The Smashing Pumpkins chystají rockovou operu "ATUM". Postupně ji zveřejní formou podcastu

20.09.2022 15:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Martha's Music

Chicagští alternativní rockeři The Smashing Pumpkins oznámili následovníka dva roky starého alba "Cyr". A nebudete to jen nějaká obyčejná studiovka. Novinku s názvem "ATUM" totiž kapela kolem Billyho Corgana označuje jako "rockovou operu ve třech aktech". Nabídne celkem 33 skladeb a měla by navázat na zásadní alba Dýní "Mellon Collie And The Infinite Sadness" (1995) a "Machina / The Machines Of God" (2000).

Ani samotné zveřejňování písní z nahrávky nebude pojato úplně tradičně. Všech třiatřicet skladeb bude jedna po druhé, chronologicky odhalováno prostřednictvím podcastu "Thirty-Three With William Patrick Corgan" (k dispozici je například na Spotify nebo Apple Podcasts) až k finálnímu vydání v dubnu následujícího roku.

Celé ambiciózní dílo tehdy vyjde jako vinylový box, který ke 33 zveřejněným písním přidá další desítku, která ale nebude v podcastu diskutována. K dispozici jsou nyní dvě epizody zmíněného pořadu, v nichž si můžete poslechnout skladby "ATUM" a "Butterfly Suite". Na svůj YouTube profil skupina rovněž zavěsila píseň "Beguiled". Tu poslouchejte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY