shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 38. týden 2022

Mirai poosmé vítězí v českých rádiích, Jelen prosí už rok a půl o "Ještě jednu noc"

Vydáno: 28.09.2022 18:04 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Martin Bambušek / musicserver.cz

Tuzemské hitparády nehlásí žádné dramatické změny. Éteru i nadále vévodí Mirai s hitem "Vedle tebe usínám" a do čela albového pořadí se vrátil Viktor Sheen s nahrávkou "Příběhy a sny". Zásluhou očekávaného koncertu v našem hlavním městě se do top desítky podíval Machine Gun Kelly.

Mirai - Maneki Neko
© Universal Music
RÁDIA - Písnička "Vedle tebe usínám" ani po třiceti týdnech v žebříčku neztrácí na hranosti. Na první místo se dostala celkově poosmé, a navíc potřetí v řadě. Pro skupinu Mirai jde o jednoznačně nejúspěšnější singl z loňské řadovky "Maneki Neko", protože předešlé kousky "Volám", "Yesterday" nebo "Lítám (Davidovi)" se na stupně vítězů neprobojovaly.

Stříbrný zůstal Ed Sheeran, který si u nás se songem "2Step" vede lépe než ve většině dalších zemí. Na pomyslnou medaili si sáhl už jen ve Finsku, Švédsku a na Ukrajině. Doma ve Velké Británii uzmul devátou příčku a v USA se zastavil na osmačtyřicáté řádce. Fanoušci jistě vědí, že pátá vlaštovka z alba "=" existuje v sólové verzi i jako spolupráce s rapperem vystupujícím jako Lil Baby.

Marek Ztracený si jakožto "Originál" polepšil ze čtyřky na trojku, a nechal tak za svými zády další velké zahraniční hvězdy. Z deváté pozice na čtvrtou povyskočili Imagine Dragons zásluhou "Sharks" a v top pětce nechybí ani Harry Styles s písní "As It Was", se kterou v létě hned pětkrát zvítězil.

Raritou elitní desítky je skladba "Ještě jednu noc" od kapely Jelen. Singlového vydání se dočkala v březnu 2021 a od té doby v éteru nepřetržitě boduje již třiasedmdesát týdnů, většinu z nich v top ten. Tento týden výčet deseti nejpřehrávanějších hitů uzavírá.

Novinky se urodily hlavně na zahraniční scéně. Tu nejvýše umístěnou - "Remind Me" - obstaral britský hudebník Tom Grennan na šestatřicítce. David Guetta a Bebe Rexha se s "I'm Good (Blue)" umístili o dvě příčky níže. Alok, Ella Eyre, Kenny Dope a Never Dull společně vyplodili taneční track "Deep Down", jenž začíná jako pětapadesátý. Německý producent Robin Schulz využil v "Sun Will Shine" emotivního hlasu Toma Walkera, což přineslo oběma umělcům šedesátou šestou řádku.

Českou novinkovou stopu má na svědomí Paulie Garand, který v "All My Life" zopakoval úspěšnou spolupráci s Milanem André Boromellem z hitu "Reason". Singl z rapperovy nové desky "AMONIT", která vyjde v říjnu, obsadil v prvním týdnu devadesátou druhou pozici.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - Vedle tebe usínám
  2. Ed Sheeran - 2Step
  3. Marek Ztracený - Originál
  4. Imagine Dragons - Sharks
  5. Harry Styles - As It Was
  6. Måneskin - Supermodel
  7. Kryštof - Co bude pak
  8. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  9. Black Eyed Peas feat. Shakira & David Guetta - Don't You Worry
  10. Jelen - Ještě jednu noc


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Viktor Sheen se vrací na piedestal. Loňské album "Příběhy a sny" triumfovalo naposledy v osmém týdnu tohoto roku, jedničku tedy dobývá zpět po více než půlročním čekání. Během té doby si však taktéž vedlo výborně, povětšinou okupovalo druhé nebo třetí místo. Pravidelní čtenáři navíc vědí, že rapper má v top ten dlouhodobě pevně zakotvené hned tři nahrávky - na šestce a sedmičce bodují tituly "Černobílej svět" a "Barvy".

Tím, kdo Sheena v uplynulých měsících nejčastěji připravoval o vítězství, byl Calin. Deska "POPSTAR" se za sedmadvacet kol v hitparádě dočkala prvenství už šestnáctkrát, to zatím poslední si připsala v srpnu. Nyní se brněnský interpret posouvá z minulé trojky na dvojku.

Pomyslnou velkou trojici idolů dnešní mládeže završujeme s bronzovou příčkou, na kterou se dostal Yzomandias. Nová verze jeho letošního mixtapeu "J. Eden E-Gen" nese název "J. Eden E-G3n" a podtitul "freekarlo edition" odkazující ke slovenskému rapperovi Karlovi, vězněnému za pašování drog. Po startu na trojce a minulé osmičce se nyní znovu podívala na stupně vítězů.

Před týdnem triumfující Ozzy Osbourne své postavení neuhájil a s "Patient Number 9" se propadl na stále solidní čtvrtou příčku. Po pražském koncertu (přečtěte si report) si razantně polepšil Machine Gun Kelly, jehož "mainstream sellout" zamířil ze třicítky na číslo osm. Na devítce následují Mirai, kteří s "Maneki Neko" díky vystoupení v O2 areně také poskočili nahoru, i když jen o tři místa.

Za nemilé překvapení lze označit skutečnost, že do top stovky nepronikla žádná novinka. V září přitom čerstvé hudby vychází víc než dost, o čemž svědčí i náš pravidelný přehled.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. Calin - POPSTAR
  3. Yzomandias - J. Eden E-G3N (#freekarlo edition)
  4. Ozzy Osbourne - Patient Number 9
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Viktor Sheen - Barvy
  7. Harry Styles - Harry's House
  8. Machine Gun Kelly - mainstream sellout
  9. Mirai - Maneki Neko
  10. Olivia Rodrigo - Sour

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 38. týden najdete na stránkách IFPI zde

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Video: Mirai zpívají v "nespíš" o jednom nevydařeném románku (07.02.2024 18:13)
- Video: Podívejte se na celý koncert Calina a Viktora Sheena z O2 areny (06.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu