Flamengo Reunion Session - Live

Flamengo Reunion Session ukazuje na záznamu "Live" životnost pět dekád starého materiálu

Vydáno: 03.11.2022 17:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek | foto: Mia Ferres

Návrat legendárního Flamenga v podobě skupiny Flamengo Reunion Session jistě zahrál na ty správné struny v srdcích milovníků bigbítu. Jak se ale ukazuje, není to projekt jen nostalgický, lákající pamětníky. Velmi hojné koncertování si žádá i završení v podobě živého záznamu. Muzikanti ho nazvali jednoduše "Live".

7/10

Flamengo Reunion Session - Live

Vydáno: 7.10.2022
Celkový čas: 54 minut

Skladby: Týden v elektrickém městě, I Am The Walrus, Skellington, Too Much Love Is a Bad Thing, The Wrong Time, Introdukce, Rám příštích obrazů, Já a dým, Chvíle chvil, Stále dál, Kuře v hodinkách

Vydavatel: Supraphon

Flamengo Reunion Session, to jsou dva původní členové sestavy, která dala československému bigbítu legendární desku "Kuře v hodinkách", kytarista Pavel Fořt a basista Vladimír "Guma" Kulhánek. Na pódiu je doplnili zkušení muzikanti Jan Holeček (Blues Band Luboše Andršta, Energit a tak dále), Jiří "Zelí" Zelenka (Krausberry, Žlutý pes, Bratři Ebenové, Etc…) a Vladimír "Boryš" Secký (spolupráce mimo jiné s Karlem Gottem).

Zpočátku se formace soustředila na repertoár Flamenga z let 1970 a 71, tedy z období, které předcházelo nahrávání "Kuřete v hodinkách". Na něj ve vší celistvosti došlo letos, v období, kdy "Kuře" slaví padesát let od svého vzniku. Samotné živé album - vzniklo během dvou koncertů v pražské Malostranské besedě - je tak ve výsledku ochutnávkou obou fází Flamengo Reunion Session. Prvních pět skladeb z jedenácti pochází z období před slavnou deskou, zbytek přináší vydatnou ochutnávku právě z "Kuřete v hodinkách".

Set otevírá raritní kus "Týden v elektrickém městě", první společná píseň Flamenga a Vladimíra Mišíka, a navazuje na něj výběr z dobových rockových coverů. Znějí tu tak The Beatles i Spooky Tooth, vše oděné do flamengovského, téměř prog-rockového zvuku. Rozepisovat se o kvalitách zbývajících songů by bylo nošení dříví do lesa. Zpěvák a hammondkář Holeček si Mišíkovy (respektive Khuntovy) party upravil sám pro sebe, dodal jim svou vlastní energii, rockově ostrou v závěrečné "Stále dál" i posmutnělou v baladě "Já a dým".

Škarohlídi mohou protestovat, že "to není Mišík", nelze si však myslet, že by bylo Holečkovou snahou obouvat pomyslné boty zmíněných zpěváků. Materiál pojal po svém a výsledku to sluší. Výkony ostatních muzikantů jsou rovněž skvělé, živé provedení skladeb jasně ukazuje nadčasovost tohoto hudebního materiálu i po pěti dekádách.

Chválu si zaslouží i dynamický zvuk, který nechává nástrojům prostor a neskrývá žádný důležitý detail. Škoda jen, že někdy potlesk diváků mizí do ticha a následná kompozice se pak z ticha opět vynořuje. Trochu se tím přerušuje flow koncertního záznamu.

Výsledná necelá hodinka - jakkoliv povedená - působí chtě nechtě jako výsek z vystoupení a nedaří se jí úplně navodit celistvý dojem. O to lákavěji ale album "Live" Flamengo Reunion Session působí, přímo totiž vybízí k tomu dát si tuhle kapelu skutečně naživo a ne jenom ze záznamu.

P. S.: Desku muzikanti pokřtí v neděli 6. listopadu v Lucerna Music Baru. Zazní kompletní "Kuře v hodinkách" a skupina si přizvala spoustu hostů - podpořit ji přijdou například Peter Lipa, Marek Eben nebo Pavel Skála. Jméno kmotra nahrávky zůstává malým překvapením.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Reeditovaný "Špejchar 1969-1991" nic nového nepřináší, stále je to ale nejlepší dostupné shrnutí tvorby Vladimíra Mišíka (27.08.2023 09:00)
- Naživo: Billy F. Gibbons & The BFG's dali Praze pocítit vůni Ameriky (28.06.2023 12:00)
- Fotogalerie: Billy F Gibbons v O2 universu snoubil vůni texaské whiskey s čirou muzikantskou radostí (27.06.2023 09:27)
- Rozhovory: Ricardo Delfino (Top RoofTop Fest) - Po letech jsem zmlsaný a koncert si nejlépe užiju v zákulisí (20.06.2023 08:00)
- Na karlovarském náměstí ožijí sedmdesátky, Flamengo s "Kuřetem v hodinkách" či soudobí psychedelici Madhouse Express (06.06.2023 09:49)
- Před Billy F. Gibbonsem, zpěvákem a kytaristou ZZ Top, zahraje v Praze Flamengo Reunion Session písně z desky "Kuře v hodinkách" (31.05.2023 13:56)
- Fotogalerie: Československý beat-festival potřetí, naposledy, ale zato s grácií (18.10.2022 09:21)
- Československý beat-festival proběhne potřetí a naposledy (09.10.2022 12:25)
- Video: Flamengo Reunion Session slaví 50 let alba "Kuře v hodinkách" klipem k titulní písni i rozsáhlým turné (25.02.2022 12:58)
- Naživo: Akce jako BlueFest Online dávají naději, že se věci obracejí k lepšímu (09.05.2021 09:37)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe