Pohled do českých hitparád - 48. týden 2022

Yzomandias a Nik Tendo drží prvenství v albovém žebříčku, v patách jim jsou Rest a DJ Wich

Vydáno: 09.12.2022 15:46 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Milion+

V čele albové hitparády setrvali posledně vítězní Yzomandias a Nik Tendo, z druhého místa jim navíc kryje záda další silná rapová dvojice ve složení Rest & DJ Wich. Do vedení rádiového žebříčku se po týdenní pauze vrací Lewis Capaldi se skladbou "Forget Me".

Lewis Capaldi - Forget Me
© Universal Music
RÁDIA - Minule si prvního místa v éteru užívali Chinaski s písničkou "Měl bych si boty zout", tentokrát se ale do čela vrátil šampion zpřed dvou týdnů Lewis Capaldi. S "Forget Me" si zapisuje druhé prvenství. Singlovému žebříčku už skotský písničkář kraloval také ve Velké Británii, kde se song stal jeho třetím hitem #1.

Parta kolem Michala Malátného se přesunula na dvojku, třetí a čtvrté místo zůstalo neměnné - sídlí tam Marshmello a Khalid s "Numb" a Fil Bo Riva zásluhou "Running In Circlces". V top pětce nechybějí ani Mirai s rádiovou trvalkou "Vedle tebe usínám".

Staronovým jménem první desítky je německý muzikant Nico Santos, jehož "Weekend Lover" po předešlé jedenáctce poskočil na šťastnou sedmičku. Jeho krajan Kamrad se s "I Believe" do této společnosti vměstnal premiérově, patří mu právě číslo deset.

Novinky tentokrát ve stomístném pořadí najdeme jen dvě. O tu výše postavenou se postarali brazilský producent Alok, jeho britský kolega Sigala a Ellie Goulding, která písni "All By Myself" propůjčila svůj hlas. Společně si to namířili na třiašedesátou pozici. Sváteční Lucie Bílá startuje s "O Vánocích" jako devadesátá pátá.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lewis Capaldi - Forget Me
  2. Chinaski - Měl bych si boty zout
  3. Marshmello feat. Khalid - Numb
  4. Fil Bo Riva - Running In Circles
  5. Mirai - Vedle tebe usínám
  6. Kryštof - Co bude pak
  7. Nico Santos - Weekend Lover
  8. Alvaro Soler feat. Topic - Solo para ti
  9. Ed Sheeran - Celestial
  10. Kamrad - I Believe


Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
© Milion+
ALBA - Před týdnem stanuli na jedničce a i tentokrát si poradili se všemi soupeři. Yzomandias i Nik Tendo se co do popularity řadí k absolutní špičce současné české rapové scény, a tak se úspěchu společné desky "Kruhy & vlny" nelze divit. K nahrávce se váže pikantní informace týkající se jejího vzniku - hotová prý byla už před dvěma lety, pak se ale interpreti rozhádali a vydání muselo počkat do té doby, než se usmíří.

Na dvojce startuje další významná dvojice ze stejného žánru. Rest a DJ Wich pojmenovali svoje album "Tlak" a umístili na něj hned osmnáct songů. Mezi hosty jsou jména jako Kato, 7krát3 nebo Michajlov.

Kompletní medailový úspěch domácího rapu podtrhuje bronzový Viktor Sheen, jehož "Příběhy a sny" patřily k bestsellerům už loňských Vánoc a tento rok je tomu obdobně. Na Kabát s deskou "El Presidento" zbyly tentokrát nepříliš populární brambory.

S blížícími se svátky tradičně roste zájem o kolekci "Christmas" Michaela Bublého. Z minulé čtrnáctky se kanadský zpěvák posunul na osmičku. Zaútočí v příštích kolech třeba až na stupně vítězů? Nechme se překvapit.

Mimo novinky na druhém místě zasáhla do elitní stovky ještě jedna další. Postaral se o ni interpret i producent v jedné osobě Totally Nothin, který se hlásí k hudbě na pomezí rapu a punku. S deskou "Noční můry!" boduje jako dvaašedesátý.

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny
  2. N Rest & DJ Wich - Tlak
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Kabát - El Presidento
  5. Calin - POPSTAR
  6. Taylor Swift - Midnights
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Michael Bublé - Christmas
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Smack - Chimera Nekonečno

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 48. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Chinaski startují oslavy třiceti let. Pro fanoušky spouštějí kanál na Herohero a chystají další dárky (24.04.2024 13:39)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe