Sting, Zámecká zahrada, Slavkov u Brna, 31.7.2022

Sting to rozbalil ve Slavkově až na čtvrtý pokus, a stálo to za to

Vydáno: 01.08.2022 12:06 v sekci Naživo - Pavel Parikrupa | foto: Miroslav Tkadlec

Pod hlavičkou Slavkov Open se poslední červencový den roku 2022 konal třikrát odložený koncert Stinga k turné "My Songs". Poprvé se v roce 2019 neuskutečnil kvůli umělcově zdravotní indispozici, pak dvakrát úřadovala pandemie covidu-19. Nyní to konečně vyšlo.

Live: Sting

místo: Zámecká zahrada, Slavkov u Brna
datum: 31. července 2022
setlist: Message in a Bottle, Englishman in New York, Every Little Thing She Does Is Magic, If It's Love, Rushing Water, If I Ever Lose My Faith in You, Fields of Gold, Brand New Day, Shape of My Heart, Heavy Cloud No Rain, Walking on the Moon, So Lonely, Desert Rose, King of Pain, Every Breath You Také, Roxanne, Fragile
Fotogalerie

Sting, Slavkov u Brna, 31.7.2022
© Miroslav Tkadlec
Příroda se asi po tříletém čekání smilovala, a tak byl ten nedělní červencový den jako malovaný. Ideální počasí, nádherné prostředí zámeckého parku ve Slavkově a nakonec i výborná muzika přispěly k celkovému krásnému zážitku. Samozřejmě se šlo na hlavní hvězdu dne, kterou byl Sting, ale dramaturgie celé akce Slavkov Open byla vymyšlená velmi dobře a ostatní účinkující hladce a úspěšně připravili půdu pro superstar na závěr.

Nevím, jak na tom byli posluchači na konci té dlouhé úzké nudle, která se svažuje od zámku směrem do parku k pódiu, ale na ploše u pódia byl po celé odpoledne a večer naprosto skvělý zvuk. Z toho profitovala první účinkující Lenka Nová s výtečnou kapelou Petra Maláska, sólově jen s kytarou Stingův syn Joe Sumner a Vojtěch Dyk & B-Side Band. Poslední předskokani (Dyk označil Stinga jako jejich "poskokana") publikum slušně rozparádili, i když jejich show se občas už těsně dotýkala estrády. Ale co, Kornova retrovypalovačka "Žal se odkládá" u diváků fungovala, tak proč ne.

Sting, Slavkov u Brna, 31.7.2022
© Miroslav Tkadlec
Stinga jsem živě viděl popáté (poprvé na open-air akci) a mám za to, že se na něj člověk vždycky může spolehnout. Aktuální šňůra "My Songs" je především přehlídkou jeho největších hitů a je jasné, že na mnoho z nich se nedostalo a během devadesáti minut ani dostat nemohlo.

V setlistu tedy bylo sedm písní od The Police a překvapivě až čtyři z alba "Ten Summoner’s Tales". Dvě novinky z aktuálního velmi dobrého "The Bridge" ("If It's Love", "Rushing Water") mezi ostatní kousky hladce zapadly, ale publikum je přece jen vzhledem ke starým peckám poněkud odzívalo.

Zpěvák byl tentokrát po celou dobu vybaven mikroportem a až do závěrečné "Fragile", kdy se doprovázel na akustickou kytaru, nesundal z krku svou slavnou oprýskanou basovku. V typickém upnutém černém triku, úzkých kalhotách a kanadách se mu dá těžko hádat sedmdesát let, působil jistě a suverénně, snad jen v "Rushing Water" si dal v refrénu trochu oraz a nechal ho na sboristech.

Sting, Slavkov u Brna, 31.7.2022
© Miroslav Tkadlec
Vystoupení od začátku šlapalo, kontakt s publikem vznikl okamžitě od první "Message In A Bottle", mezi jednotlivými skladbami často ani nebyly pauzy a kapela to do nás hrnula svižně a bez průtahů. Sting se tradičně obklopuje výtečnými muzikanty a dává jim prostor: vyniknul Shane Sager s harmonikou v "Brand New Day", vokalista Gene Noble dokonce dostal dvě sloky v "Shape of My Heart" a bylo to nádherné.

Hezký moment nastal také v "King Of Pain", kdy se k protagonistovi přidal jeho syn Joe, a doplnil tak sestavu otců a synů na pódiu, protože coby kytaristé zde fungují otec a syn Millerovi - dlouholetý Stingův spoluhráč Dominic s potomkem Rufusem.

Sting by nepochybně mohl hrát klidně o hodinu déle a stejně by se nedostalo na mnoho jeho hitů. Slavkovské vystoupení bylo vynikající, s parádním zvukem a v krásném prostředí. A ti, kteří neměli dost, se můžou už za pár týdnů vypravit do O2 areny, kde tour pokračuje.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ženy B-Side Bandu natočily videoklip k písni "Polštáře". Je to milá oslava rodinné harmonie (08.03.2024 10:00)
- Rozhovory: B-Side Band - Všechno je teď tak, jak má být. Uvidíte nás častěji sami za sebe (06.03.2024 08:00)
- Minirecenze: B-Side Band se na startu nové éry s albem "Tam a zpět" snaží znít současně (02.02.2024 11:00)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- "Když já jsem chodil do sboru, tys fetoval!" B-Side Band klipem o "Brno Marsovi" uvádí desku "Tam a zpět" (18.01.2024 11:00)
- Poslední řadovka P!nk "Trustfall" vychází v reedici se živáky i novými songy (04.12.2023 10:27)
- Video: Vojtěch Dyk v písni "Táto" řeší smrt a rodinná pouta. A chystá koncert v O2 areně (24.11.2023 12:07)
- Meteorologové z B-Side Bandu řeší v novém singlu "Příliv" nepředvídatelné výkyvy vztahového počasí (10.11.2023 09:19)
- Sting zahraje v červnu příštího roku v Plzni (06.11.2023 10:02)
- Naživo: Se smyčci i Ondřejem Rumlem. Lenka Nová završila jednu etapu speciálním koncertem "Lala Gala" (26.10.2023 07:33)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe