shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 36. týden 2022

Českému éteru kralují Mirai, dvě místa na stupních vítězů albové hitparády uloupil Yzomandias

Vydáno: 15.09.2022 10:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook Yzomandiase

Aktuální vydání českých hitparád rozhodně nepřináší žádnou revoluci, k některým přesunům však přece jen došlo. Mirai si v rádiích prohodili místo s Markem Ztraceným a vrátili se do čela. V albech zabodoval Yzomandias, a to jak se starou, tak s novou verzí svého mixtapeu.

Mirai - Maneki Neko
© Universal Music
RÁDIA - Podzim, období tradičně nabité čerstvou hudbou, pomalu klepe na dveře, naši dramaturgové však zatím do éteru mnoho nového nepřinesli. Tento týden dokonce v top stovce nenajdeme ani jedinou novinku.

První desítka rovněž nabízí v naprosté většině již osvědčené skladby. Po třítýdenní nadvládě Marka Ztraceného s písničkou "Originál" se do vedení vracejí Mirai se singlem "Vedle tebe usínám" bodujícím už osmadvacet kol. Pro kapelu z Beskyd je to s tímto veselým songem celkově šesté prvenství. Na jedničce stanula symbolicky právě v týden, kdy ji ve čtvrtek 15. září čeká první ze dvou koncertů v pražské O2 areně.

Ztracený se přesunul na číslo dvě a bronz po týdenní pauze znovu třímají v rukou Kryštof zásluhou "Co bude pak". Složení stupňů vítězů tedy kopíruje stav z konce srpna, což znamená, že medailové pozice se znovu staly ryze tuzemskou záležitostí.

Tentokrát má domácí hudba výraznou převahu i v celé elitní desítce: hned sedm písniček v ní umístěných je dílem zdejších autorů. To už tady dlouho nebylo. Vedle Lucie Bílé, Mira a Davida Žbirkových a skupiny Jelen, kteří už v této společnosti figurovali v předešlých týdnech, se do ní premiérově vmísili O5 & Radeček s kouskem "Romantický smyčce". Šumperská skupina navazuje na úspěch hitu "Bra3", který loni v top ten pobýval mnoho měsíců a ještě letos na jaře se do ní na chvíli vrátil.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - Vedle tebe usínám
  2. Marek Ztracený - Originál
  3. Kryštof - Co bude pak
  4. Ed Sheeran - 2Step
  5. Måneskin - Supermodel
  6. Calum Scott - If You Ever Change Your Mind
  7. Lucie Bílá - Dobrý kafe
  8. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  9. Jelen - Ještě jednu noc
  10. O5 & Radeček - Romantický smyčce


Yzomandias - J. EDEN E-GEN
© Milion Plus Entertainment
ALBA - Jakub Vlček alias Yzomandias nepřestává fanoušky zásobovat dalšími nahrávkami. Jen v uplynulých dvou letech přišel s deskou "Prozyum", její reedicí "Prozyum (Director's Cut)" a letos v únoru s mixtapem "J. Eden E-Gen", o jehož mix se postaral NobodyListen. Všechna jmenovaná díla uzmula v hitparádě číslo jedna. Nyní přidal i novou podobu posledně zmíněné kolekce, která dostala název "J. Eden E-G3N (#freekarlo edition)".

Novinka odkazující ke slovenskému rapperovi Karlovi, který je vězněn za pašování drog, obsahuje 53 stop a její kompletní poslech fanouškům zabere hodinu a jednapadesát minut. Překvapivě však startuje na třetím místě, zatímco zlato si urvala původní únorová verze, která na vrchol vystřelila z minulé desítky. Mezi oba počiny bouřliváka z labelu Milion+ se vklínil Viktor Sheen s trvalkou "Příběhy a sny", které patřila dvojka i minule.

Také další příčky má pod kontrolou tuzemská rapová scéna. Na čtyřce najdeme Calina s "POPSTAR" a za ním pak starší Sheenovy bestsellery "Barvy" a "Černobílej svět". Nejúspěšnějším popovým titulem (a zároveň nejžádanějším zahraničním albem) se stal "Harry's House" od Harryho Stylese.

Posluchači nadále vzpomínají na zesnulou Hanu Zagorovou, výběr "S úctou (Zlatá kolekce)" však musel vedoucí postavení opustit a usídlil se na osmičce. Na druhou stranu v top stovce napočítáme hned osm alb Haničky písničky, tedy ještě o jedno více než minule. Pohoršil si také Schyzo, jehož "V. patro" se propadlo právě o pět pater - ze čtyřky na devítku.

Třetí řadovka od Lenny "Heartbreak Culture" začíná na devatenáctce. Po výsledcích předešlých opusů "Hearts" (1. místo) a "Weird & Wonderful" (5. místo) je to pro zpěvačku ústup z pozic, nicméně sama Lenka Filipová mladší si pochvaluje velký zájem o vinyly, který prý několikanásobně převýšil prodej cédéček.

Metalové fanoušky určitě bude zajímat čtyřicátá šestá řádka, na níž zakotvili Megadeth se šestnáctou studiovkou "The Sick, The Dying... and The Dead!". Američtí veteráni, kteří příští rok oslaví čtyři dekády fungování, přispěchali s novým materiálem po šesti letech od nahrávky "Dystopia".

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias - J. Eden E-Gen (mixed by NobodyListen)
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. N Yzomandias - J. Eden E-G3N (#freekarlo edition)
  4. Calin - POPSTAR
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Harry Styles - Harry's House
  8. Hana Zagorová - S úctou (Zlatá kolekce)
  9. Schyzo - V. patro
  10. Olivia Rodrigo - Sour

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Video: Mirai zpívají v "nespíš" o jednom nevydařeném románku (07.02.2024 18:13)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen AC/DC Karel Gott Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu