb.

Koller si v novince pochvaluje, že "svoboda je u něj doma". Žene ho dopředu celý život a nikdo mu ji nemůže vzít. Ani vláda. Líbí se mi revolta: "Nazí do kaktusů, nazí do rámusu, nazí do chaosu." Je to symbol okamžiku, kdy se člověk nebojí a vrhá se střemhlav do neznáma, aby rozčeřil vody.

Song doprovází animovaný klip, kterého se ujal režisér a animátor Martin Aaron Hořínek. Je natočen nezvykle vertikálně. Základ tvoří figurka, která mění svoji vizáž, pohlaví a oblečení. Prostor zde dostali i politici Zeman, Babiš, ale i Havlisti. Sám Koller na svých sociálních sítích uvádí: "V našem posledním klipu jsme obsadili i kandidáta na Hrad za stranu StB. Porevoluční kartel Koller, Klus a Kalousek znovu zasahuje!"

"Nazí do kaktusů" je takový protestsong. Klip je barevný jako celá společnost a zdůrazňuje, že je jedno, jaký kdo je, ale není proč se bát projevit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY