Českého slavíka koupila TV Nova. Na předávání zahraje i Lucie

16.09.2022 09:01 - Josef Martínek | foto: TV Nova

Loňský návrat Českého slavíka přinesl nová jména vítězů, ale i kontroverzi spojenou se jménem Karla Janečka, který vzal zavedenou soutěž pod svá křídla. Tento podnikatel letos vzhledem ke svým prezidentským ambicím v anketě nijak nefiguruje, pořádání se zhostí televize Nova, která získala práva na pořádání této ankety.

Český slavík 2022
© TV Nova
Hlasování o nejoblíbenější české interprety již odstartovalo a potrvá do konce října. Své favority můžete podpořit ve formuláři na stránkách Novy, a to v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina, Hip hop a rap a Objev roku. Vybrat lze až šest jmen na sekci, přičemž každý z umělců od vás může získat maximálně jeden bod. Výjimkou je klání objevů, v němž se rozhoduje mezi finálovou trojicí ve složení Annet X, Calin a We Are Domi.

Anketa letos slaví šedesát let od svého vzniku. Rekordmany v počtu vavřínů zůstávají v hlavních kategoriích Karel Gott, Lucie Bílá a skupina Kabát. Poprvé bude letos někdo z hudebníků uveden do nově vyhlášené Síně slávy.

Výsledky se dozvíme během slavnostního galavečera v přímém přenosu na Nově 12. listopadu. Moderování se znovu zhostí Ondřej Sokol a Aleš Háma, vystoupit mají obhájci prvenství Marek Ztracený, Ewa Farna a Mirai, ale i stálice české populární hudby jako Lucie, Olympic nebo Jiří Korn. Své pocty se ve speciálním čísle dočká v srpnu zesnulá Hana Zagorová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY