Zemřela Olivia Newton-John

08.08.2022 23:36 - David Věžník | foto: Brett Goldsmith

Ve věku 73 let zemřela v pondělí 8. srpna Olivia Newton-John. Smutnou zprávu zveřejnil na jejím facebooku a instagramu její manžel John Easterling. Australská zpěvačka a herečka se po léta potýkala s rakovinou prsu, příčinu úmrtí však Easterling neuvedl.

"Dame Olivia Newton-John odešla dnes ráno v poklidu na svém ranči v Jižní Kalifornii, obklopena rodinou a přáteli. Prosíme všechny, aby v tomto těžkém období respektovali soukromí rodiny," stojí v příspěvku na sociálních sítích.

Olivia Newton-John se narodila 26. září 1948 v britském městě Cambridge. Když jí bylo šest, přestěhovala se její rodina do Austrálie. Hudební kariéře se začala věnovat v patnácti letech - byla součástí několika skupin, v roce 1973 debutovala albem "Let Me Be There". O pět roků později její kariéra nabrala rychlé obrátky, to když kývla na roli Sandy v muzikálu "Grease" ("Pomáda") po boku Johna Travolty.

V roce 1981 vydala desku "Physical". Nahrávka je dodnes jejím nejslavnějším počinem, za klip k titulnímu singlu si Olivia odnesla Grammy v kategorii Video of the Year. Newton-John za celý život prodala více než sto milionů kopií svých alb, a řadí se tak mezi nejprodávanější hudebnice druhé poloviny 20. století.

Na počátku devadesátých let jí doktoři diagnostikovali rakovinu prsu. Následovaly operace a bohužel i několik relapsů, sama umělkyně však o nemoci otevřeně hovořila, později také založila Olivia Newton-John Cancer & Wellness Centre.

"Má nejdražší Olivie, díky tobě se nám všem žije mnohem lépe. Tvůj vliv byl neuvěřitelný. Mám tě moc rád," napsal na instagramu zpěvaččin filmový kolega John Travolta.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY